Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ...začalo to tím, že jsem kdysi nainstaloval TS2016. Byla pohoda na Windows 7/64bit to běželo, problémy nebyly. Potom jsem po nějaké době přestal jezdit, osedlal jsem pilotování v simulátoru X-Plane a lítal jsem. TS2016 jsem odinstaloval. Po delší době jsem chtěl vyzkoušet opět TS2016, měl jsem ji na CD. Ale...mezitím se to té instalace navezl Steam a instalaci z CD nechtěl pustit. Prostě převzal velení a bylo po ptákách. Ani jsem si nevrzl. I když jsem měl instalační klíč na obalu CD, nepoužil jsem jej, vládl Steam, v kterém jsem měl nainstalován ETS 2. Při instalaci TS2016 se mě nainstalovali nějaké další podivnosti a při startu se mě to ozvalo jako TS2017, i když jsem jej neměl zakoupen. Čas pomalu se odklepával a já jsem nebyl schopen buď hru vůbec spustit (mám čtyřjádrový procesor), 8GB RAM, kartu NVIDIA GEFORCE s 2GB grafické paměti). Nebo se hra spustila a po nějaké kratší době spadla pod stůl. Prostě s tou hrou nehnu a nehnu. Simulátor ETS2 funguje na sto procent, grafika úžasná a zážitky také a s TS2017, řízený Steamem jsem definivně skončil. Už to nechci a chtít nebudu.
  • Potíž této hry, je že některé scénáře nejsou dokončit ani na stříbrnou hvězdu. Kromě jediného kladného hodnocení za včasný příjezd je tu hromada penalizací (překročení rychlosti, kvalita řízení, chyba operátora) a to vidím jako cihlu, co tuhle hru táhne k zemi. Můžu projet scénář délky 100 minut bezchybně a nakonec udělám jedinou chybičku, co smaže celý dosavadní bezproblémový proběh a jak mám zjistěné, největší chytáky jsou právě na konci...
  • Dobrý den. A kdy bude v nádpisu napsáno od firmy STEAM, že Train Simulátor 2016 bude taky v českém jazyce. STEAM si mne ruce že je hodně lidí co si v Česku tuto hru koupí. Protože peníze se jim sypou a to se jim líbi. Ale udělat tu zásadní věc a přidat taky český jazyk? To STEAM jaksi navždy pohřbil na smetišti dějin. Já tu češtini jak pro verzi 2015, tak pro verzi 2016 mám. A tak i moje kompletní čeština zůstane jenom mně, a na konci taky skončí na smetišti dějin. Gustav & cbgustav
  • Zhruba polovinu scénářů nelze projít díky tomu, že tratě jsou stavěné na minulé ročníky TS a nejsou optimalizované pro tuto verzi, tudíž (ne)uvidíte nejen některé vagony, ale i celé soupravy, ale i výhybky (naštěstí jsem nezaregistroval chybějící návěsti, to už by byl fakt masakr). Jej, návěsti? Ne, nebojte. Opravdu nefungujou! Opravdu - některé tratě sice dojedete do cíle, ale s dvacetimutovým zpožděním, protože jaksi návěsti nefungují tak, jak mají a nechají vás zbytečně čekat několik minut, i když před vámi je dávno prázdná kolej. Horší pak je, když jedete trať ve scénáři přes hodinu a půl kilometru před cílem vám spadne hra. Zrovna náhodnou jste si to těsně před tim uložili, to je moc fajn. Přejdete dvouminutový loading a opět vykolejíte na tom stejném místě! Že je trať fakticky nepoškozená? Co na tom, asi duch. A přes to vlak nejede, takže tuto trať nedokončíte nikdy v životě. Že jinde chybí výhybky? Aspoň, že je lze přehazovat na klávesnici .... Neviditelné vagony jsou též super, čtyřikrát restartujete trať, než se vám podaří správně zastavit těsně před neviditelným vagonem. Paráda. A jaký je rozdíl mezi 2015 a 2016? Žádný, jen se to déle načítá a nefunguje toho ještě víc, než ve všech předchozích verzích dohromady. Vyplatí se kupovat 2016, pokud máte 2015! Ano, užijete si vylepšené menu, to za to stojí! Co na tom, že si scénář nezahrajete. Ale můžete se aspoň kochat dobře vymodelovanými vlaky těsně po načtení mapy. Doporučuji se ale raději nerozjíždět.
  • do 4.1. na steamu perfektní slevy
  • Takže jakou verzi tohoto simulátoru doporučujete? A s nákupem také doporučujete počkat až přímo do Vánoc? Jinak jak je na tom hra s vestavěnými součástmi? Kolik tam toho celkem je? (myslím tratě, vozidla...) A dá se tam nějak vytvořit vlastní trasa (mapa) nebo aspoň upravit? Např. něco jako je v Trainz. ;)
    Díky
  • A je tam i kouzelník Zababa?
  • Lukyz
    No ty v*le *8*
    Hra má fakt
    • Tyvole oni prodávají Buggati Veyron za 16 milionů korun LOLZ LOLZ LOLZ za také prachy si můžu koupiť aj 1000 Oktávek. Co už si o nás lideh myslí že sme uplné krysy nebo co???????
    • Pethulla
      Tohle je klasická reakce. která se objeví vždycky, když vyjde nová verze nebo je ve slevě. A ačkoliv většina lidí co tohle napíše nemá absolutní zájem Train Simulator ani vyzkoušet, tak zkrátka musí udělat ten výkřik do tmy: "DLC za 4000, na to jim prdím!"
      Ale stejně mi to nedá a opět se pokusím to vysvětlit.
      Train Simulator zkrátka nefunguje tím stylem, že když nemáš všechny DLCčka, tak nemáš kompletní hru - pokud takhle někdo přemýšlí, tak ať na tohle radši zapomene. TS se dá spíš brát jako platforma. Za levný peníz koupíš základní hru (čti koupíš ve slevě) a pokud se ti líbí, dokupuješ si další podle svých preferencí. Chceš nákladní vlaky? Rychlovlaky? Příměstské jednotky nebo snad parní lokomotivy? Amerika, Británie nebo Německo? Tímhle způsobem můžeš vyfiltrovat většinu DLCček a zůstane ti jich pár, které splňují tvoje požadavky.
      Ono to funguje na stejné bázi jako Flight SImulator. Myslíš si, že tam musíš vlastnit každé letadlo a všechny věci okolo, abys to měl kompletní?
      • Jack1947
        Jo ale proč by to pak prodávali v jednom za symbolických 3,7k, zlodějna jako zlodějna. To že ty to máš takhle ještě nic neznamená. *4* *7*
        • Ghost47
          Jediná možnost, jak prodávat na Steamu nějaký placený doplněk do hry (jedno, jestli ho vydává přímo autor hry nebo někdo jiný) je označit ho jako DLC.
          Volba "koupit všechno" je tam automaticky od Steamu, protože až na tohle, Flight Simulator a možná tak 2-3 další hry mají všichni jen pár DLC v tom klasickém smyslu (a kvůli pěti hrám to Valve vypínací dělat nebude).
        • Na tomhle principu funguje sposty simulatoru ktere maji mensi uzivatelskou zakladnu. Je to dane tim ze delat tu hru jako takovou se proste nevyplati.
        • Pethulla
          Takhle to mají všichni hráči Train Simulatoru, to jenom lidi, kteří k tomu nepřičichli mají blbé kecy. A to že to prodávají v jednom balíku, Jacku - nenapadlo tě že to je funkce Steamu, která je u všech LDCček a je tam proto, abys nemusel na jednotlivé položky ťukat samostatně?
    • tak ty DLC u tyhle hry spis slouží k tomu aby si každý vybral, většinou jde o lokomotivy, vagony atd, není důvod je kupovat všechny. Modely vlacku jsou také hodne ruznorode a je jich plno, ale ze by je někdo musel mit všechny, je to trosku odlisna situace nez u DLC k vetsine jinych her. Ale je pravda ze by ty DLC mohly byt ve hre rovnou, mam za to ze třeba před deseti lety by tomu tak bylo.
      Samo ta cenovka ze všechny DLC je desuplna:)
      • Jack1947
        Bohužel marketing to vidí jinak, ví že fanoušci koupí všechny DLC už jen z principu. Takže je to svým způsobem i dojení značky.
        • Mozno sa nejaky blazon najde ale v tomto pripade je to naozaj tak, ze si kupis trate a lokomotivy co ta zaujimaju a nemusis mat vsetko aby si mal plnohodnotny zazitok z hry. Je to asi ako keby si ma clovek kupit vsetky addony k FSX, by to vyslo asi este viac, ale tiez nepotrebujem mat kazde lietadlo co vyslo:) Pri simulatoroch je to jednoducho celkom bezne, ze addony su vacsinou drahsie ako samotna hra a je ich plno.
          • Walldstein
            Tak zrovna v FSX stačilo stahovat nová letadla na fanstránkách, mnohá z nich byla lepší než ty od MS *3*
            • Ghost47
              V tomhle jsou na tom i vláčky stejně, už od první verze jsou k tomu kompletní modderské nástroje. Na druhou stranu obzvlášť tratě si většina lidí nechá zaplatit vzhledem k tomu, kolik s tím je práce.
  • Pethulla
    Tak trochu jsem doufal, že se po průseru jménem Train Simulator 2015 vývojáři pochlapí a tenhle rok bude dobrý. No, spletl jsem se. Train Simulator 2016 je ukázkový příklad toho, jak vyj*bat s dlouholetými zákazníky.
    Zaprvé: update z minulé verze nic nepřinesl- těch 900 mb, co Steam stáhl, udělalo jenom to, že se přesunulo pár ikonek v menu. Nové menu autoři připravili pouze pro ty, kdo si novou verzi koupí. Zůstává otázkou proč to sakra dělali?.
    Zadruhé: tvůrci si opět neodpustili vydat hru bez chyb. Takže už jsou hlášeny chyby na lokomotivách, chyby scénářů, chyby během loadingu, díky čemuž to sice nevypadá jako f2p, ale zas ta černá obrazovka vypadá jako by to celé spadlo. Naštěstí po 2(!) a více minutovém loadingu se hra aspoň zapne.
    Zatřetí: Recyklace tratí. Tři ze čtyř tratí,co hra nabízí jsou už dlouho v prodeji, takže je spousta lidí
    má. Třeba takový Sherman Hill byl nově vytvořená trať pro verzi 2013! Jediné co s ní udělali je to, že do ní narvali nové efekty, takže se z dobře běžící trati(50-60 fps) stala klopýtající herka (15-20 fps), která se nedá hrát.
    On je TS totiž, na to jak vypadá, děsně náročná hra, hlavně na procesor. Není třeba schopná využít více jader a tvůrci místo toho aby se s tím smířili a co nejlíp ji zoptimatizovali než vyjde UE4 verze TS, tak se rozhodli, že do toho narvou co nejvíc blbin. Třeba takové 3D mraky jsou pro vlakové simulátory naprosto nezbytné, že?
    Nakonec tohle. Tenhle ročník se sice chlubí slovíčkem Extreme, ale nic extrémního na něm není. Je to úplně stejné jako ty roky předtím. Autoři sice slibují nějaký obsah zdarma, je však otázka, co vám může kápnout od firmy, která si i za pitomý skin nechá platit 3 eura. Navíc hra bude stejně ve velké slevě během Vánoc, tudiž pokud si ji chcete vyzkoušet, doporučuju s nákupem počkat do té doby.
    • Myslel jsem, že TS 2016 už má být na novém enginu, no tak to na*rat.
    • Jack1947
      Nebo využít piráta no... popsal si dost podrobnš všechny zápory ... *3*
  • Hra by se mi líbila, ale mám rád, když vlastním kompletní hru a ne jen část podle STEAMU obsahuje tato hra DLC za 3.767,67EUR! Díky pánové, ale nám zájem, jinak trailer pěkný.
    • Neboj, ve slevach to je za polovic *1*
      • Beru slevu 99% jinak, ať si to nechaj *8* a pokud jak píše Pethulla je to jen velepšená 2015 :D no nevím no, asi někde vyštrachám jednu hoodně starou verzi z Levelu a bude mi to stačit :D.
        • Jack1947
          Přesně moje řeč ani se to nejmenovalo Trainz simulátor ale jen Trainz... žádný DLC balast tam nebyl.
          • Pethulla
            TrainzSimulator a Train SImulator jsou dvě odlišné hry. Tam kde je Trainz zaměřen na jednoduchou spíše až arkádovou zábavu, tak tam je Train Simulator mnohem reálnější. Sice to se simulátorem, ať se snaží sebevíc, pořád ještě mnoho společného nemá, ale našel si dost dobrou hranici mezi simulací a zábavou.
            jinak novější verze TrainZ samozřejmě DLC mají.
    • Jack1947
      To by se zase nelíbilo prodávajicím ... prostě musí se udělat nějaké ty ústupky a odpustit něco... vždyt to není jediná hra vem si SIMS... a je to tady už pěkně dlouho.
      • Walldstein
        No tak všechna DLC do SIMS nevydají na 3 tisíce €

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit