Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jednou byl vypravěč natolik nešťastný, že jsem mu rozbil nalinkovaný příběh, až zoufale vytasil nápis „YOU WIN!!!“ a hru resetoval. On ví, co chceme slyšet. Chtěl bych se zeptat, jak tenhle konec najít. Hledal jsem ho ve hře, na YouTube, všude možně, a nikkde o něm není zmínka, vyjma recenzentů. Jak se kt tomu dostat? Děkuji.
  • plagiat: http://tech.sme.sk/c/7047304/recenzia-the-stanley-parable-je-hra-aku-ste-este-nikdy-nehrali.html
  • Bída. Nechápu, jak si to někdo může vůbec dovolit srovnávat s geniálním Portalem. A aby bylo jasno - jsem hráč-veterán, narážky jsem pochopil, a Dear Esther se mi taky líbila. Prodávat tohleto za tři stovky mi ale příjde dost mimo mísu.
  • Tak tomu říkám výlet :-)... Hra která si hraje s hráčem a při tom stihne kritizovat společnost a lidskou jednoduchost. Out of the box zážitek.
  • Napad zaujimavy, urcite nieco netradicne a jedinecne. V kazdom pripade som tomu venoval cca hodinku a stacilo mi. Na to, aby som sa tomu clovek venoval dlhsie je treba viac chlastu alebo travy. Mam rad psycho ale len po urcitu hranicu.
  • GrungeChild
    Mno, jak tu tak koukám zas na ty oslavné příspěvky, nevím, jak si z toho udělat názor. Na jednu stranu je to fakt dobře vymyšlená, zajímavě provedená "parodická" hříčka, která dost boduje tím, že se v ní hráč prostě nevyzná, proto se jeví tak geniálně, jakoby narátor znal každý další krok. Ale... (teď přijde asi pár spoilerů !! - nevím, jak se to tu značí, takže se omlouvám .D)

    Ať to vypadá jak chce, stále je to jen bloudění jedním z cca 20 slepých tunelů. Jednoduchá volba vás vždy pošle do jednoho z nich, víc v tom není. Všemocný hlas sice hází jednu ironickou hlášku za druhou, ale jakmile si vyzkoušíte pár "konců", pochopíte, jak to chodí, případně si vygooglíte celkem přehledný graf všech dostupných konců, tak vás to naprosto omrzí. Po chvíli se mi sice například začlo zdát, že se hra každým „restartem“ mění, a tudíž se to všechno víc a víc zamotává, pak jsem ale zjistil, že se pouze jedná o jednu ze „slepých uliček“, která je jen delší, než ty ostatní. A pochopitelně už z ní nebylo cesty jinam, než kupředu. Srovnání s Portalem bych se zdržel, Portal je "hra" v pravém slova smyslu, která se dá hrát, a taky dohrát. Zde prakticky jen bloudíte, herní prvky tu skoro nejsou. Což vybízí ke srovnání například s Dear Esther, ovšem ta zase boduje neskutečnou atmosférou, která občas vábí i k opakovanému hraní. Ve Stanley Parable mě až tak nevzala.

    KONEC SPOILERU!

    Je pravda, že pár konců (o kterých už tedy díky googlu vím, za což můžu proklínat jen svou zvědavost), bych si rád prošel sám, ale jinak bych v tom nic extra úžasného neviděl. Velmi originální a zábavný pokus, ale jako hra s devítkovým hodnocení v rámci indie scény, nevím nevím....
    • GlaDOS
      Jako kdybys teď popisoval 80 % existujících příběhových videoher. A hra, která je s vtipem a grácií dekonstruuje, bude stěží jiná.
    • smejki
      "případně si vygooglíte celkem přehledný graf všech dostupných konců, tak vás to naprosto omrzí"
      když si vygooglíš zápletku Dvanácti opic, taky tě koukání na ten film omrzí.
      Jinak je celkem zábavné založit banalizaci Stanley Parable na její dekonstrukci, když Stanley Parable sama je dekonstrukcí her. Yo dawg! *1*
    • Iggy
      Víc než hra je to experiment, který reflektuje hraní her. Různé konce dohromady dávají celek, který komentuje stereotypy a zůsoby hraní. A komentuje je velice trefně. Proto to vysoké hodnocení.

      Navíc sám autor o tom napsal, že to hra je i není. Že je o volbě, ale pokud se ti nějakou podaří udělat, ať mu dáš vědět jak jsi ji udělal, apod. Nikdy to nemělo být nic víc.
      • GrungeChild
        Rozumím, ale právě to jsem v tom prostě nenašel. Tak nějak mi to nedalo dohromady žádný "celek", stále v tom prostě vidím jen pár tunelů, které reagují sice na hráčovu volbu, ale nic moc to o "způsobech hraní" nevypovídá. Je to jen taková ruleta, která ukrývá pod každým číslem zajímavé "poselství", ale dát je všechny dokupy, nevyjde absolutně nic. Což samozřejmě až tak nevadí, ale to vysoké hodnocení a velmi chválivé ohlasy mi k tomu nějak nesedí.
  • bohuzial odkedy napchali do dirtu tie hovadiny a dali prec skutocne rally viac menej, tak vlastne ina rally hra na pc novsia nieje. zase na druhej strane richard burns rally s timto modom http://www.racedepartment.com/2012/12/richard-burns-rally-rsrbr-2013-available/ je tak stokrat lepsi, hlavne je to naozaj simulator. to wrc na mna posobi tak nejak ako nfs shift, ako keby sa nevedeli rozhodnut ci chcu simulator alebo arkadu tak je to niekde medzi.
  • Jack1947
    Ani bych to nenazval hrou, spise necim co je neskutecne a v hernim svete to nema obdoby, nikdy nekoncici pribeh jednoho krysakoveho kancelarskeho odpadlika... *4*
  • vááááu ty voléééé to je ale hodne nezávislá hra to asi zas jen pro intelektuali že jo nebo spiš pro feťáky, to my normálni lidé proste nepochopíme takhle moc nezávislou hru *8* *8* *8*
    • ty ji určitě nepochopíš
  • Mě dostal ten způsob titulků. Jinak co se celé hry týče, dlouho jsem se takhle nepobavil.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit