Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zvláštní že mnoho jiných módů jim nevadí nebo je přehlíží, z toho by se dalo až možná usoudit že sami něco podobného (nějaká pokročilejší konverzace s AI) chystají do GTA VI. 

    Ostatně určitě si sami uvědomují že to by dalekosáhle přesáhlo aktuální zájem o hru a prodeje by byli naprosto enormní, nehledě na skvělý marketing v podstatě zdarma.

    Ale těžko říct.

    • dworkin

      Jo, myslím, že to sami vyvíjejí, a chtějí se vyhnout tomu, že je pak ten člověk zažaluje a bude chtít nějakou náhradu za to, že porušili jeho autorská práva.

      Z obdobnýho důvodu se házejí do koše nevyžádané scénáře k budoucím epizodám seriálů.

  • MalyZeli

    Já teda nejsem právník, a nevím jak tohle přesně funguje, ale sakra když člověk koupí hru, já osobně mám třeba GTA V fyzickou kopii, tím pádem je moje, a můžu si s ní dělat co chci, včetně modů. Pokud tenhle pán udělá mod, nevyužije žádných nahrávek ze hry které byly nahrané zaměstnanci T2/Rockstaru, jen si do hry přidá něco extra, ještě k tomu to nemá monetizované, a pokud má  třeba patreon jako dobrovolný způsob "poděkování", neměl by mít možnost s tím nikdo nic udělat. Určitě by to šlo v pohodě obhájit, ale s tímhle bohužel odporné korporace počítají, že normální smrtelník nemá finance aby se několik let tahal po soudech. Miluju hry od Rockstaru, ale Take-two vyloženě nenávidím, a dokážu si představit že GTAV a hlavně RDR2 a starší hry by mohly mít řadu neskutečně skvělých modifikací bez těchhle kazi$uků.

    • redicius

      Při spuštění souhlasíš s EULA, takže mimo jiné "přísaháš", že nebudeš kód hry měnit. Čili je to porušení smlouvy. Není víc potřeba řešit.

      Je to na palici, ale je to tak.

    • Ty ale zrovna u tý AI to trošku chápu. Ta technologie je dost kontroverzní po legální stránce z toho pohledu, že některé z nich byly učeny na všem co se dalo najít na webu - bez ohledu na to, jestli bylo legální to použít pro komerční účely nebo ne. (vždyť některé obrázkové AI tam dávají různé vodoznaky, protože se učili na tolika ukradených obrázcích, že se naučili, že vodoznak do obrázku patří).

      To že někdo (zejména firma o velikosti R* kterou každej sleduje a která vydělává dost na to, aby lákala k nějakému souzení se o odškodné) s tím nechce mít nic společného, mi přijde docela pochopitelné.

    • V tomhle je ten problem, nikdy sis nekupoval tu hru, kupoval sis licenci.

      Akorat kdysi to znamenalo ze ti do toho od te chvile nemuze nikdo nic kecat a ty muzes vesele nakladat se svou licenci jak se ti zlibi, dneska...

      • Gulivera84

        Tak tak, realita doby, treba se tomu jednou budem smat, jak to bylo sileny....

        • zx_spektrum

          Spíše budem brečet jak dnešní svět byl ještě snesitelný a jak jsme ještě měli možnost něco změnit. Nás čeká doba, kde kdejakej prd bude KdejakejPrd as a Service, nejen digitální či fyzické kopie softwaru budou pod licencí,  ale v podstatě všechny fyzické věci. Nic nebudeš vlastnit, nic si nebudeš moct opravit či upravit, všechno bude placené ideálně hezky každej měsíc...

          • Gulivera84

            To je děsiva vize, snad se svet nejak vzpamatuje a oklepe jinym smerem.....nezbyva nez doufat

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit