Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomas.nechanicky
    zrovna dnes, doom 3, quake 4 na steamu v akci za 5e.
  • tomas.nechanicky
    Aha takže takhle se to dělá, místo toho abych se postaral o blbečky co si to koupily a vydal alespoň nějakej blbej patch aby hra chodila 16:9 tak proste udělám vylepšenou edici a čekám že si to koupěj znova ? ha ha ha ha
    • Tvuj problem, ze si to neumis dat do 16:9 sam, hra v tom samozrejme beha v pohode, jen to nema v menu.
    • Chtit za tuhle reedici s lehce vylepsenymi texturami (vyraznejsi facelift se zrejme cekat neda) a par misemi navic 8 kil jak jsem videl na shopech mne prijde taky prehnany. Sice mi D III ve sbirce chybi, ale za tohle dam tak 4 kila po case po sleve, maximalne.
  • Zvlastni, podle me to v tom traileru vypada hur nez namaxovany D3 na PC.. (Hral jsem ho asi pred mesicem, kdyz poprve BFG edici oznamili.)
  • To se nám tu rozhořela diskuze, D3 se mi velice líbil ale v době jeho vydání jsem byl stejně víc uchvácen zmiňovaným HL2, spíše jeho universem. Ale i na D3 došlo a po dohrátí jsem byl velice spokojený, nebyla to žádná tupá fps a děj i prostředí byly skvělý, jen mě tam mrzela slabší fyzika. Co by mě ale více jak tuto BFG edici potěšilo, by bylo remastrování a znovuvydání celé THIEF série.
  • Mato1987
    V zbierke starých hier mi chýba Doom 3, no platiť 30 euro za túto "high res" pack edíciu je prachsprostý nezmysel
  • Zeptej se jakéhokoliv old school hráče ... BFG byla vždycky Big Fuc*ing gun aneb béefgéčko :)
    • Spades
      To ano, ale jelikož je BFG9000 oficiální název zbraně, tak přece vědci co tu zbraň vyvinuli ji nemohli pojmenovat Big Fuc*ing Gun :D Proto z toho vzniklo Bio-Force Gun
    • Ano a dokonce je tato hláška i ve filmu (konkrétně v extended unrated cut).
  • Porovnajte si Half Life 2 a Doom 3
    http://www.youtube.com/watch?v=LV1XzAOV4Uk
    vs
    http://www.youtube.com/watch?v=CWkH9Iz5VLo

    Half Life 2 je na tom lepšie.
  • "Bio Force Gun"
    • tomas.nechanicky
      at je to třeba Buřty Flusající Gun, hlavně když likviduje emzáky :D
    • Veskoslav
      Asi si pleteš, ale je to "Big, uh, freakin’ gun", žádné BIO nebo co jsi to za nesmysl napsal.
      • leckie
        BioForce Gun / Big Fuckin' Gun *5*
      • Možná by stálo za to, aby sis něco přečetl ty, protože ty tu meleš kraviny. Zkus wikipedii.
        • Veskoslav
          http://en.wikipedia.org/wiki/BFG_9000



          Myslíš tuhle wikipedii? Nikdo tomu neříká nějaké přiblblé BIO Force Gun, ačkoliv se takto popisuje v databázi hry při vyzvednuté ve zbrojnici. Vždycky to bude Big Fuccking Gun.
          • Takže ty ho opravíš za to, že napsal Bio, přičemž ty napíšeš Big freaking (což je taky špatně)? *7*
            • Veskoslave, divím se, že se stále ještě křesťané modlí ke svému bohu a ne k tobě, protože soudě dle tvých příspěvků, Bůh je proti tobě břídil. *3*
            • Veskoslav
              Nemluvila, jenom při zvednutí řekné hmm a tu zbraň a pamatuji si proto, protože jsem to kvůli Vám zapnul a mám přimo uloženou na tu pozici, pokud mi nebude stávkovat FRAPS, tak to i natočím a nahodím Vám to na youtube snad.
            • leckie
              Tak to jestli si pamatuješ takhle hlášky z celý hry, tak to potěš... ale pokud vím, tak hlavní postava z Dooma nemluvila ne? Něco jako Gordon Freeman... nebo už mi paměť neslouží?
            • Veskoslav
              Jak jsem psal výšše, toto řekne postava, když sundá BFG ze stojanu ve zbrojnici, když najdeš 4 místný kód, když ji uvidíš poprvé (jinak ten kód je 2589 a PDA k tomu kódu je schované pod jednou mrtvolou údržbáře:))
          • leckie
            Divný, že před tim si napsal Big, uh, freakin gun... ale to je jedno, já osobně tomu říkám BéEfGéčko...
            • Veskoslav
              No protože to říká postava, když ji vezme do rukou:)A ano říkám tomu stejně jako ty:)
  • DangerousDave
    rozdiel v grafike nevidím žiaden ... ale jedno musím napísať: D3 bola hra s jednými z najlepších textúr aké kedy kdo vytvoril a ktoré urobili z D3 nadčasovú hru. Ktorá iná 8 rokov stará hra si môže dovoliť znovuvydanie v áčkovom segmente, pritom neprejsť faceliftom a navyše smelo konkurovať mnohým dnešným hrám ?
    • DangerousDave : to je vec nazoru . Ja nedavno taky hral HL2 plus obe epizody a nemuzu si pomoct ,ale ta grafika je i na dnesni pomery neskutecne genialni . Jasne v urcitejch ohledech je ten Source engine doce kostrbatej ,ale ten Doom 3 engine neni v tomhle o nic lepsi . Dost me mrzi ,ze Doom 3 engine nezvlada HDR ,protoze osvetleni v te hre bylo hrozne umele az neprirozene . A jak jsi tady daval ten screenshot z Half Lifa tak to jsi tipal na nejake hodne nizke detaily ? Dyt takhle hnusne to vypadalo mozna tak na DX7 kartach .
    • Veskoslav
      Už v době vydání byla poražena a to HL2:)
      • DangerousDave
        to sotva, už len preto že graficky tieto hry nie je možné dobre zrovnávať a HL2 graficky zastaral podstatne viac ako Doom 3.
        • Veskoslav
          Graficky zastaral HL2 před Doomem? Mírně pozměněný Source engine je mnohem ppužívanější než ten, na kterém běží Doom. Kromě her od iD ho moc výrobců nepoužilo. A proč by to nešlo srovnávat? Že Doom jede na jiném enginu? Tehdy to herní svět srovnával a Doom to projel na všech frontách. Navíc jakákoliv absence fyziky, mizející mrtvoly, naskritované scény, opakující se prostředí, nenávaznost na předchozí díl, to vše způsobili, že HL 2 v té době porážel Doom na plné čáře.
          • (nevím, na koho to zareaguje, mělo by to být na DangerousDava)

            To, která grafika je lepší, je prostě subjektivní. Id Tech 4 vsadil na normalmapy a ostré dynamické osvětlení, Source na "poctivě" realistické osvětlení s předpočítaným globálním osvětlením. Doom 3 má v podstatě jen bodová světla, ostré stíny, skoro vůbec neřeší nepřímé osvětlení (šíření světla ve scéně dalšími odrazy od objektů), proto v něm všechno vypadá velmi "ostře" a tam kde přímo nic nesvítí, je absolutní tma. Ke sterilní vesmírné stanici se to možná hodí, ale mimo takové prostředí řekl bych moc ne. BTW Rage už taky masivně používá předpočítané globální osvětlení a Carmack včera v Keynotu taky přiznal, že to zaměření Tech 4 nebylo možná to pravé ořechové.
            • DangerousDave
              czlukas@tiscali.cz: HL2 nemal parallax mapping, on na väčšine textúr nemal ani obyčajný bumpmapping :) D3 mal oproti tomu normal mapy a mal ich skoro všade.. a o radiosite sme sa tu bavili :)
            • Spades
              Jako podle mě má HL2 daleko lepší grafiku jak Doom 3... Ten sice měl Bump mapping, ale HL měl zase Parallax mapping, takže to nemůžeš tak srovnávat. Problém u D3 byl u mě v tom, že všechno vypadalo PRÁVĚ strašne plasticky... doslova. Prostě postavičky vypadaly jako plastové figurky (strašne se leskly), což u mě vyvozoval uncanny valley efekt, kdežto u HL2 mi ty postavy připadaly daleko reálnější. Stíny a osvětlení byli sice lepší v Doom 3, ale HL2 to dohnal v Oringe Box Source Enginu. Shadow volume je stále lepší technologie, než Shadow Mapping, ale v Doom 3 vypadala divně protože stíny byly jak nakreslené pravítkem (reálné stíny jdou do ztracena). Bylo to tím, že Doom 3 používal výhradně směrové osvětlení, což je další nedostatek. Když je v místnosti aspoň jedna lampa, tak tam nikdy nebude úplně černý kout. To samé platí pro baterku, která osvětlila jen kruh, a zbytek zůstal naprosto černý...
            • DangerousDave
              díky za inteligentný komentár... áno radiosita bola v HL2 určite výhodou i keď určite vieš že to s ňou nebolo tak celkom ideálne. V prostredí vesmírne stanice je skutočne dôležitejšie dynamické osvetlenie a kontrast bol skôr výhodou. D3 mal navyše per-pixel lighting vďaka čomu vyzerali modely, hlavne postavy plasticky a nie ako modely vystrihnuté z papiera ... porovnaj si shading postav oproti HL2. To je vôbec môj osobný problém s HL2 že v ňom všetko vyzerá ako vystrihnuté z papiera a radiosita to určite nezachráni. A ako som písal, vďaka vypiplaným textúram s normalovými mapami vyzerá D3 výborne i dnes, kvalitná textúra tak ľahko nezostarne. To je aj dôvod prečo v tejto BFG edícii nepriešiel D3 prakticky žiadnym grafickým vylepšením - jednoducho to nie je potrebné.

              http://is.gd/jmweei ;)

              osobne mám ako hru radšej HL2 ale keď som nedávno hral D3 tak ma práve zarazilo ako málo tá hra vizuálne zostarla.
          • Ataker
            Veskoslave prosím už nereaguj :/ na plné čáře prohráváš jedině ty a tvé nesmysly co jsem píšeš. Opravdu už mám dost z tebe si myslíš, jak nejsi chytrý, že? Všechno ví a všechno viděl jasně no :D pan dokonalý...
          • DangerousDave
            človeče s tebou sa fakt nemá zmysel baviť *7* v HL2 väčšina textúr ani nemala bump mapping, v Doom3 boli skoro všade normálovky a o tieňoch, shadingu, osvetlení radšej taktne pomlčím. A čo majú fyzika, mizející mrtvoly a naskritované scény s grafikou vieš asi len ty.

            http://is.gd/NHoi3s
            vs
            http://is.gd/AWO5l9
            • DangerousDave
              ty máš nejaké problémy s čítaním alebo pochopením textu ? bavíme sa o grafike v konkrétnych hrách tak sem neťahaj fyziku a iné nezmysli .. a o engine som nepovedal pol slova. To že HL2 po grafickej stránke porazil D3 je tvoj subjektívny pohľad nič viac. Porazil ho otvorenosťou svojich lokácii, rôznorodosťou prostredia ale nie grafickou úrovńou.

              A čo má tvoj zbytok kecov o AI, style vyprávení, vozidlách a bezpečnostných prvkoch na Marsu spoločné s grafikou vieš znovu asi len ty.

              Týmto s tebou končím, pretože nechcem zasier*t diskusiu a už vôbec nechcem s tebou strácať čas.
            • Veskoslav
              Jj Prey měl běžet no, ale kdo ví, jestli vůbec někdy vyjde. Ale stejně je zvláštní, že dělali v ID Tech 4, která je nejlépe optimalizována pro Directx 8.0
            • deridon
              a já to rozseknu a řeknu to takhle.. obě hry na svou dobu byly majstrštriky! oba enginy se ždímaly a vypadaly suprově co se dalo, každý měl svou unikátnost, kterou se vyznačovaly.. Prey 2 měl běžet na ID Tech 4 a jak to vypadalo suprově, Source a Portal 2 taky nádhera, nevim co řešíte..
            • Veskoslav
              Takže jednou mi omlátíš o hlavu engine, pak mi omlátíš o hlavu to, že zmiňuji fyziku. Proboha tak si už vyber. Doom je dobrá hra, ale prostě se smiř s tím, ře ho HL 2 v době vydání porazil. Ať už délkou hry, stylem vyprávění, AI nepřátel, návazností na HL 1, prostředím (zakomponování vozidel), styl zbraní, nepřátelé, člověk musel i uvažovat při průchodu jednotlivými lokacemi, nemizející mrtvolu, které se při roztřelení prokovnici rozpadnou na kostru, IQ podpůrných Bravo teamů na úrovni bublajícího bahna, naprosto nesmyslně navržené bezpečnostní prvky základny na Marsu, naprostý nesmysl s baterkou, která spíše měla navodit bezmoc (ne, že by ji nemohli přidělat na pitomý kulomet, že:))
            • DangerousDave
              tebe nedošlo že tu sa nebavím o engine ale o konkrétnych hrách ? že ?
            • Veskoslav
              Asi toho o těch enginech moc nevíš, co? Jinak by jsi veděl, že v roce 2005 vyhral Source engine při testech různých prostředí právě nad tím enginem, co poháněl např. Doom či Quake IV.


              P.S: Hmm a s těmi screeny to opravdu myslíš vážně? Já jsem rozhodně takové neměl.....Zkus zvýšit nastavení a vyhlazování u HL2 a vyfotit to někde ve skladu, nikoliv venkovní lokaci.
  • Řeknu vám, já do toho asi půjdu. Protože tyhle pravé DOOMOVKY už mi hrozně chybí a za poslední dobu se jim žádné FPS, COD a podobné atmosférou a hratelností ani nepřiblížily .....
    • já taky rozhodně koupím, už proto, že první dva doomy jsem sice trochu hrál, ale nikdy nedohrál... takže se pak jednou někde zavřu a dám si maraton :)

      tyhle kompletní edice všech dílů mám děsně rád (collector's plague)
      • DangerousDave
        Doom1-2 sú aj tak najlepšie a určite väčšia výzva ako D3 ... odporúčam jdoom+Doom2.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit