Přejít na výpis diskuzí
Třeste se, v EVE Online začnou řádit vývojáři
6.12.2012 | Aleš Smutný
33 příspěvků
-
Mám moc rád hry z vesmíreného prostředí a vůbec mi nevadí, že je hra složitá.
Několikrát jse s EvE začínal a čas od času mě láká si to zas zaplatit. Pak si ale uvědomím, že hra není pro mě a to z několika důvodů.
Jsem spíš sólo hráč a tahle hra vyžaduje teamové hraníc o trochu víc než jiné. Netvrdím, že se nedá sólo hrát, ale na toto není moc stavěná.
Další, co mi trochu vadilo je, že je hodně časově náročná. Zůčastnil jsem se několika teamových akcí a vypadalo to tak, že se strašně dlouho nic nedělo, furt se někde čekalo a vlastní "akce" trvala nepoměrně krátce. Jedna akce se počítá na hodiny a tolik volného času v kuse už nemám.
Další věc co mi moc nesedla byla náročnost po hardwarocvé strácne. V bitvě, kdy bylo "jen" pár desítek lodí se to neskutečně kousalo a bylo třeba mít detaily stažené na minumum. To jsem neměl, takže když přišlo do tuhého, tak se to kouslo, buch buch a bylo po mě aniž bych mohl včas odwarpovat pryč.
Uvidíme jak na tom bude StarCitizen. Peníze ode mě už mají, tak do roka by mohla být aspoň ta beta. -
eve online cz/sk forum http://www.quafe.cz
-
Zkusil jsem, pochopil jsem, ze tahle hra me k sobe jen tak nepusti, ale jednou za cas me bavi si o ni precist, protoze je to vzdycky zajimavy. Pres komplexnost, harcorovost a na hrani casovou narocnost, je to zkratka ultimatni vesmira a porad je plny zivota. Jen skoda, ze muj zivot mi nedovoluje se taky zapojit.
-
-
co za lidi na to ma sakra cas? Nevim proc, ale travit hodiny a hodiny kazdy den ve falesne realite mi neprijde jako naplnenej zivot a kdybych videl svyho syna jak tomuto propadl, vubec bych nemel radost a povazoval bych to za prohru. Nebavi te zivot? U nas te bude bavit. Vsichni vedi, ze hrat uspesne tuhle hru znamena zmeni prizpusobit tehle hre svuj jedinecny zivot. Je dobre, ze pro tyhle zoufalce je takova berlicka, protoze by asi cuceli na TV. Posledni doboui ja na sobe pozoruju jak hrani her me nicim neobohacuje, nic se nedozvim, nenaucim, nic co by me nekam dal posunulo. Dost premyslim o tom ze hry dnes plni ukol- chleb a hry. Tedy hry. Zabavit lidi, aby nemeli cas spekulovat. To co dela TV plus uz dnes , kdy ho ma i moje babicka- internet. Je vic a vic informaci a stranek, ale 90 procent patri do popelnice a to zas drzi lidi pekne v klidku doma. Zanadavaji si, odreaguji se... Jak pod sedativy. Az ho omezi, zcenzuruji tak to bude platit uplne. A to se musi stat, tak si to zatim uzivejme. Jeste ke hre. Hry nutici uzivatele k hrani denne 6 hodin jsou jako urceny pro koho? Pro nezamestnane singles? Rentiery? Deti, ktery nemaji zajmy?
-
-
Tohle se dá říct o hodně hrách ... eve k nim nepatří. V téhle hře se toho člověk celkem dost dozví a naučí.
A s tou realitou je to naprostá pravda ... bohužel v součastné realitě nemůýu dělat co bych chtěl a tak dělám nejbližší možnou věc ... hraju hry a čtu knihy z prostředí, které mě zajímá. A vím, že žiju moc brzo na to abych něco zajímavého zažil a moc pozdě abych si užil doby kdy se lidsto rozvíjelo zajímavým směrem.
Sem nikdy nepochopil slovní spojení ... někam se posunovat ... pokud sem spokojený se součastným stavem a nebo se nemůžu posouvat tam kam bych chtěl tak jaký důvod je něco měnit? Pokud je někdo spokojený s tím, že sedí u televize tak proč mu říkat ať dělá něco jiného co dělat nechce? To je stejné jako by někdo sportovci říkal ať toho sportování nechá a de se radši dívat na televizi ... já chápu, že někteří lidi ještě nepochopili, že ne každý funguje stejně a má stejné priority, ale nevím proč si ta sorta lidí myslí, že zrovna ty jejich priority sou ty správné. -
pro zajimavost prikladam odkaz na clanek ohledne smrti jednoho z hracu, presneji "diplomatu", jedne z velkych korporaci v EVE online. Zabity pri atentatu v Benghazi tento podzim, v osobnim "realnem" zivote profesne velmi uspesny clovek, jeden z mnoha ve svete EVE online. Pokud vas to dostatecne naplni, zjistete si vic.
http://www.foxnews.com/politics/2012/09/12/diplomat-killed-in-libya-to-fellow-gamers-assuming-dont-die-tonight/ -
ach ne, tohle je tak hlubokomyslne se tvarici prispevek a zaroven takova nepravda. Clovek nespokojeny zacne hledat, kde, ze je ta chyba a samozrejme prvni na odstrel je ona "virtualni" realita, ktera nikomu nic nedava (pratele, emoce, zazitky jinak neprosto nerealizovatelne, jen tak pro zacatek?) a vsechny jenom ohlupuje. V podobnem duchu, jako jsou odnauceni kuraci vzdy ti nejzapalenejsi antikuraci buzerujici kolemjdouci na ulici kvuli horicimu zvaru. Samozrejme, ze vsichni, kteri jeste neprohledli, chudacci, ustrnuli na miste a meni se v "zoufalce". A je to nazor natolik objevny, ze proste musim jit, a zacnu ho ventilovat v diskuzi k clanku s herni tematikou. Uprimne verim, ze krizove tazeni se da lepe zazit v nektere z virtualnich realit, zkuste to .)
-
-
Eve se da hrat tak jako jine hry. Casova narocnost je od par hodinek tydne az po nekonecno. Samozrejme zalezi na tvych prioritach. Ale je nesmysl si myslet ze sprava velke corpy v nule,pripravy na obrovske pvp bitvy atd ,ze to je tou nejzabavnejsi cinnosti ve hre. Opak je casto pravdou. Na pulhodinku super zabavy je treba hodiny tezby,nekonecne nudne logisticke harakiri atd.
Tahle hra nema neco jako ''end game'' -
Tak to by pro tebe mohl být Star Citizen...
-
-
Co jsem slyšel tak ten bude spíš jako Freelancer, takže sice sandbox ale naprosto nic se nestane pokud někdo důležitý nebude měsíc hrát :D (příklad).
-
-
Pokud to bude jako Freelancer, pro mě jen dobře a pokud to bude i stejně tak skvělé, pro mě ještě lépe.
-
-
-
-
Asi sem fakticky blbá, ale zaboha se mi nedaří přelouskat tuhle krkolomnou větu. *15*
"Letos se jednoduše bude opakovat stejná věc, jako loni – Dev Incursion, tedy chvíle, kdy CCP zapomene na to, že ve hře být může, ale nemělo by, dělat nějaké velké haló a vydá se dělat, jak to říct jinak, než... bordel." -
-
Krásná ukázka toho, jak jsou ve větě důležité čárky.
-
Jestli máte problém z pochopením psaného textu, je asi něco špatně ve vašem meziušním prostoru.
-
-
Ten problem je spise u tebe, kdyz ti vubec nedostlo, ze je to spatne zformulovana veta *1*
-
Rozumění nemá nic společného s tím, že je to po stylistické stránce totální prasárna...
-
-
ale nemělo by, dělat nějaké velké haló
je spatne
ma tam byt
ale nemělo by dělat nějaké velké haló -
ja to pochopil zcela lehce a bez problemu
-
-
jooo, neboj, všichni tady chápou, jakej seš č**rák *1*
-
-
Tak teda musím uznat, že tenhle výplod je jeden z nejkrutějších autorských přešlapů zde na games. *15*
-
To asi prekladat strejda gůgl :)
-
Jo trošku mě z té věty bolí mozek ...
-
A nebo je to fakticky blbe zformulovany, respektive po sobe neprecteny :)
-
-
Pro mne je celé EVE online záhada...
Nechápu jak se to ovládá, z videí na youtube. Nechápu jestli se za to platí měsíčně nebo ne. Nechápu jestli se tam farmí jako v ostatních mmo ... kdysi, cirka 5 let zpátky jsem zkoušel o tom něco zjistit... ale nevím nic :-) -
-
Zkus 10 nebo 14 denni trial (nepamatuju si jak ho maji dlouhy). Protahne te uvodnima "tutorial" misema. Je dobre si ale procist nekde na netu nejake tipy pro zacatecniky. Po tom tydnu dvou ziskas hrubou predstavu, jestli mas dostatek casu (a to myslim hodne hodne casu) se EVE venovat.
-
-
14 dní, nebo 21 z referálů od hráče :) - jako třeba https://secure.eveonline.com/trial/?invc=d1d3b2fb-7184-4d8b-8e14-7edf076fb0c2&action=buddy
Čas zůstane i po případném zaplacení. -
-
Teda, takhle nepokrytě si tu nahánět ovečky aby ti zaplatily za měsíc... xD
-
-
Jo, to jde ale taky navázat na trial, takže získají gametime navíc :D
-
-
Mělo být na Gana :)
-
-
Hrozny, ze? :P
Spis zminil, ze ted se da retribution poridit na steamu ve sleve za 5EU, takze idealni cas zacit :)
-
-
-
-
Ovládá se to tlačítkama, které říkají tvojí lodi co má dělat ... orbitovat kolem objektu, letět k němu, držet se od něj ...
Platí se to měsíčně, ale můžeš za peníze ve hře koupit item kterým to zaplatíš.
Farmí se tamn stejně jak v ostatních MMO ale farmí se tam peníze protože nez peněz nic neuděláš. Akorát si můžeš zvolit způsob jakým ty peníze vyděláš.
Já sem tu hru hrál přes dva roky a taky kromě těžby, výroby a výzkumu toho moc nevím. -
-
Muzes delat: tezba rudy z asteroidu a rafinace na mineraly, vynalezani/kopirovani modrotisku, vyrobe lodi a vseho ostatniho podle modrotisku, PvE v podobe misi od Agentu, PvE v podobe tzv. "rattingu" - NPC nepratele se objevuji v pasech asteroidu, jsou na nich pekne odmeny za sestrel, PvE v podobe pruzkumu - vystrelis sondy do vesmiru, pomoci takove prostorove "minihry" zamerujes signaly a skenujes je, pak tam muzes letet, zalezi co najdes, specialne se da najit treba lokace kde muzes tezit plyn -> rafinovat -> vyrabet narkotika -> pasovat je, je to nelegalni naklad, PvE v podobe skenovani cervich der a letani v nezmapovanem vesmiru, kde jsi/jste sami na sebe, muzete zalozit v cerni dire stanici a nicit NPC nepratele, PvE v podobe Incursions - invaze NPC do regionu --- grrr omezeni odstavcu---
- PvE v podobe skenovani planet a zakladani zakladen na nich, tezeni materialu, vyrabeni produktu a transport na dalsi planety nebo na prodej - hlavne palivo pro stanice atd.
- PvP v podobe Faction Warfare kdy bojujes za zvolenou stranu
- PvP v podobe pirata prepadajiciho nakladni lode, tezebni flotily apod.
- PvP v podobe lovce piratu (lze vypsat odmeny na sestrel)
- PvP v podobe letime a sejmem co potkam
- PvP v podobe eskadry neviditelnych bombarderu/black ops lodi
vsechno vyse uvede lze provadet v oblastech s ruznym zabezpecenim, cim mensi cim samozrejme lepsi odmeny, ale vetsi riziko, ze Te nekdo vynda... Snad jsem na nic nezapomnel, ale asi jo :D
*14* *14*
-
-
No je to takové zvláštní, jednu dobu mě to lákalo, ale nemohl jsem nají kámoše co by do toho šel se mnou a to mě pak nebaví. Jinak tuším že tam byl nějaký trial, tak si to můžeš vyzkoušet *3*
-