To nejlepší a nejhorší z The Game Awards 2025: Silné hry a slabá tečka
-
Jo, taky mi přijde bizarní, že některé kategorie Geoff jen tak odhrká z papírku. Jakože "Nejlepší RPG...éé, Clair Obscur. A jedeme dál." Chápeš? RPG? Možná nejpopulárnější herní žánr ever, přečtený z papírku. No ty vole.
Pár dalších WTF, aspoň za mě:
- Nejlepší RPG mělo vyhrát KCD, to je snad jasné
- herci z E33 fakt neměli zabírat tři sloty ze šesti, zvlášť když spousta dalších, stejně skvělých herců, ani nebyla nominovaná, jako Aaron Paul, Tom McKay nebo Alex Jordan. A neměla to vyhrát Englishová, ale Troy Baker; v roli mladého Harrisona Forda mi z něj padala brada
- kde byla nominace Jana Valty za soundtrack? Už jednou ho ošidili a teď podruhé? Velké, velké WTF. Za mě napsal nejlepší soundtrack roku, ale okolo E33 je mánie, takže to dostal Testard. Můj styl sice vůbec, ale ať mu slouží, klukovi.
Jinak ale palec nahoru za nominanty v hlavní kategorii - všechno kromě Donkey Konga originální, jedinečné, autorské hry, žádný korporátní slop typu Madden nebo Call of Duty.
-
Za mě je to výborná show a navíc je rok od roku lepší. Má to neuvěřitelný dosah. Vyhrávají dobré hry. AAAA pecky to nedostávají za nic a bohatá studia, vydavatelé to zdá se respektují. Spousta zajímavých oznámení. Jako co víc od toho chtít? Kam se hrabou Oscary a další podobné věci. To co z toho udělal Geoff za 10 let i když už měl jinou show dříve je paráda.
Osobně mi mnohem více vadilo, že KCD2 nebylo ani nominované v kategoriích jako je art, zvuk, hudba kde si to jednoznačně zasloužilo. To, že nevyhraje RPG roku je prostě věc vkusu těch, kteří rozhodují a hrát, dohrát KCD2 je náročnější, jak E33, ale nedát ani nominaci, když ta hra je oku a uchu lahodící zážitek téměř v každém okamžiku ....
-
S tím, že KDC2 nevyhrálo nejlepší RPG, je to těžký. KCD2 je určitě "víc" RPG než Claire, ale těžko říct jestli je lepší, to už záleží na preferencích. Trochu víc jsem to přál Jindrovi z vlasteneckého pohledu, ale osobně jsem si užil obě, možná až moc co se týče hodin 😆
-
Sice br hry nehraju, ale trailer na Highguard mi neprisel zapomenutelny. Myslim ze po technicke strance je to prijemna evoluce Apexu a zanru. Teda vypada to jak wow battleground se zbranemi:)
Ale souhlasim, ze kdyby ty sw:fotor dali az po tom, udelo by to vetsi dojem. Ani si ted nevzpomemu jestli u toho bylo nejake datum.
-
Jsem rád, že se nedívám na živý přenos The Game Awards. Dokážu si představit, že v 5 ráno by mě jako "zlatý hřeb večera" ve formě traileru na generickou multiplayerovou střílečku Highguard dokázal dost naštvat.