Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takze PS4 tu bude (pri 10 rocnom cykle) do roku 2024? No s panom bohom. Som si isty ze next-gen uz v dobe vydania nebude zvladat 3D 1080p pri 60fps. Pritom za rohom su 4K obrazovky... Samozrejme si next-gen konzole kupim, lenze pre mna ako nadsenca techniky bude cakanie na dalsi upgrade az niekedy do roku 2024 utrpenim. To radsej dam kazde 2 - 3 roky 600 eur za novu konzolu, ale nech sa preboha technicky vyvoj hier hybe rychlejsim tempom!
    • Kdyz se takovych jako ty najde tak 100 000 000 hracu, tak by to mohlo i fungovat. Tedy za predpokladu, ze k tomu budete jeste kupovat ve velkem nove hry. Obavam se ale, ze jsi v mensine a zivotni cyklus nextgenu se naopak jeste prodlouzi. Ony ty 4K televize jsou stejne k nicemu, uz full hd je prakticky zbytecne a vyvoj her se muze orientovat i na jine stranky, nez je technicka. Na druhou stranu i PS3 ma desetilety cyklus a nextgen prijde driv, protoze ty cykly na sebe nenavazuji, ale prekryvaji se. Takze nebudes muset nutne cekat na nocou generaci. Tedy za predpokladu, ze jeste vubec nejaka nova generace bude. Je mozne, ze za deset let uz bude it prumysl nekde uplne jinde a koncept konzoli bude prekonany. Hry by se mohly napriklad hrat ve www prohlizeci jako streamovane a www prohlizec bude mit kazdy televizor vlastni.
  • ...ano taky souhlasím s názorem, že konzole samozřejmě vývoj her nezdržují. Kdyby uživatelská základna PCčkáčů - 10-100ky milionů nepírátila, tak by se vývojáři orientovali na tuto silnou základnu hráčů a nějaký cca 150mil. konzolistů by jím mohlo býtu (téměř) prd-le, přesně obráceně jak je tomu dnes....
    • Kein
      Dobrá, dejme tomu, že mávneš kouzelným proutkem a lidi přestanou warezit. *poof* Co teď? Automaticky očekáváš zvýšení prodejů her? Hm... tak to hodně štěstí. Lidé co si hry nekupujou kvůli peněz i nadále na hry mít peníze nebudou, lidi co by si hry i tak nekoupili, nebudou mít i nadále důvod je kupovat a ti, co si předtím hru stáhli, aby si ji vyzkoušeli a pak by podle svého uvážení koupili, si hry nebudou moci vyzkoušet - čili mají dvě možnosti - buď koupit na slepo, nebo se na to taky vyprdnou.

      Simply clever. Bravo, vynalezl si lék na prodřené kapsy herních vývojářů. Kvalita a nápaditost her přece nemá na prodej vliv, to každý ví, že? A zkusit třeba změnit cílovou skupinu = přestat dělat hry pro děti, ale dělat žánry pro mladé lidi co už mají brigádu, nebo práci, čili jsou výdělečně činní, je přece blbost.
      • lidi ti nebudou platit za 2 veci.budto vrazet do tuneni pc a warezz,nebo myt konzoli.nemam rad tohle slovo.spis herni system.a kupovat hry. a jeste z bazace za par slupu.gamebazar.cz *1* *1*
        • on si někdo umývá konzoli?
  • Keyz
    Kdyby se to měla brát dle HW tak bude pořád Old-gen oproti PC. *3*
    • Hele, ty vylízávači řití (pokud tě tak mohu nazývat), my už jsme z tvých příspěvků pochopili, že jsi hater konzolí, ale u každý novinky to psát nemusíš. ;)
      • Keyz
        Hater ne,často neříká fakta a pravdu *5*
        • ktomuto avatarovi sa vztahuje vzdy nejaky prid*baný, komentár... to že sú konzole zaostalejšie v HW a, že vždy budú to je jasné každému vypatlancovi ( takže sa nieje čo divit že aj tebe ) ale tvrdit že PC je budúcnost videohier... je ako tvrdiť že bude opat v móde olejová lampa...
          • No jo,škoda že si samy lidé a hráči způsobily zabrždění rozvoje her a možností jen kvůli (ne)výhodným konzolím které se propagují jako "na mě si zahrajete nové hry i za 10let" ale v jaké kvalitě a za jakou cenu (jak jsem již psal každá hra 1,5x dražší než na PC) to už nikde nepíšou.... Za ten rozdíl v cenách her si raději každý rok koupím grafiku za 10k.... A říkejte si co chcete ale tohle je prostě fakt...
            • eeeee
              njn: piratstvi je problem, ale vedlejsi. Primarni jsou prijmy z platformy. Kdyby byly prijmy z PC platformy desetinasobne, tak by se vyvojari snazili si na PC konkurovat piratstvi nepiratstvi a kvalita by sla nahoru. Ale protoze ty prijmy jsou male, tak je proste dan nizky financni limit za kolik se port na PC musi udelat a nebo se radsi ani nedela.
            • 2eee: Jeden z duvodu muze byt i to,ze na konzolich v soucasnosti hraje mnohem vice hracu nez na pc, k tomu si pridej problematiku piratstvi (ta existuje i na konzolich, ale v mensi mire) a hned mas duvod, proc se vetsina vyvojaru neobtezuje s vyvijenim separatni PC verze s plnym vyuzitim soucasneho HW.
              Vetsinou se jedna o konverze z konzoli s podporou vetsiho rozliseni a par dalsich drobnych vylepseni.
            • eeeee
              Fakt je ten, ze konzole jsou tady stejne dlouho jako herni PC, spis jeste dele a nikdy problem pro vyvoj her nepredstavovaly. Takze zkus na zaklade sve hypotezy objasnit, proc ted najednou jo.
        • Bohužel i když mě tady možná ukamenujete tak souhlasím, protože konzole prostě nepředstavitelným způsobem ZNIČILY rychlost vývoje her (grafika,možnosti otevřeného světa) Také bohužel jako milovník techniky a her jsem byl nucen si tyto konzole pořídit protože lidé kolem mě začaly prodávat PC a nakupovat tyto "věci" takže pokud si chci dát MP s kamarády musím na gauč.... Stačí si ale porovnat např. BF3 PC vs konzole (je jedno která) a ten brutální grafický rozdíl musí vidět i slepec.... A nejhorší na tom je že hry na konzole jsou vetšinou 1,5x dražší nez na PC což pokud si hráč koupí cca 20originálek ročně tak by mu rozdíl v ceně stačil každý rok na krásný upgrade PC.... konec :) a teď se do mě pusťte :D
          • kamo v japoncku je hlavni herni system konzole,a v usa taky a ve francii taky.tak co meles blazne.pc je spis konzole takova obrovska krabice.konzole jako slovo nic neznamena .tady se v cz akorad honime za vykonem a grafikou jinde jako v japoncku za zabavou.tohle rict japoncoj tak ti rekne ze ses padlej na hlavu.ze konzole brzdi vyvoj her.je nezajma grafika,ale zabava .a v japoncku jsou dost napred myslim.tam frci ps3,ps vita,a nintendo 3ds.s pc te 70% japoncu a americanu te posle do prrrr.pro ne je to pracovni nastroj na praci atd.tam radsi kamo blbnou s kinektem a ps muvem a dotykovou obrazovkou(wii u)nez s klavesnici a mysi.tam se vic tesej na noveho maria a wiiu.nez na nabouchany pc.to jim je ukradeny.skus pred japonce dat nebo americana dat tvoje pc a wiiu.a uvidis co si vyberou,a taky zjistis co vlastne brzdi vyvoj her.wii u to nebude.ps3 a xbox taky ne.kolik her se udelalo na cry engine 1 nebo3?nebo na unrealu 20 znacek?a kdyz se kouknes na god of war 4,the last of us,hallo4,grantleft auto5,ted ta hra od ubisoftu s tim hekovanim ve meste.to je vse na tuto geeraci ps3 a xboxu a vypada to nadherne ba primo skvele.pc je skrcena mysicka v koute tak to pochop.jako herni zarizeni.
            • sorry za chyby.prisel jsem nakulenej,a rozcilo ne to.
          • AO3: Sorry, ale tohle je naprosto stupidní úvaha. Máš vůbec představu, kolik stál vývoj takovýho battleielda 3 ? Odpověz mi upřímě, myslíš si, že to byla pc platorma která ho zaplatila, nebo ta konzolová ? Dost těžko by ta hra vznikla, v takový kvalitě, kdyby byla pouze na pc, protože by to zafinancoval jen hlupák. Vem si třeba takový Diablo 3. Slavná značka, spouta fanoušků, pouze na pc (takže žádný HW omezení ). Tak proč vypadá tak jak vypadá ? Vdiť tu hru rozjedeš na plný i na starým notebooku. Proč nevypadá třeba 100krát líp ? Proč není optimalizovaný na nějaký osmijádro a grafárnu za osm táců ?
          • eeeee
            NEZNIČILY, to je nepredstavitelne primitivni uvaha. Rychlost vyvoje her (ale i konzoli) se zpomalila z ekonomickych duvodu. Cim byly hry vyvinutejsi, tim byly nakladnejsi. Naklady na vyvoj her rostly rychleji nez pocet hracu (ktery se dnes dokonce spise zmensuje) ci presneji jejich ochota utracet. Reseni zdrazit hry je nepruchozi, takze nic nez zpomaleni vyvoje neprichazi v uvahu. Motor vyvoje je pohanen financemi. Cim vetsi vykon, tim vice financi spolyka. A kvalita her neni o vykonu hardware, rada starsich her je kvalitnejsi, nez ty dnesni.. Technicka stranka her je vedlejsi. Daleko horsi je, ze ty hry jsou z techto ekonomickych duvodu nutne tvoreny pro masy a tedy velmi konzumne, povrchne, bez hloubky. Staci se podivat na novy XCom, to je trikolka vedle motorky ve srovnani s puvodnim ufem a presto vetsina lidi nad nim obdivne hyka.
  • a kčemu to je??
  • nevim ale vcelku logicky u firmy jako je UBISOFT....uz se vi ze ti "TOP" vyvojari uz vi scim maj pocitat v novych konzolich a tak logicky jak se blizi cas vydani tak i oni se chystaji se svyma hrama na trh....na druhou stranu ale nato je jeste casu dost a oni potrebujou many many many takze budou vydavat i na soucasny konzole jeste nejaky ty tituly....

    ale nemuzu si odpustit ze je to naprosto zbytecna novinka bo toto by i debila napadlo
  • MishKonn
    Zavedený termín je "current-gen", pokud se nepletu. "Old-gen", by bylo nejspíš PS2, XBOX apod.
    • nemudruj *6*
  • Zase další zbytečné řeči od jednoho z mnoha a mnoha vývojářů. "Já si myslím...." , "My se domníváme....", "současně děláme na old, i next gen...." .... blabla. Nevím, mně to teda žádnou zajímavou informačí hodnotu nepřineslo.
    • eeeee
      Kolik znas her, ze vysly soucasne na obe generace konzoli, treba na PS2 a PS3? Tohle je naopak velmi zajimava informace a plne podporuje muj predpoklad, ze nova generace konzoli bude problemova. Imho se bude prodavat pomaleji nez ta soucasna, takze bude daleko problematictejsi pro ni vydavat nakladne hry, budou mit malou uzivatelskou zakladnu (podobne jako to ma dnes Vita). Duvody jsou tri, hersi ekonomicka situace ve svete, silna konkurence v mobilnich zarizenich a spouste hracum proste a jednoduse stavajici generace konzoli stale staci a vyhovuje. Problem s vysokymi naklady na hry u soucasne generace herni prumysl vyresil tvorbou multiplatformnich titulu pro PC a konzole. Problem s budouci generaci vyresi tak, ze bude delat multiplatformy pro pc a dve posledni generace konzoli, aby zustala zachovana dostatecna uzivateslka zakladna schopna tyto nakladne tituly ufinancovat, tedy multiplatformy pro PC, PS3+4, Xbox360+720 a Wii U.
      • Je to skor nepravdepodobne, ze by sa nejako vyznamne podporovala X360 a PS3, hlavne u PS3 bude problem, ak sa Sony vyda pri PS4 cestou klasickeho procesora, vyvoj specialne pre Cell a tie ubohe parametre hlavne RAM bude nerentabilny. Celkovo projekty designovane pre PC a next gen bude velmi tazke osekat na uroven oldgenu.
        • Zalezi na tom, jak velkou clenskou zakladnu ps3 a xbox360 a v podstate i wii u budou mit. Jestli stavajici hraci houfne neprejdou na nove a drahe konzole s minimem her a ponechaji si ty soucasne, protoze jejich vykon a kvalita jim staci, budou se pro ne nadale delat hry. Nelze prehlizet,ze po novych konzolich volaji predevsim pc hraci, kteri si je nekoupi. Ja treba o nextgen nestojim. Hry ktere vychazi na ps3 se mi libi a bavi me a obavam se, ze nextgen mi krome zvysenych nakladu nic zabavnejsiho neprinese. Krom toho mam nakoupeny minimalne dve desitky ps3 her, ke kterym jsem se jeste nedostal a planuji si ne zahrat. A dalsi spoustu her si jeste koupim, az jim klesne cena. Sony bude ps3 podporovat jeste minimalne deset let, pokud na nextgenu nevykrvaci a nezkrachuje. Co jsem mluvil s lidmi, kteri hraji na konzolich, tak neplanuji koupit novou konzoli, dokud se nebude pohybovat na zhruba dnesni cenove urovni, tedy jeste nekolik let. Par mych znamych teprve ted zvazuje koupi ps3, jeden z nich teprve loni koupil psp, protoze mu to teprve tehdy prislo vyhodne. Je potreba se oprostit od predstavy, ze vsichni chteji to nejlepsi a nejdrazsi, co je k dispozici, takovych lidi je vyrazna mensina. Podle me je prechod na nextgen uspechany, predcasny a pro herni prumysl kontraproduktivni. Jen ho o to vic roztristi na vetsi pocet mensich platforem. V dusledku toho se utopi spousta penez neproduktivne v udrzovani vetsiho mnozstvi platforem.
          • ...situaci s vydáním a prodejem nextgen konzolí bych neviděl tak černě.Ostatně se bude ooakovat opět to samé.Lidi budou v předvečer vydání stanovat před obchody a prodají se toho opět miliony i když bude v prodeji jen pár her.Když vyšla v březnu 2007 PS3 v EU tak jsem ji musel samozřejmě mít první den a koupil jsem si JEDINOU FPS Resistance která byla v prodeji.Ostatně hra se hraje pořád...a cenu cca 17tis. kterou (asi)bude PS4 stát opět neřešín ,protože vím,že konzole opět pár let vydrží k mé plné spokojenosti :-) ..takže asi tak.
            • Par milionu je malo, herni prumysl potrebuje pri dnesnich nakladech zakladnu par desitek milionu, aby mel nekolikamilionove prodeje her.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit