Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Juuuu. Wallhack je tam! Už jsem se bál, že to bude moc těžké, ale naštěstí je ten cheat zase přítomen. Krása 🤮

  • Koukal jsem na stránku Ubisoftu na AC Mirage. Českou lokalizaci nemá -
    OK, chápu. Ale má ruskou. Oni v Rusku ofiko hráče vybízejí, aby západní
    hry stahovali na černo a Ubi jim to ještě přeloží do ruštiny. To mi
    hlava nebere...

    • JamesFaith

      Ono je třeba také vzít v úvahu, v kolika dalších zemích se ta ruština uplatní - lidí, kterých mluví ruštinou jako druhým jazykem, je mimo Rusko přes 100 milionů.


    • Pořád jich je 13x tolik. Takže je to naopak velice logický rozhodnutí. Navíc prodávat hru v Rusku nejspíš znamená i psát texty v azbuce - což bez současný lokalizace nedává žádnej smysl (technicky to de facto nejde). Navíc Rusové fakt vůbec neumí anglicky (a to ani mladí!), takže by tam pak třeba neprodali fakt skoro nic. 

    • Načerno si to díky Denuvu nestáhnou a určitě si to koupí více Rusů než Čechů, takže se Ubisoftu vůbec nedivím.

      • Nejsou náhodou nějaké sankce vůči Rusku? Smí to tam vůbec Ubi prodat? Fakt nevím, jestli se to týká i tohoto oboru.

        • Na hry sankce nejsou. A pokud jde o můj názor, tak jsem v zásadě rád za to, že se peníze přesunou z Ruska k Ubisoftu výměnou za software využitelný jen pro zábavu.

          • tuco

            Jiste se na to da divat i timto zpusobem, nicmene je to dalsi z veci ktery Rusum umoznuji zit jako by se nic nedelo, coz podle mne v poradku neni. Neni asi moc velky rozdil mezi softwarem pro zabavu, hamburgerem nebo treba luxusnim autem. Ocividne jim Rusky penizky nesmrdi. 

            • Tak by si to i ti platící ukradli jako většina jejich soukmenovců. Denuvo to zpozdí maximálně o pár týdnů. Hamburgery a luxusní auta se kradou hůř a přesto to na náladu ve společnosti nemá velký vliv. Pokud si mám vybrat, jestli přebytečné prachy v kapse ruského hráče skončí v Ubi nebo jako podpora okupační armády, hlasuju pro Frantíky.

              • tuco

                Reakce na příspěvek:

                Mozna ukradli upiratili. Alespon by tak neplatili statu 20%(?) DHP. Ze ma nekdo penize pod polstarem nebo na konte s financovanim valky nijak nepomuze a ekonomice taky ne. 

                Jak je to s verejnym minenim zrejme nikdo nezmeri, nicmene se asi shodneme, ze delani business as usual ho urcite negativne neovlivni. 

                To uz rikaval taticek Klaus, zadny penize nejsou spinavy. Ne vlastne to bylo jinak, ze je nedokaze odlisit od cistych. 

                • Reakce na příspěvek:

                  Myslíš, že si ty peníze ušetřené za hru nechá pod polštářem? Koupí si za ně něco jiného a těch 80 %, co není daň, zůstane v Rusku taky (a podpoří ekonomiku) nebo poputuje do Číny. Proč myslíš, že komunisti tak omezovali dovoz ze západu? Poškozovalo to lokální ekonomiku a export nebyl ve stavu, aby to kompenzoval. Takže se dovážely (případně kradly a kopírovaly) přednostně produkty, které ekonomiku podporovaly jako stroje a přístroje do továren. Hra ekonomiku nepodpoří. Leda přes nějakého streamera, ale to je spíš problém streamovacích služeb a těch, co na streamy koukají.

                  • tuco

                    Reakce na příspěvek:

                    Ne, to si nemyslim. To je pomerne zajimava akademicko-ekonomicka debata, napr co Ubi pak dela s temi rubly a jaky vliv maji importy na Rusko, ale off topic, takze asi bude lepsi kdyz ji nebudu natahovat. 

                    Vsak ano, je to vec nazoru. Kdyz nejaky Cinan, Ubi nebo kdokoliv jiny Rusko ekonomicky podporovat chce, ma na to pravo a ja mam pravo ho nepodporovat a myslet si o tom sve. 

  • Mirage působí dost lacině. Skoro 9 let stará Unity vypadá líp. Postavy bych místy přirovnal k těm ze čtyřky.

    • Tanatonaut

      Jako jo.  Origins mi přišel hezčí. Ale nechápu ty PR kecy. Prej návrat ke kořenům, a pak ti tam dají šestý smysl a teleport killy ?

  • medveddd

    Leap of Faith bych přeložil spíš jako skok víry než důvěry. Takhle to zní trošku jak teambuildingové cvičení, kdy se zakloníte a kolega vás chytá, abyste se nepraštili.. :D

    • cms.sarka-tmejova

      Možná, ale skok důvěry je bohužel oficiální překlad :) 

      • medveddd

        Tak to se oficiální překladatel teda moc nepředvedl :(

        • tuco

          Nejsu ani anglictinar ani cestinar, spis naopak jsem jazykovy i.diot, ale mi prijde oboji divny. 

          V anglictine se leap of faith, pokud vim, pouziva v reci bezne, ale v cestine jsem toto slovni spojeni, skok duvery/viry, v zivote neslysel nikoho rict ani nevidel nikoho napsat. Vy ano?

          Ted jiste ... a jak bys to prelozil ty, ze? Ja nevim, nejsu cestinar ani anglictinar, asi bych taky musel udelat nejakej skok ;) 

           

          • Hidden

            On by tomu vyznamove asi nejvice odpovidal relativne bezny pojem "skok naslepo", ale v kontextu hry by takovy preklad byl jeste divnejsi nez "skok viry/duvery". :)

          • medveddd

            Určitě máš pravdu, že pro to dokonalý překlad není, ani ta samotná slovíčka nemají úplně stejný význam 1:1, ale faith je rozhodně spíš víra než důvěra.

            Je to nějaký jejich posvátný rituál, takže to vidím jako nějakou zkoušku víry. Komu jako tím skokem DŮVĚŘUJÍ? Možná tomu farmáři, co tam tu kupku sena postavil, že v ní nenechal vidle.

  • Jenom 3 ? 😯 velky zklamani... docela malo..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit