Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zayl
    Meh, tohle drobečkování obsahu mě moc nevyhovuje. Rozhodně ne v grand strategii. Doufám, že to dělají aby mohla být EU 4 plná skvělé hratelnosti.
    • No upřímě, je jasné že i EU 4 bude mít řadu datadisků nebo dlc. I EU3 začínala s rokem 1453 a postupně se to rozšiřovalo a přidávala se řada věcí. Naštěstí ta cena je vzhledem k času strávených u těchto her opravdu směšná, takže jim rád přispěji *3* . Protože hráč, který má rád strategie už v posledních letech nemá pomalu za co utrácet *1* *1*
    • Mě to taky nevyhovuje. Ale dělají to, aby ty hry vůbec někdy vydali. Radši je vydají s revervami a zabugované, a pak si nechají poradit od komunity, co chybí, co nefunguje a co může fungovat lépe.
  • Dvě zprávy o Paradoxu za jeden den? Možná začínáte v redakci chápat vražedné paradoxí tempo.
  • Keyz
    Je možné se ve hře se dostat z malého státu na politicky/vojensky silný stát tak abych se nemusel bát,že mně někdo lehce převálcuje?
    -Předpokládám,že ekonomicky dominantní stát jde vytvořit pouze v tomto DLC.

    Hru jsem si konečně koupil a zatím procházím teprve turoriál :).
    Dost se děsím toho problémů,že jednoty z boje zdrhnou a nelze je dohnat.Tak nějak jsem to četl.
    • Dám ti pár příkladů. Zatím jsem dohrál 3 hry (btw odehráno 252 hodin), v první hře jsem začal za jedno welské hrabství a skončil jsem s šesti královskými tituly, v druhé hře jsem hrál za českého knížete a skončil jsem s pěti královskými tituly, ve třetí hře jsem začal za muslimského šejka (1 území) na Sicílii, dotáhl jsem to na krále a pak měl převálcovala křížová výprava.

      Velkou výhodou této hry je, že je zábavné hrát za jak silný, tak slabý stát.
    • Zayl
      Lehce? Ne. Můj nejoblíbenější setup hry je hrát za hrabství ve španělsku a jako cíl hry mám vytvoření Hispanie. To znamená přechod z jedné provincie u Barcelony k říši přes celý pyrenejský poloostrov. Možné to je, ale rozhodně nic pro nováčky.

      Být ekonomicky dominantní je poměrně k ničemu, jelikož se hra stejně dostane do situace, kdy člověk nemá za co utrácet. Daleko důležitější je mít hlavní titul na nějakém dobře členěném území a mít co největší demesme limit (a naplnit ho), protože to je jediný spolehlivý zdroj vojska.
    • v zásadě bych neřekl že je nějak výrazněji obtížnejší hrát za menší stát, u těch větším máš sice víc vojáků a všeho ale taky víc poblémů se stabilizováním svého státu
      jedině pokud si dáš nějaký stát který ve skutečnosti zaniknul pár let po roce kdy začínáš hrát tak můžeš mít problém
    • Jde to. O tom taky ta hra je. Snáze toho lze dosáhnout diplomacií, sňatky, vraždami. Mnohdy tě nemusí převálcovat cizí stát, ale vlastní vazalové. Je velice zábavné, když se ti během křížové výpravy vzbouří půlka tvých vazalů.
      Prchající armády takový problém nejsou.
  • KOnečně

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit