Přejít na výpis diskuzí
Ubisoft "legalizoval" pirátský soundtrack z Assassin's Creed
16.3.2011 | levis
33 příspěvků
-
no celkem nechapu proc delaj nejake silene ochrany kdyz pak cracky kradou piratim. Ted us jim kradou i hudbu celkem nechapu to neni nejaky convertor co to ze hry dostane?
Pokud chcou mit celkem dobre neprolomitelnou ochranu tak musi vydat MMORPG sce vnikne free server (pokud bude hra stat za to) ale muzou pekne na tom vydelat. -
soundtrack v MP3? za peníze? LOL!
příště rovnou na kazetu, kluci *1* -
Zdáse, že opakujete jen to co bylo napsáno a nečtete mezi řádky. Kdyby věc někdo upřesnil nebo rozkryl, byl by svět moudřejší.
Předně je třeba si uvědomit, kdy došlo k samotnému aktu užítí soundtracku, a kdy k nákupu licence, už tento prostý fakt by mohl věc podstatně vyjasnit s ohledem na nelegálnost. Já to nevím, a ani po tom pátrat nebudu, ale pořídil-li UBISoft licenci později, než samotný soundtrack, mohla by být i ona licence neplatná. Pořídil-li jí později, existovalo zároveň období, kdy zákon porušoval. Poslední by napovídalo tomu, že UBISoft takhle může pracovat běžně, kdy se něco vyprodukuje z nějakých kopií, projde to markeťákama a ty posléze koupí licence k užití. Byla-li by pravda co jsem napsal, tak by nešlo o systémovou chybu zaměstnance při pořizování soundtracku, ale o chybu při zahlazování stop. -
deridon: i kdyby šlo, stejně musíš být Ty a všichni ostatní online, čili jaksi pak lan hra ztrácí smysl. Myslím, že tam bude možbnost hrát jen přes ubi servery
-
Smazáno
---pardon, spadnul net a po reloadu si to nepamatovalo umístění--- -
Ale no tak , Ubisoft tím jen říká : Děkujeme Warez scéně a jejich dílo bereme jako legitimní produkt ...
-
-
1
-
-
Jak sem psal na Eurogameru - amatéři *1*
-
Nevidím v tom problém, když už mě někdo okrádá o peníze, proč bych toto snažení nemohl využít k vlastnímu prospěchu a ušetřit si práci.
-
-
Protože TY jako vydavatel a obhájce toho správného by si se k něčemu tak nízkému jako je použití nelegální kopie neměl snad nikdy ani myšlenkou přiblížit. Ještě když už máš s jednou pirátskou "výpomocí" docela zaděláno na nehezkou ostudu.
-
-
Použití "nelegální kopie"? Jak může pro Ubisoft, jenž vlastní veškerá práva k soundtracku, být nějaká jeho kopie nelegální?
Myslím, že ty a ti, kterým se tvůj příspěvek "líbí", jste jasným příkladem , jak warezáci a jejich obhájci vůbec netuší, o co v autorských právech a duševním vlastnictví jde... *12*
Ubisoft se díky použití materiálu z warez scény zesměšnil a ztrapnil, ale rozhodně neudělal nic nemorálního, natož pak nelegálního, jak se tu snažíš prezentovat... *3* -
-
první část souhlas, ale faktem je, že to nelegální asi možná bude, nemorální je to určitě.
Co se týče legálnosti, myslím si že to je nelegální kdyby to někdo hnal výš, představ si situaci kdy vietnamcům zabaví boty adidas jako padělek a firma adidas by ten padělek ať je sebelepší nebo sebehorší pak následně prodala zákazníkům, je to legální? morální? ztěží. -
-
*1* No mám ten dojem , že v Holešovicích je jeden obchůdek , co inzeruje zboží jako výprodej z celních skladů ..... jestli to nejsou padělky zbavené nášivek , tak .....
-
-
Totéž si myslím i já - pirát využil práce Ubisoftu , Ubisoft využil práce piráta . Chce se soudit ? ... Tak to asi pirát pohoří protože práva k dílu má Ubisoft , kterého původně pirát poškozoval .
Jediní kdo si mohou stěžovat jsou platící zákazníci , kterým nemusí být pirátská kvalita dost dobrá ... -
-
tady je to trochu paradox, pirátská kvalita byla kvalitní, ta následná legální varianta od Ubisoftu je méně kvalitní.
-
-
S první částí souhlasím. Ale nevidím nic trapného na tom kompenzovat si alespoň částečně ušlý zisk tím, že využiju práce zlodějů. Souhlasím ovšem s tím, že to měli nechat ve FLAC a odstranit id tagy :)
-
-
Mi řekni kolik procent běžných uživatelů (a na ty je určitě mířeno) si stahuje hudbu ve FLAC. Já se vsadím, že víc jak 50% lidí ani netuší co FLAC (nebo ostatně cokoli jinačího než MP3) je a už vůbec nemají páru v čem to přehrát.
-
-
Neviem co povazujes za nemoralne, ale brojenie proti warezu vs. to co predviedli s tym crackom a tymto, to rozhodne z mojho pohladu nemoralne je.
Pokrytectvo je nemoralne, m'kay? -
Otázkou ale je, když Ubisoft koupil práva na použití tý hudby, proč nedostal taky soundtrack od prodávajícího, u kterýho si písničky zakoupil? Proč je stahoval od někud z warezu? To je prostě hloupý. Nemorální to není o nic víc, než cracknout legálně zakoupenou hru kvůli disku v mechanice (ačkoliv tím člověk přijde o online služby), ale je to prostě kravina. Akorát si tím ublížili, protože fyzicky to mají z warezu *7*
-
-
-
-
A potom nakupuj
-
Tak to je síla hlavně že dávali UBIDRM který vyžadoval být neustále online takže zase jsou na tom nejhůře platící hráči protože bonusy dostanou z warezu a ještě v horší kvalitě =(