Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nic nového, jenom další poučený vývojář... tohle už Indie vývojáři vědí dávno. Možná to má jenom o trochu větší šanci, než dostat hru na Steam, kde vidím skvělé neúspěšné projekty poražený z 85% sračkovými hrami, které prošli.
  • Jack1947
    Spise to je loterie a riskuj, zajimava hra ale presvedci lidi aby na ni nahazely penizky? Pro a proti, navic se tam neuchyti uplne kazdy, byt by mel hru sebezajimavejsi, nebo mozna jo. Kazdopadne to je sporne na druhou stranu ano svym zpusobem hra co presvedci lidi" ze bude stat zato to je
    krucek k jiste vyhre. *4*
  • nic světoborného.. nicméně alespoň od ostatních blábolů kolem KS je tohle alespoň logické. Ono je to stejné jako s aukcí na Aukru, když chcete dobře prodat a aby se o to kupující tak trochu poprali, tak aukci nezadáte aby skončila v úterý ve čtyři ráno.. (nicméně pokud chcete prodat a neplatit přemrštěné poplatky tak jdete rovnou jinam)...
  • Podívejte na tohle šilené video. Je tam nějakej hustej týpek !!
    http://youtu.be/D2O7U66-JR4
  • ja mam par napadu na super hru ale neumim programovat
    • Udelej deskovou formu z kartonu.
      • to neni vubec spatny napad
  • smejki
    Otázka je, co je to úspěšný projekt. Pokud je to jakýkoliv, který splní libovolný cíl, potom je zde vážně prostor pro borce, kteří naslibují půl království, ve videu zatřesou sympatickým knírem a uspějí ve vybrání $10 000. Na takové částky je najde naivů vždycky dost. Pokud je ale řeč o větších projektech, tedy nějakých $300 000+, tak tam, podle mého, už dnes vážně nejde uspět jen vtipem a nepodloženými(!) sliby.
    • ja spočital že kdybych chtel mit deset zamestnancu a vyvoj by trval 3 roky tak bych musel mit vyše $500 000 jen na platy a najem prostoru. k tomu ješte koupe enginu dalsi pul melounu tak to je $1 000 000 jen pro začatek *13*
      • no, kdyby tech 500000$ bylo jen na platy tech 10-ti zamestnancu na 3 roky, tak to bych u tebe nepracoval ani nahodou -> 27000,- Kc hrubeho(!) za mesic - to ti vyjde tak na 15 - 16 tisic cisteho ... na to bys moc vyvojaru (kvalitnich) asi nenalakal ...
        • a jo, ja ty platy pocital v eurech *3*
    • walltar
      IMHO úspěšný projekt je tolik kolik je potřeba na udělání hry ... teď jen otázka, jestli je 10K dost na udělání hry. Asi i za těch 10K by se něco dalo stvořit, ale moc světoborné to nebude.

      Ale jinak musím říct, že s tímhle článkem absolutně souhlasím. To že mám dobrou prezentaci, ještě dobrou hru nedělá ... lidi na KS sou mnohem víc vybíraví, než průměrný zákazník v game shopu, který kupuje podle krabice. Nikdo nepřispěje na něco, pokud to není zajímavé a nějak to nevyčnívá nad hry, které se běžně produkují (nebo to nemá nějaké slavné jméno)

      Jediné s čím bych až tak nesouhlasil jsou ty stretchgoaly ... ale s těma je potřeba zacházet co nejopatrněj. Hlavně si ten developer musí být jistý, že je dokáže splnit a že se díky tomu nezmění celý koncept hry.
      • Ja jsem vybiravejsi nez prumerny KS prispevovatel. Kupuju jen vyjimecne hry ktere redefinuji nejakou oblast gamingu - Crysis 1, BC2, Crysis 3, SC2 atd, retro predelavky Maria by meli energii soustredit jinam.
        • walltar
          Co je BC2 a SC2? SC2 asi tuším bude StarCraft ... by mě zajímalo jak ten něco redefinoval. Je to prakticky SC1 s lepší grafikou. ... Ta hra byla dobrá tehdy a je dobrá i teď ale nic neredefinoval. O těch ostatních by se taky dalo celkem úspěšně diskutovat ... dobrá grafika není totž redifinice žánru.
          • grafika + open sandbox + skvela herni fyzika a destrukce, to mi prijde dostatecne ale chapu ze Isaac nebo podobne plosinovky jsou inovativnejsi a zanechaji za sebou stopu kterou se nechaji ovlivnit i jine hry.
      • smejki
        >lidi na KS sou mnohem víc vybíraví, než průměrný zákazník v game shopu, který kupuje podle krabice
        to není žádný velký div. U krabice máš i naslepo tak 95% šanci, že to bude fungovat, jak je zamýšleno a zhruba jak je prezentováno. Kdyby měl uspět (=vybrat žádané peníze) každý herní/hardwarový KS projekt, tak jsou imho šance přesně opačné.

        Nyní je na KS 154 herních projektů. A teď zamyšlení (bez přesných čísel; kdo chce, ať to spočítá): Kolik jich "uspěje"? 20? Kolik jich je "velkých"? 10? Kolik velkých uspěje? 2? Kolik z těch 20 dostojí slibům? Půlka? To je 50% úspěšnost z oboru "úspěšných" a 6% úspěšnost z oboru všech. Čort znajet, ale reálná čísla budou zhruba takováto a v porovnání s "bednama" jsou nelibá.
        • walltar
          Jo to je taky jeden z důvodů té vybíravosti. Není to kupování hry, je to investice (kde se její návratnost dá vyjádřit hrou kterou dostaneš + subjektivní hodnotou odměn) a jako u každé investice je možnost že o všechno příjdeš.

          Prostě KS je podle mě, co se her týče, už mimo to jak měl původně fungovat. Dneska je tam hromada lidí, kteří to berou jako předobjednávku hry za menší peníz ... takoví lidi by vůbec neměli přispívat.

          Ale jinak s těma číslama asi nebudeš tak daleko od pravdy (i když těch 95% u krabic mě příjde hodně ... ale může to být mým zaujetím vůči AAA scéně) je to riskantní záležitost, ale pokud člověk není magor, tak mu odměnou může být hodně dobrá hra. Uvidíme jak dorazí ty první velké projekty. Abych pravdu řekl, tak já se dost malým hrám vyhýbám ... ty které mají právě ten budget do 100-150K ... většinou z toho nic kloudného nevznikne (ale jsou tu vyjímky jako FTL)
  • ANo tato pochybna zlodejina kde se udela hra max v 2% ze100 ano ze 100. Penize se nevraci ale kradou KRADOU!! Jeto fenom na ktery jeste nikdo neupokozazal.
    Zde je videt ta znama inteligence pc hracu(nerdu mastnych) , vetsina lidi co tam dava svoje penize ceka hry , ktere busou technicky malo udelane ano? Za par korun cekaji hratelnost a dalsi kecy jake retro a tak ze, chteji mit pribeh jako AAAAA hry , ale to samozrejme nemaji. Tak jaspon cekaji ze jim to jjeich stare pc nvdiiema a intlema dlasima sionama ovladanyma firmama , tak ako je podoji zejo.
    Ale oni jsou line nerdy mastny a pirati na pc jit pracovat , PRACOVAT to zanemna pouzit treba naky sval ak naky mate .A koupit si privetive uzivatelsky konzole. Ale kde pak vychodni pirati nerdi mastny dal a dal kradou a nebo taky cekaji jako duchodci(mrzaci) na slevy v kauflandu(steam) a Hrouda jmenem GAbel nevlle, ktery si tez na jednou dela konzole. Proc asi ze. No vidi ten potencial , ktery si na gauci úproste neuzijete,.
    Zlodeji pirati,nerdni mastny at se smazi v pekle ja hry robim a vidim ako to kradou.-
    • Supr nick
    • Příteli jestli se snaží být "trolem" nebo jak se dnes nazývají lidé, kteří chtějí diskusi nějakým způsobme bagatelizovat nebo jiným způsobem poškodit. Ale tobě se to určitě nepovedlo.
      Co jsi napsal, to je ten největší výplach beznaděje a tvého zoufalství co ti tvé nevědomí (pro tebe to není ten film, kde hraje Tom Cruise) poslalo, abys to napsal. Zde vidím, někoho kdo volá o pomoc, která se mu nedostává.

      Nevadí, když se lidé hádají o piráctví na PC či ani PC vs. konzole, když lidé překládají určité své vědomosti, myšlenky atd. každý má právo na názor. Ale nemocním lidem bychom měli pomáhat.
      • Sice nevim kdo to je, a ani jestli to dela schvalne nebo ne...ale podobne zneji příspěvky cechu na anglicky mluvicich forech..taky to zni jako kdyby to psal negramotnej cernoch z afriky..a kupodivu to nikdo moc neresi.
    • fu kamo, zabudol si rano na lieky?
      ja som zatial o nic neprisiel, pri KS si nekupujem hru, ale som spoluinvestor.. a zatial mam betu godus, ktory ide celkom fajn smerom, xenonauts, ktore aj ked je este len beta, sa mi paci, cakam na wasteland 2 co vyzera ties fasa, maia je tiez zatial ok podla toho co som videl..
      • eh.. ze ties.. pisem ako magyar uz :D
    • Tushan
      píšeš sra.ky a ještě tak že nejdou přečíst
  • Mě už přes půl roku připadá, že právě úspěch na KS tkví v marném plácání a slibech (podpořených právě rádoby vtipným videem) na které nalákají nemyslící masy lidí a pak je se smíchem ojebou a splní pak 20 % slíbených věcí.... popřípadě jím zašlou demo aby se neřeklo.
    • Nenech se odradit slaboduchymi jedinci kteri podlehaji hajpum, je to jak pises, demo s digitalni distribuci je bude stat 0.000000nic a ziskaji za to nekolik milionku na pekne auto. Samozrejme, hru delaji s dobrym umyslem pomoci herni komunite :)
    • Aspon jde videt ze tomu nerozumis. Proto taky pises nazor do diskuze kde nikoho nezajima, zatimco tomu Boydovi ho publikuji herni servery kde si to lidi ctou.
      • Čemu bych přesně podle tebe neměl rozumět ? Nepíšu tu do diskuze aby si mě někdo vážil, nebo to někoho zajímalo. Píšu svůj názor. Pokud máš názor jinej dej mě -, nebo k tomu něco NORMÁLNÍHO napiš. Já se rád přiučím něco k věci o které víš asi víc jak já. :)
        ps. nikdy a nikde jsem nenapsal že jsou na tom ty projekty všechny stejně. Pokud ten člověk o kterém píšeš (já o něm taky nikdy neslyšel, protože KS je super věc, jen jí podle mě využívají čím dál tím víc lidé kteří to nemají zapotřebí a proto jde hodně velkou dobu mimo mě a myslím si o tom svoje) dokázal svoje sliby splnit tak jak je podal, tak je to jenom dobře. Ale to je asi jeden z mála, tak si ho važte. :)
        • Lidi jsou zvykli mit na vsechno nazor, i kdyz o tom nic nevi (a vetsinou jenom opakuji nazor nekoho jineho co nekde cetli). Ale takove nazory maji nulovou hodnotu. Ten clovek z clanku ma jednak vlastni zkusenost a jednak se tam pokousel prosadit a tak musel zjistovat co funguje. Ty jsi napsal nazor jiny, hodne negativni a srazejici kickstarter aniz by ses o to nejak aktivne zajimal. Ja jsem na to zadny nazor nenapsal, protoze bych popiral to co tady tvrdim - vim o tom prd tak by muj nazor mel nulovou hodnotu. Easy ;)
      • Hmm..jmeno toho člověka slysim prvne a to co říká mi prijde asi tak stejne smerodatne jako jakejkoliv příspěvek tady. Je to něco ve stylu..pisou to na Wikipedii tak to musí byt pravda:)
        • Ten clovek byl uspesny na kickstarteru, dokazal lidi zaujmout. To ze jeho jmeno slysis prvne je vyhoda, nelakal lidi na zname jmeno nebo uspesne hry v minulosti, ale na neco noveho. Co rika vychazi castecne z jeho zkusenosti (a castecne z jeho nazoru, ktere jak rikas asi budou stejne hodnotne jako prispevky v diskuzi ;-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit