Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Penubra byla super (až na poslední díl, ten jsem ani nedohrál) - a Amnesia taky nemá chybu. Prostředí hradu se mi líbí víc než to v Penumbře. Výborně udělaný zvuky, dělají tak 70% atmosféry (se sluchátkama). Když hraju, nikam nespěchám, pěkně si vychutnávám atmošku a napětí. *4*
  • koupil sem si krabicovku s prekladem za nejake dve stovky to je parada... ucelem nebylo ani bavit se ale otestovat hranice strachu... zavrel sem se vecer potme v pokoji a pustil si to nahlas do sluchatek... hra skvele pracuje s lidskou psychikou...lekacky tam jsou ale v tom ten strach nevezi... velkou cast sehraji zvuky a hudba...dalsi pak hlavne ocekavani co bude za dvermi a jestli ty kroky zpoza rohu jsou prelud nebo ne... u teto hry jako take vice nez u jinych dulezite jak moc se do ni vzijete a jestli pristoupite na dana pravidla...stejne jako call of duty si neuzijete pokud se budete kolem sebe rozhlizet a premyslet... nevybavuju si ze bych se v zivote nekdy takhle bal.. skubal sem se na zidli, casto sem na zadech citil studeny pot a tak dale.. pokud se u tehle hry nekdo neboji tak ji bud hraje spatne a nebo ma nastaveny mozek uplne jinak nez zbytek lidi. tady se proste bat budete
    • podle me jejich predchozi pocin PENUMBRA mela vic tisnivou atmosferu nez amnesia.Ani u jedne hry jsem se ale vylozene nebal,spis pocit napeti co bude za nasledujicim rohem nebo dvermi a obcas nejaka lekacka.A nemyslim si,ze by jsem se do hry dostatecne nevzil,spis naopak.
      Nicmene jak penumbra tak amnesia patri podle me mezi nejatmosferictejsi hororove hry.
      Ps:u cod premyslet?to jako vazne? :-D,jednak tam neni nad cim a ani na to neni jaksi cas :-D.Jen zadnej flame pls :-P
      • hehe taky se divim kde v CoD se jakoze premysli.... asi nad tim kolik lidi sudnas na 1 zasobnik... tak 10 ? :D
  • Rýpnutí: Žádné reality show, jsou to let's playe - série videí na youtube, které ukazují průchod celou hrou od začátku do konce, někdy s komentářem hrajícího, někdy bez. Sám sleduji let's playe Helloweena4545, protože nemám na některé hororové hry nervy a jeho humor mi dokonale sedne :D Jinak to je pěkný paradox s amnesií - u dema a předtím hlavně Penumbry jsem se tak bál, že jsem věděl, že bych tu hru nedohrál a tak jsem si ji nekoupil :D
  • smejki
    jsem možná jediný pod sluncem, koho ta hra celkem zklamala. Šuškanda mi donesla info o hře, kde se podělám strachy.

    Zhasnul jsem, sluchátka jsem si dal a byl doma sám. Od přírody se snadno lekám a horory nemám rád, páč se pak šíleně bojim *4*

    Vyústilo to v to, že jsem se bál asi 15 minut, kdy se nic nedělo, ale stále s něčemu schylovalo. Nakonec přišlo pár lekaček, ale jenžto jsou dělány poměrně neinvenčně, tušil jsem je předem, což mi zkazilo náladu. Po další hodině a půl už totálně beze strachu, zato však s extrémní citlivostí na světlo, jsem hru vypnul. Hra je poměrně slušná, ale je mi záhadou, proč na mě nefunguje. Jako bonus přihodím už jen tolik, že způsob manipulace s dveřmi považuji za geniální.

    Rozhodně však, kdo máte zájem, zkuste demo. Velmi dobře vystihuje podstatu hry.
    • Nejsi sam. Bola to dobra hra ale nijak tak vynimocna ako ju opisovali. Teraz chapem preco takove velke reci medzi forami a user-recenziami na gamespote, hence onen: "word of mouth"
    • USER47
      Taky jsem z Amnesie nebyl moc odvařenej. Penumbry mi přišly výrazně lepší, zejména Black Plague.
    • Jediný asi ne, ale určitě jsi v menšině. Já sám se u her moc nebojím, z her u kterých jsem měl opravdu strach bych vyzdvihl AvP (hlavně kvůli facehuggerům a nemožnosti ukládat pozice - tedy alespoň do vydání patche) a prvního Thiefa. Ale Amnesie je v tomto směru překonala, v mém případě to byl hlavně strach z neznámého - celou dobu člověk čeká, kdy narazí na nějakou příšeru apod. No a level kde se pohybujete v mlze, tu zrůdu slyšíte už z dálky a nevidíte ji, tam jsem si myslel, že se musí bát prostě každý... Obrovský podíl na hororové atmosféře má samozřejmě zvuk a hudba. Co se týká "lekaček", tak vím o jedné v pozdější fázi hry (nechci nikomu kazit zážitek), kterou jsem opravdu nečekal a pokoušel se o mně infarkt.
      • Naproto souhlasím s AvP a Thiefem, dvě nejatmosféričtější hry vůbec, IMHO. Amnesii však chybí jedna zásadní věc - gradace napětí a strachu. Už od první scény vytasí nejtěžší kalibr a brzy si vystřílí všechny trumfy. Méně je někdy více.
        • smejki
          jo!

          musím říct, že u traileru jsem se bál víc než u hry
  • misho8723
    Aj tak mala Amnesia dosť slabú reklamu. Si myslia, že bez reklamy môžu mať v tejto dobe dáke vysoké predaje? Ak si pri konzolovom vydaní nepomôžu aj reklamou, tak môžu snívať aj tam s vysokými predajmi. Amnesia je skvelá hra ale bez reklamy o nej vie len veľmi málo ľudí. Akcie na Steame nepočítam a podobné..
    • ucho
      reklama stojí peníze. proto si musí moc dobře spočítat, jakou reklamu zvolit a jak hráče oslovit, ale nesmí je to stát zbytečně moc. a jelikož Amnesia není mainstreamová hra, šli na to slušně. (i když na steamu za 90,- už byla trochu obří sleva, já jsem ale spokojen :) )
      • misho8723
        Však jasné. Len si zoberme, že Amnesia je adventúra, k tomu hororová a že ju stvorilo nezávislé štúdio, takže tie predaje sú veľmi dobré. V tejto dobe adventúry veľmi na odbyt nejdú a len taký Heavy Rain prešiel cez miliónovú hranicu a to mal za sebou aký marketing.
  • Jo,taky by to chtělo,aby to těm Švédům někdo přeložil.I v Čechách se chválí.. *1*
  • Kde mohu,tam hru chválím.Úžasná hra s perfektní atmoškou.
  • Robotron3
    Ona i ta plna cena je za tak svelou hru paradni - digitalni distribuce 15 euro a u nas v obchodech dokonce za 300kc s ceskymi titulky. Kdo jeste nema, jdete do toho! Jedna z nejlepsich her roku 2010.
    • a stejne je ti to k hovnu ze sis to koupil
      • Stiff: To ty jsi mimo. Je dobré podpořit menší tým, navíc, když dělají tak kvalitní hry.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit