Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Výuka assembleru? Tak to je celkem zvrhlý. Ten používám nanejvýš při programování AVR mikroprocesorů. Normálně programuju v Pascalu, případně C++
  • ajaj, další pixel art
    • Tak to si nemyslím, že je to pixel art. Spíš jen prostě prostředí pro assembler obohacené o textovou grafiku.. (to je jak tvrdit, že notepad je pixel art :) )
  • tvl co to tu je za luzu bez rozhledu..
    stahnete si zdarma demo Spacechemu od stejneho autora, Spacechem je +- totez akorat o sto procent vice uzivatelsky privetive z pohledu nekoho jako mainstream hrace her (pricemz je to stale totalne nemainstream hra a i samotne demo muze vydrzet na velmi dlouhou dobu)

    s html se to srovnavat neda, html neni programovaci jazyk
  • Assembler online si muzete zkusit treba tady http://schweigi.github.io/assembler-simulator/ a pak se rozhodnout jestli do toho chcete jit *3*
  • Vojta_Ilavsky
    Nevím jestli to mám koupit a jestli by mě to bavilo. Jsem akorát začátečník v HTMLku. Proto se ptám, má to někdo koupený kdo může napsat své dojmy a nějaký stručný rozbor?
    2 kila jsou pořád 2 kila, nechci to mít jen tak v knihovně.
    • Sr_Lobo
      Jestli se chceš naučit časem dělat třeba cracky pro hry tak by ti to třeba píchlo, jestli to je podobný ASM jak řiká kolega Harrier. Jinak zkusit to mážeš dycky imho *3*
    • je to assembler, pokud se chceš naučit dělat veby tak tohle ti nepomůže
      • Vojta_Ilavsky
        O to nejde, spíš jenom jestli bych tomu porozuměl, jestli k tomu nejsou potřeba nějaké odbornější znalosti. Všechno tam je sice v manuálu, ale i tak. Dá se to vůbec přirovnat k nějaké jiné hře?
        • Assembler neni podobny C#, Jave a dalsim. Ale je o tom, jak pocitace funguji. Je to skoro strojak akorat nemusis psat cisla - jeste z Atarka si dodnes pamatuji 96 = RTS, 173 = LDA, 141 =STA, ...
          Ono se to docela hodi, kdyz aspon vis, jak to funguje, protoze pak i vis, co nejaky vyssi jazyk dela pote, co se zkompiluje. Jak se jednou naucis assembler pro jeden typ procesoru, tak pak snadno muzes prejit na jiny, protoze jsou jen jine instrukce, ale princip (registry, zasobnik,...) zustava.
          To neznamena, ze bys v tom musel dnes programovat, ale holt je dobre to vedet, co to dela...
          • alladjex
            Tak tak. V assembleru jsem dělal jen krátce. Na PC. Už bych v tom nenapsal ani prd, ale vhled, který to člověku dalo, je nedocenitelný. Už jen to, že musíš pochopit jak fungují čísla, kdyby jen celočíselný obory. Různý číselný soustavy, binární operace a logika. Některý úvodní předměty na vejšce díky tomu pak byly úplná brnkačka.
        • Je to hra, divej se na to jako na hru. To je jako bys resil, zda muzes hrat zavodni simulator, kdyz jeste nemas ridicak a akorat se ucis jezdit na kole. Jestli te to bude ba it ti nekdo nerekne. Bavily te jejich predchozi hry? Me treba space chem jo, uz ta mi pripominala programovani, ale je to hra, kde se vyrazne musi umet myslet.
        • Jinak nejbližsí přirovnání co si vzpomínam je robot karel :) Podobná hra snad neexistuje, zkus se podívat na nějaký videa jak se to "hraje".

          třeba: https://www.youtube.com/watch?v=TxJVH5TZQFY (ukazuje tam i manuál)
          • Vojta_Ilavsky
            Jo tak zrovna Karla jsem zkoušel. Díky všem za podnětné příspěvky. Třebas se mi ta zkušenost někdy bude hodit. Tak jsem vyzkoušel(PirateBay), prohrabal se trošku manuálem, a zjistil jsem že tohle vážně není nic pro mě. Nemám na to kuráž a už vůbec ne trpělivost.
        • Asi takhle: s programováním sem začal v basicu na C64 a od té doby jsem okusil hodně programovacích jazyků (basic, pascal, delphi, php, java (android apky), C# (unity) a další které nemá smysl jmenovat). Do assembleru jsem zkoušel několikrát proniknout ale vždycky mě odradilo že se to nepodobá ničemu v čem jsem dělal. U "normálních" jazyků ti stačí znát jednu syntaxi a pak snadno přeskočís na další jazyk protože jsou si podobné (akorát jinak omezující), v assembleru bych musel začínat od nuly a to se mi nechce.
  • Na to už nemam. Kdysi na základce jsem chodil do kroužku, kde jsme jeli Basic a celkem jsem to dával ale v dobách dětství jde všechno jednodušeji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit