Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hanzales
    Počítám s gamepadem, potažmo na klávesnici s nějakýma asistentama bude Dirt Rally hodně připomínat CMR a lítání ze smyku do smyku. Ale jakmile člověk připojí pořádný volant, šaltpáku a pedále, povypíná všechny berličky a mačká z těch rychlejších kousků maximum, tak je to jízda kolikrát podobná RBR. Neříkám, že fyzikou, tu bych hodnotil u Dirt Rally jako celkem vylepšenou Dirt2/3. Ale adrenalin a nutnost se tím volantem i pedály neustále ohánět tam je a to fejst.
    A když k tomu člověk přidá ten parádní postup: Dvě RZtky, oprava auta, možnosti poškození a nutnost snažit se auto udržet v co nejlepším stavu při mihajících se stromech a patnících po celou dobu šampionátu. No já jsem docela nadšený.
    A kdo chce, může si dát modem poškození ala RBR = strom v 60km = nedojedeš nikam, nebo si vylepšit čitelnost aut atd.
    Rally mně bavilo vždycky, CMR jsem se nahrál habaděj, i ty Rally Championschip 2k pamatuju jako zábavu, když přišlo RBR, tak to bylo vysloveně požehnání, ale užíval jsem si oddechově i Dirt sérii a tenhle "Dirt Rally" mně celkem uchvátil už od early access.
    Řekl bych, že člověka byť minimálně postiženého Rally závody ho tahle záležitost rozhodně neurazí :)
    • Docela závidím těm, které tato hra baví. Krásně se na to divá, ale vždy u toho vydržím tak maximálně pět minut, ta fyzika mě prostě irituje... Jakoby to bylo celé postavené na skriptech, které mi říkají "teď ti u zadohrabu na startu proklouznou kola a je jedno, kolik dáváš plynu", "teď ti v zatáčce trochu ustřelí zadek a je jedno jakou stopu jedeš a jaký máš grip", "přejel jsi přes horizont, takže ti auto vyskočí a je jedno, jak jedeš rychle".... Asi jsem moc rozmlsaný iRacingem, Gamestock Carem a Assetto Corsou
      • Hanzales
        Je to možný, ale Assetto Corsou atd. jsem zmlsaný taky ( http://steamcommunity.com/id/Hanzales/games/?tab=all )
        Nicméně Dirt Rally mně baví taky a jízdu i dávkování plynu a brzdy si docela užívám, tak nevím.
        Nemáš nastavené blbě zóny, linearitu, zaplého asistenta nebo tak?
        Celkově mám trošku pocit, že popisuješ jinou hru. Skoky třeba je provést bravurně, včetně akurátní nájezdní rychlosti (hlavně na těch Finských Rztách) a šikmého přistání a osobně to spíše ubalancovávám plynem než volantem, který jen chvíli kontruje. Jasně že je to vzdálené simulátorům, ale jízdní model a nutnost ovládat auto jak se na Rally Car patří a balancovat s ním mi přijde právě že docela dobře vyvážené s hratelností a pocitem, že to valíte jako ti kontrolovaní sebevrazi.. tam venku :)
        • Neboj, asistenty tam rozhodně nemám a nastavení je ok. Já jezdím prakticky jen asfalt a tam tyto nedostatky vylezou víc než na šotolině...

          Já právě na simulátorech vyhledávám ten pocit, že přesně vím, co s autem dělám a pokud se něco nepovede, tak vím, že to byla moje chyba a vím proč. V Dirt Rally je to takové, že tam se musím přizpůsobit jeho fyzikálnímu modelu, který je dost zvláštní... Třeba spadneš do rokle v Řecku a v pohodě se dostaneš zpátky na trať tím, že tu rokli vyjedeš nahoru bez problému, je to něco jak ve Skyrimu, kde můžeš koňěm jezdit po skále nahoru, prostě fyzika tam nefunguje, auto nemá hmotnost, tím pádem tam vše funguje jen na oko. Jsem zvyklý i z reálu, že když jedu z kopce do vracáku, kterou chci projet dveřmi napřed, tak si auto rozhodím dřív a využiju jeho hmotnosti k rozhození, toto třeba v Dirtu nefunguje, tam není rozdíl v tom, jestli jedu do kopce, po rovině nebo z kopce.

          Ale jinak je to krásně udělá hra, jen mě víc baví dívat se na videa než to hrát *1*
          • Hanzales
            Jo tak já rozumím... asi záleží co kdo tomu odpustíme :) Jen máš tu hranici kousek dál a tohle už tě nebaví, čemuž rozumím. Já tím že nepohrdnu ani těmi arkádami, tak mám ten pohled trošku jinak daný.
            No shodnem se snad na tom, že je to pěkně udělaná hra a RBR (což bylo fyzikou k reálu asi nejblíž) se to nerovná, ani co se týče reality, ani co se týče fyziky. Ale mezi Rally hrami toho moc jiného není a proto to docela vyniká. Je to pořád mnohem lepší, než třeba Dirt3. No a díky bohu, že v AC jsou i ty rally tratě a i nějaké ty pořádně udělané auta se najdou ;o)
      • Tak ono to pry na skriptech skutecne postaveny je. *3*
        Ale docela se to povedlo, pocit z jizdy je fajn. Simulace to ale neni ani nahodou.
  • Nevím zda to zde bylo zmíněno a jistě to bude spoustě lidem proti srsti.
    Ale chystá se dabing.:)

    https://www.youtube.com/watch?v=aVV_L_EwIyw
    • Mart9
      To je fantazie! Stahuju hned jak vyjde, díky za upozornění. Akorát budu muset trochu poladit hlasitost.
    • Zrzzek
      Proč proti srsti? Ten, kdo ho chtít nebude, si ho prostě nenavolí...
  • Je v té hře něco jako arkádový mód, který mi přinese i na klávesnici hratelnou hru, která ale nebude příliš zjednodušená a bude vyžadovat skills?
    • Mart9
      Já to hraju od začátku na klávesnici a můžu doporučit. Základní nastavení, nic jsem neměnil.
      • přesně tak, taky hraju na klávesnici a minimálně zatím u těch slabších aut se to dá hrát úplně v pohodě
        • Mart9
          Nedají se ovládat ta auta tuším 70s, to se přetáčí jak s v i n ě :) Od mini jsem přešel rovnou do Group B, to už je nádhera.
          • PLuto.petr
            Dají se ovládat, i na klávesnici. Dokonce jsem s nima vyhrál šampionát *2*
            • Mart9
              To máš asi lepší klávesnici *3*
          • Zkus Lancii 037 ze zadohrabkové skupiny B, taky dobré přetáčedlo (obě dvě ty auta, ale nevím teďka co je to druhé, Opel Manta?)
  • Asi se vic vyplati poslouchat hrace, nez marketaky.
    Pritom je to tak jednoduchy. Nevim co predesle dily Dirtu vlastne nabizeli. Jakoze svezenicko v peknem auticku? Tomu, kdo nekdy drzel volant v ruce se z jizdniho modelu zvedal kufr.
    Samozrejme ze rally je o vyzve udrzet vuz na silnici. Pisu vuz a ne auticko autodrahy. *3*
    • tentokrate to vyjde ale na stejno... tahle hra se povedla.. ;)
  • Mart9
    O jakých kořenech je řeč?
    • asi myslí spíš kořeny "rally" než "dirt" :)
      • Mart9
        Píše ke kořenům série, ale já bych byl velmi nerad, kdyby se to hratelností vrátilo až tam. :) Sice jsem tehdy v CMR 2.0 strávil stovky hodin, ale když jsem to pustil loni v době rally sucha, musel jsem to vypnout, jak se to nedalo hrát. Dirt je jiná káva, to je fantastické rally.
        • Já sem dvojku nainstaloval asi před měsícem abych měl co hrát na služebce (Dirt rally na noťasu nerozjedu) a byl sem překvapen jak strašně ta hra zestárla. Pořád se dá hrát, ale NfS4 které sem si tam nainstaloval taky se hrálo mnohem líp. A taky mi přišlo že líp vypadá. Ale hudba v intru colina je pořád boží :) https://www.youtube.com/watch?v=yrOv5PmlVjI
          • ta nostalgie.... *5*
        • ty vado, představ si třeba návrat až k international rally championship, to byla bomba :D ale je fakt, že to byl spíš takovej přeskinovanej lotus ;) a naprostej souhlas, právě od Colina 2.0 jsem nehrál takhle zábavný rally
          • Jeste si vzpominam na Rally Masters. O te hre se moc nemluvilo ale na svoji dobu jednoznacne nejlepsi rally pro hrani s volantem. Rekl bych ze mnohem uveritelnejsi jizdni model nez CMR2. Pak nebylo spatny Rally Trophy, ale jizdni model byl az moc tezkopadny.
            • PLuto.petr
              Rally Championship Xtreme, to je už hodně velká historie. Při vzpomínce na tuto hru mi vyvstane cesta s tehdejším mistrem republiky ve skupině N Radimem Chrasteckým do ostravského dabingového studia, kde jsme herci z místního divadla vysvětlovali, jakým způsobem funguje rallyový rozpis a jakou intonací má namlouvat různé věci... A pak ještě domlouvání záštity nad hrou tehdy předním českým závodníkem (pozdější renomé už tak slavné není) Tomášem Hrdinkou...
            • PLuto.petr
              Mě osobně Rally Masters přišla až moc arkádová, ale i tak jsem se s ní hodně zabavil. Pravda, tehdy jsem ještě neměl volant, ten jsem si pořizoval až kvůli RBR.
            • Mart9
              Já pamatuju tuším Rally Championship Xtreme, byla tam Octavia a mělo to i český dabing. Vyhrával si, pokud sis dával pozor na čistou jízdu.
          • Rally Championship 2000 bylo temer po vsech strankach naprosta bomba, slo tam taky o to, aby to auto vubec dojelo, nejdelsi erzeta mela pokud pamatuji pres 40 km.
            Bohuzel v jednom to ale bylo slaby. A to v jizdnim modelu. Jakztakz to slo s predohraby. Ctyrkolky jsem tam vubec nehral, pocit z jizdy byl uplne k zbliti. *7*
            • PLuto.petr
              Jj, ty čtyřkolky se jim vůbec nepovedly. Ale s dvoukolkou ten jízdni model (na svou dobu) nebyl vůbec špatný.
          • Mart9
            Moje první rally *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit