Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Inquisitor

    Kolik let už je to v betě? 

    • Asi 6 let, ale pořád je to špička mezi ESL. 

      • Špička v čem? V počtu cheaterů a v rozbitém netcódu? 

        Mám v EFT stovky hodin (tedy málo) a přijde mi, že byť je gunplay skoro bezkonkurenční, tak zbytek hry je i po letech dost diskutabilní.. 

        • Vyjmenuj jiný ELS, který se těší stále takové oblibě. Čekám...

          V minulosti jsem dával dost naději Cycle: Frontier. Bohužel těm to nevyšlo, držím palce Marauders, ale mají pořád co zlepšovat.

          Tarkov nemá aktuální wipe o moc horší počty cheateru než jiná online FPS. BF nebo Call of Duty jsi asi nikdy nezkoušel, co? To bys valil bulvy.

          S lagy nebo nestabilitou serverů na EU serverech nemám problém.

          Tarkov má prostě pořád spoustu obsahu, které nikde nenajdeš. Od detailní modifikace po hard-core progres, který tě nutí hru milovat a nenávidět zároveň. Ať se ti to líbí nebo ne Tarkov na poli ELS nemá aktuálně konkurenci. I když bych si přál, aby měl. Možná by Nikita dostal pořádnou facku do reality.

          • Cycle jsem taky chvíli hrál.. ale rychle to umřelo - škoda.  Marauders mi nějak nesedlo - asi mi vadí Kalašnikov ve sci-fi vesmíru..

            Já čekám na extraction následovníka PUBG (stále to má jeden z nejlepších gunplayů v PC hrách - střílím doopravdy a PUBG to opravdu trefilo).

            Taky jsem hrál Insurgeny. To mě hodně bavilo, co se týká neextrakčního multiplayeru.

            Beatiful Light mě v poslední době hooodně zaujmulo. - jsem na to dost zvědavý. A chystá se toho víc, tak uvidíme.. 

            Co se týká ESL Tarkova, tak asi žiješ v jiném vesmíru, nebo minimálně ve své bublině.. ale chápu, že tu hru máš evidentně  rád. 

            Souhlasím se spoustou obsahu, hardcore progresu a "love-hate" feelingu ze hry. Ta hra má něco, co jinde nenajdeš.. Na hraní s kámošema je to pecka hra. Problém je v tom, že když nemáš death cam/replay, tak nikdy nezjistíš, jestli jsi měl lag, nebo desync a když cheater hraje chytře, tak to taky nepoznáš. Ta hra prostě technicky nemá na to být v ESL braná vážně.

            Ale málem jsem zapomněl, že stále ještě čekáš na ESL hry, co se těší TAKOVÉ oblibě.. 😂  - nepleteš si náhodou velký počet Twitch viewers s tím, že to hraje někdo profi?

            Prosím, neber to zle. Tu hru mám rád, a užil jsem si v ní spoustu super nezapomenutelných zážitků.. ale vždyť to skoro nikdo nehraje! (mluvím o ESL - tedy profi hráči a turnaje o peníze). Jen pár nadšenců na pár turnajích. Prosím, podívej se na nějaké ESL statistiky a abys našel Tarkov, tak musíš hodně hluboko kopat.. Přesně jsem to nehledal, ale jsem si jistý, že Tarkov není ani v první stovce ESL her, podle prize poolu, počtu turnajů, či podle čehokoli jiného..

            • Pro upřesnění Marauders je diesel-punk a ne sci-fi. To AK je německý předchůdce StG 44, používaný za druhé světové války.

              Jinak jinou ELS, než ty co jsem vyjmenoval, jsi neuvedl. Pošli mi tedy odkaz na ty tvoje "statistiky".

              PUBG mě nikdy nezaujalo, přece jenom je to méně pastelový Fortnite. Věrohodnost gun-play nemohu posoudit, ale co jsem chvíli pátral tak dělají vlastní verze zbraní. A Tarkov je unikátní právě v tom jaký arzenál můžeš mít a jakým způsobem můžeš zbraně rozebrat a složit dle svého gusta podle realistických pravidel.

              Bohužel jinak než z počtu zájmu na stream platformách či sociálních sítí jako je Reddit nelze odvodit popularitu, vzhledem k tomu že BSG neposkytuje data o on-line uživatelích. Když se na to podíváš logicky tak většina sledujících hru sama hraje.

              Co se týče argumentu o nějakých turnajích tak zde jsi mimo mísu. Obecně ELS nejsou vhodným kandidátem pro e-sport, dle mého názoru. Osobně mě turnaje vůbec nezajímají a jdou mimo mě. Tarkov je o progresu jendnotlivce, proto BSG udělalo EFT: Arena.

              Jinak opravdu nevím jestli jsi tenhle wipe hrál, ale s desyncem problém nemám. Neříkám že Tarkov je na tom technicky dobře, jsou tam bugy jako v každé jiné hře. Ale srovnávat to například s PUBG, které teď na Steamu brutálně propadlo je docela úlet.

              • Reakce na příspěvek:

                1) Pro upřesnění Dieselpunk je podžánr Sci-fi. To je jako kdybys o cyberpunkovém CP2077 napsal, že není sci-fi. Např. Frostpunk, jako zástupce steampunku taky není sci-fi? Nebo Bioshock taky není sci-fi?

                2) Kde srovnávám Tarkov s Pubg? Nikde - já (podle mě srozumitelně) psal o budoucí extrakční hře, co ještě nevyšla - s příslibem skvělého gunplaye, co má Pubg. Spíš napsat o Pubg, že je jen jinak barevný Fortnite je dost úlet... 

                3) Popularitu EFT s rozumnou mírou přesnosti lze dohledat snadno - koukni na mmostats.com 

                4) Posílám odkaz ESL na statistky co jsi chtěl - koukni na escharts.com a zkus najit Tarkov - je tam, ale hodně hluboko.. 🙂

                Pár dalších drobností se kterými bych nesouhlasil, ale to nechme a přesuňme se k jádru pudla, proč si tady vyměňujeme příspěvky - co přesně podle tebe zkratka ESL v souvislosti s videohrami znamená?

                Předpokládám, že když píšeš o "ELS", tak je to jen překlep..

                • Reakce na příspěvek:

                  Moje chyba. Upsal jsem s tvrzením, že se nejedná o žánr sci-fi. Chtěl jsem upřesnit konkrétní žánr, protože jsi historickou StG 44 nazval sci-fi "Akáčkem". Čekal jsem, že jako fanoušek zbraní budeš tuhle ikonickou útočnou pušku znát. Chyba lávky.

                  Porovnával jsi gunplay PUBG s Tarkovem, alespoň tak jsem tvůj odstavec o budoucí ELS odnoži PUBG pochopil. A proto jsem rozvedl speciálně gun-play respektive jsem vyzvedl modifikaci zbraní.

                  Kdyby jsi nebyl takový boreček, pak by jsi vykoumal že data na mmostats.com neodráží realitu (jak jsem psal BSG neposkytuje data o online uživatelných). Vedle je tam takový otazníček se zněním: "Estimation of the number of players based on social signals from Escape from Tarkov such as social followers, posts, likes, retweets, YouTube subscibers, Twich viewers, and similar data". Takže ses mi smál z mého zdroje pro odhad a sám jsi mi dodal z části to samé.

                  Takže ty si tím e-sportem nedáš pokoj... Jak jsem psal, Tarkov není e-sport hra, obecně ELS nejsou pro e-sport moc vhodné. Valheim nebo The Sims také nebudou v e-sportu.

                  ELS - Extraction Looter Shooter, což je právě žánr do kterého se řadí Tarkov, Cycle nebo Marauders. Co jsi myslel, že ta zkratka znamená?

                  Nechci aby vypadalo, že jsem nějaký white-knight Tarkov komunity. Vůbec, hra má co dohánět ale pořád se nevynořil soupeř, který by převzal otěže žánru ELS.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Přijde mi, že mi podsouváš věci, co jsem nikde nepsal. - když někdo střílí, tak je fanoušek do zbraní? Takže, když někdo řídí, tak je fanoušek do aut a pozná nějaký veterán z II. sv. války? - to je dost demagogické..

                    Zmínil jsem gunplay v Pubg a EFT, protože jsou to hry, co mají (podle mě) obě výborný gunplay. Každá hra jinak, ale říci o rozdílných hrách, že mají obě dobrý gunplay není nic špatného. Takže jsem je neporovnával proti sobě, ale zmínil jejich kvality. Kdyby jsi nebyl takový boreček, tak bys pochopil, že mmostats je do validní zdroj informací. Určitě lepší, než "na Twitchi na to kouká dost lidí, tak to určitě musí i hodně lidí hrát.." Zmínku o Valheimu a Simsech ponechám bez dalšího komentáře, protože to je úplně nesmyslné přirovnání.. 

                    Ale pojďme opět k jádru pudla - "Takže ty si tím e-sportem nedáš pokoj... " - s esportem jsi začal ty. 😀 Podívej se, co jsi napsal úplně na začátku Inquisitorovi, a jak jsem na to já reagoval. De facto jsi napsal, že EFT je špička mezi esportem, což mě donutilo ti napsat, protože to není pravda. Zároveň ale EFT do esportu fušuje, takže nemůžeš čekat, že by to někdo mohl pochopit jinak. Pokud si znova přečteš naši předchozí diskuzi, tak pochopíš.. 

                    Vysvětlím ti, proč jsem se minule ptal, co podle tebe znamená zkratka ESL.. Koukám, že tě to furt netrklo.. Ty jsi použil "ESL", což je zkratka pro esport.

                    Máš samozřejmě pravdu, že EFT je krom jiných žánrů taky extraction a looter a shooter. To nikdo nezpochybňuje. Akorát pro tyto hry se používá termín "Extraction shooter". Protože to, že je tam loot je jasný a vyzdvihuje to nutnost se z mapy dostat pryč.

                    Další pojem je "Looter shooter" (jako např. Borderlands, Destiny, Divison). Kde je zas důležitý loot, protože tam více méně o nic jiného nejde.

                    Takže tvoje vlastní zkratka ESL/ELS  je vlastně popletení dvou podžánrů dohromady, a ještě je to nevhodně použito, protože ESL v souvislosti s videohrou má význam pro esport - zejména v diskuzi pod hrou, která do ESL fušuje..  Stačilo napsat, že EFT je špička mezi extrakčními hrami, a nebyli bychom tady 😀

                    • Reakce na příspěvek:

                      Vidím, že nemá cenu s tebou diskutovat, když velice rád překrucuješ fakta a máš problém porozumět psanému textu. Už jenom z faktu, že nechápeš rozdíl mezi žánry ESL a ES, a nedokážeš ani přečíst z jakých zdrojů mmostats tahá data. Každopádně tvůj názor ti neberu. Pěkný den, nožičko. :)

                      • Reakce na příspěvek:

                        Tak schválně - vysvětli rozdíly. Čekám.. 

                        Ty evidentně neumíš uznat, že jsi použil nesmyslnou zkratku, co znamená něco úplně jiného a já jsem nožička? 😂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit