Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PLuto.petr
    The Lost chronicles of Zerzura je poslední dílo německého studia Cranberry Productions, která stojí za takovými hrami, jako Mata Hari či druhý a třetí díl Posla Smrti. Ve hře se dostáváte do Španělska na počátku šestnáctého století, kdy Evropě vládne strach z inkvizice. Feodor je mladý vynálezce snažící se objevit stroj, se kterým by mohl létat. Všechny plány však musí jít stranou, když inkvizice zajme jeho bratra Ramóna a odvede jej neznámo kam. Začíná náročná cesta za záchranou bratra, která skončí v bájném arabském městě Zezrura. Díky krachu Dtp hodně neprávem opomíjená adventura zasazená do skutečných historických reálií, kdy hlavní hrdina s pomocí několika přátel procestuje jižní Evropu, severní Afriku i vodní plochy mezi oběmi oblastmi. Náplní se jedná o klasickou pravověrnou adventuru, tedy používání předmětů, debatování s usedlíky a luštění všemožných puzzlů. Pěkně zpracovaná a rozanimovaná detailní grafika navozuje atmosféru konce středověku a háč se nenásilnou formou dozví spoustu historickýh informací. Během samotného hraní není mnoho míst, kde by se dalo zatuhnout, dalo by se říci, že hra chvíli rychleji, chvíli pomaleji, ale pořád krásně plyne. Nejedná se o žádné převratné dílo v adventurním žánru, ale o kvalitně zpracovanou historickou adventuru, která se rozhodně nemá zač stydět.
  • Jen technická: Rok 1514 není "hluboký středověk", ale již novověk.
    • Tak, nejsem odborník na historii, ale Wikipedie tvrdí: "Středověk je obvykle ohraničen pádem Západořímské říše v roce 476 a objevením Ameriky Kryštofem Kolumbem roku 1492 či zveřejněním 95 tezí Martinem Lutherem roku 1517." Takže myslím, že za určitých okolností jsem se do intervalu vlezl. :-).
  • Core
    Velký dík BigPeterovi za adventurní speciál. U mě jednoznačně nejočekávanější články v poslední době na Games.cz *1*
  • Srážka s blbcem vždycky zabolí....bez ohledu na jeho pohlaví *4*
  • Posel smrti se jim opravdu povedl, řekl bych že 3ka byla naprosto špičková (i když ne tak jako jednička, ta je prostě nej.), držím tedy palce a do tohohle snad pudu taky :).
    • Jo série Posel smrti je moje velmi oblíbená. Trojku jsem ještě nehrál, ale chystám se na ní.
  • Pro šťourala: ano, také ctím přísloví kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem, a kdo umí dobře německy, ten je na Gamescom ve výhodě. Nicméně Gamescom je mezinárodní výstava, kde je hlavním komunikačním jazykem angličtina, a ta je v drtivé většině situací dostačující. Je sice vcelku obvyklé, že prezentované hry jsou v němčině, ale prezentující naprosto vždy popisují dění na obrazovce v angličtině. Jinak to ani nejde, protože z pár dialogů (textových, dabing u ranných verzí her nebývá zvykem) stejně nic kloudného nepochytíte. Tahle dáma od dtp ale nebyla schopna komentovat téměř nic. Když jsem se zeptal, kdo je ta vedlejší postava na obrazovce: nic. Když jsem se zeptal, o čem se s hlavním hrdinou baví: zase nic. Byla to nejslabší prezentace, jakou jsem na letošní Gamescom zažil. Ale uznávám - kdybych uměl dobře německy, asi bych se o této hře dozvěděl o malinký chloupek víc. Tak příště tam místo mne můžete jet vy :-)
  • Těším se moc. Konečně adventura, která není ze současnosti nebo sci fi...
  • musím se smát,každé děcko kolem 10-12let v západních zemích EU umí minimálně dva cizí jazyky včetně mateřského a tady si někdo stěžuje,že kdosi na něj nemluvil anglicky dotyčný by se měl zastydět a redakce příště posílat na výstavy lidi co umí víc než anglicky a česky:-D
    • jenze tam taky maji jine platy a muzou si ty jazykove implantaty dovolit, ne jak u nas
    • sleepless
      Nač konkrétně narážíte? BigPeter je jazykově vybaven zcela dostatečně.
    • Byl jsi nekdy na zapad od Ase? Mi kolegove (~26 let, rodili anglicane, zadni indove nebo pakistanci) v UK (vyvojarka firma zamerena na systemy pro nemocnice) nedokazali kvaknout jinak nez svou materstinou. To same partneri te firmy v NSR. Krom par lidi s vybornou anglictinou, zbytek neumel bud vubec, nebo velmi spatne. Tot ta vyborna jazykova vybavenost na zapade EU. Samozdrejme, ze spousta lidi tam "umi" anglicky. Ale na jake urovni!
    • Ano, minimálně 2, běžně tak 5-6 a ti nejlepší tak kolem 30. Do 18 let pak mají za sebou minimálně 2 univerzity a 5 let praxe v oboru.
    • Jedna stará kočičí moudrost, která se sem teď moc hezky hodí, říká "Co to sakra meleš, ty vořechu?!"

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit