Přejít na výpis diskuzí
Ubisoft kvůli ohlasům mění DRM u Drivera: SF... trochu
17.8.2011 | Aleš Smutný
11 příspěvků
-
Pri premysleni o ucinosti techto ochran vemte v uvahu, ze behem prvnich dvou trech tydnu dochazi k prodeji zhruba 50 % kopii vsech her, pak uz se hra prodava mene. Celosvetove hraci nejsou moc trpelivy a takova ochrana je primeje k nakupu.
http://gamrreview.vgchartz.com/sales/7678/gran-turismo-5/ -
Ja myslim ze takove ochrany v jakekoliv podobe budou piratstvi naopak podporovat. Hackeri ziskaji silnejsi motivaci pro ziskani prestize. A neprolomitelna ochrana neexistuje. Je to dycky jenom otazka casu. Tato hra mi je skrze absenci podpory volantu naprosto ukradena ale kdyby tu podporu mela a mela by dobry jizdni model a neprudila prehnanymi ochranami nevahal bych si ji okamzite objednat. Skrze tu ochranu bych vahal a radsi asi pockal na crack. Mam rad hry s otevrenym prostorem kde se da s autem vyblbnout. Taky porad hraji TDU jednicku na hardcore ze ktere mody udelali uplne jinou hru.
-
Torrent a crack to jistí!!! *1*
-
Tvrzení, že se tato "ochrana" pozitivně projevuje na prodeji nevěřím. Pochybuji, že "piráty" odradí několikadenní zpoždění vydání cracklé verze a běží si koupit nový, drahý produkt do obchodu. Hry se prodávají buď dobře proto, že jsou samy osobě dobré nebo mají dobře udělané PR. Brak, nebo hra zaměřená na úzkou skupinu hráčů, se hold prodává špatně.
-
-
Někdo tu psal, že HAWX2 tu UBI ochranu má a do dneška není prolomen. Nepátral jsem po tom, ale i kdyby to byla pravda, tak pochybuji, že to prodejům pomohlo, protože je to taková ne moc povedená kopie Ace Combatu (hráno na Xku).
Nesouhlasím tedy s názorem, že se jedná o několikadenní zpoždění (spíš v řádu týdnů až měsíců u permanentní ochrany), ale na druhou stranu prodejům to špíše škodí. -
-
No nevím, několikaměsíční??? Občas se skutečně objeví titul, který prolomen není, ale to jsou výjimky. Pokud vím, tak nejdéle snad trvalo prolomení u prvního titulu opatřeného touto spešl "ochranou" (mimochodem, čeho že to má být ochrana??) o to byly je týdny (2?, nevím). Titul HAWK2 je myslím také zrovna ten titul, který nelze brát jako vodítko, protože je zaměřen na užší skupinu hráčů.
-
No ... to taky vypovídá o kvalitě hry, když ani nestojí hackerům za to na ni udělat crack :D
-
-
-
Zase ochrana co bude omezovat jen poctivě platící hráče. *7* NE.
-
nevidím moc rozdíl mezi tímhle a tím původním - jenom když mi spadne ne tak nezblbne hra jako je to u Settlerů
-
-
Takže to rozdíl vlastně vidíš :). Podle mě je to docela zásadní změna. Úplně nejlepší by to bylo, kdyby se to ověřovalo třeba jen jednou za 24 hodin, nebo ještě líp za 3 dny/týden...
-
-
Ať prostě oznáměj, že po týdnu, dvou vydaj patch, kterej to zruší, a nikdo neřekne ani popel. Pokud bude hra dobrá, zájemci mrknou na gameplay, na fóra/metacritics a pak koupěj. Pokud ne, neštěkne po ní pes tak i tak. V době internetu je to holt už trochu složitější, zároveň mi ovšem přijde zbytečný takhle nasírat potenciální zákazníky, když dobře vědí, jak je perma-online DRM nepopulární opatření. Ubi, ubi, kráčíš křivolakými stezkami.