Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ☞ ͡ ͡° ͜ ͡ ͡°)╭☞
    \ . .\
    \ \
    / ╰u╯\
    / /
    • Konečně rozumná řeč GGG.
  • From walking simulator to talking simulator.
  • Preed
    Tieto starecke hejty o tom,ze nieco vobec nie je hra pripadne ze si to nezasluzi hodnotenie len za to ze to dotycny clovek nechape/odsudi su zabavne,trochu ludskej obmedzenosti k rannej kave je vzdy fajn.
    • A grafika, zapomněl si na odbytou statickou grafiku na úrovni roku 95 *1*
  • 8/10 je fakt podle me dost prestreleny. ale holt to je hipsterska/intelektualni/nemainstreamova zalezitost tak to tomu napalime at je videt jak se nebojime hodnotit jinak nez ostatni...
    • Jack1947
      Tomu se řiká jít proti proudu za každou cenu *5*
    • Tak označit cyberpunk za hipsterskou záležitost, to chce fakt velký koule...
    • MickeyMutant
      • tak to je bohuzel na tom svet hur nez sem cekal. holt v dnesni dobe se povazuje za umeni ikdyz se nekdo vy**re na noviny a da to do galerie.
      • jestli tvému odkazu správně rozumím, tak tu hru hodnotilo 10 lidí? není těžké najít ve světě 10 "intelektuálních" hipsterů, který vyznávaji nekonvenční styl oblékání. Co hůř, ono jich je mnohem mnohem víc ))). Za mě - je to hrozný. Starším to říkat nemusim, ti to mají dávno za sebou, pro vás mladší - fakt si raši přečtěte 3 kamarády, Hlavu XXII., Souostroví Gulag....prostě něco, co vás obohatí. Můj názor, třeba se pletu.
        • Jedenáct, včetně RPS.

          Četbou kterých knih se člověk naučí s bohorovnou nadřazeností ohánět naprosto zavádějícími, zcestnými a nicneříkajícími argumenty?
        • Na tom odkaze tu hru hodnotilo 10 herních magazínů. Pokud chceš vidět hodnocení hráčů, přepni se na záložku User reviews.
          • himl hergot, co do toho mícháš mzdu?? to s tim nijak nesouvisí. Já to myslel tak, že jsou prostě blbý, prázdný, jednoduchý....že sice znaji každej díl Ordinace, ale netuší kdo byl druhý československý prezident a když se jich zeptáš, kdo je Remarque, tak nasadí tupej výraz a s hrůzou pustí z umaštěný pazoury francouzák :(
            • někdy mám pocit, že se tu dostavují jedinci, kteří chapou pouze prostý text, to co je černé na bílém - běda číst mezi řádky, nedojebože si něco domyslet a spojit do souvislosti............2 brat díky za uvedení do Občanské výchovy prvního stupně základní školy.
            • Kvalita života, charakter, inteligence, sociální úroveň, zdraví... nic z toho není závislé na tom, kolik znáš spisovatelů. Přiděluješ tomu moc velkou váhu, což je tvůj problém, který tady asi nikoho moc nezajímá.
        • Jako mlady doporucuju cist neco, co se danemu cloveku libi, jinak ztrpknete a zkoncite stejne jako tady zivotem oslehany kolega, ktereho celou dobu nekdo nutil cist nezajimave srajdy, a nyni si to vybiji na jinych. xDD
          • jestli budeš jako malý, mladý a blbý číst jen to co tě baví a nikdo tě nepovede, tak z tebe vyroste velký, jednoduchý a nezajímavý jedinec....kterých je strašně moc. Mě do toho nikdo nenutil, četl jsem to jedním dechem a kniha mi v životě moc času nesebrala.....počítačový hry mi toho času vzaly o mnoho více :) a nemyslím si, že by mě nějak obohatily. Už základní faktor: fantazie, dnešní mladí fantazii nerozvíjejí, moc nečtou....konzumně papají, to co jim herní vývojáři naservírujou.

            Jo a pro natvrdlé: hry miluju!!! jen jsem si dovolil kopnout do dnešních 12 letých, kteří už pořádně neumí ani psát, nedej bože znát světovou beletrii :-D "to by pro ně byl epic fail, btw omg, pikačúú rullezz hipsta nega žejo"
            • Vašek: Tu hru jsem nehrál, ale nepřijde mi úplně fér jí vyčítat, že vychází z třicet let starého konceptu. Důležité je, jak ten koncept naplňuje. Nakonec, Remarque nebo Heller jsou taky spíš midcultoví autoři a nepřinesli do literatury bůhvíco nového, a přesto jsi zrovna je zvolil coby ukázku kvalitní četby *3*
            • 2 Vašek: tu úspěšnost bych se čtením beletrie a hltáním konzumu moc nespojoval. Jasně, čtení beletrie člověku v osobním rozvoji může pomoci, ale pokud člověk nechce, tak mu to stejně nepomůže.
              Mimochodem, ti automechanici co znáš, musí být fest lamy. 2 z mých spolužáků z vesnické základky jsou automechanici a žijou si nadstandardně a to musí odmítat zákazníky, protože nestíhají.
            • jsi blazen, na hernim foru doporucovat knizky? tady uspejes max. se zaklinacem :D
            • 2 hipsta
              bude to vypadat, že ti lezu do zadnice, ale :-D já s tvými slovy souhlasím. Docela mě mrzí, že jsi si z mého textu vzal "jsem starší, musíte číst povinnou literaturu, všechny hry jsou ztráta času a jen povinná četba Vás obohatí".....to je docela krátkozraký a vůbec to nekoresponduje s mojí původní myšlenkou.

              Zkusím to jednoduše, výstižně a polopaticky: nelíbí se mi, že tahle hra má hodnocení 8/10 - osobně soudím, že to je částečně proto, že se jedná o indie titul. Neumím prostě pochopit, že v 21. stol dostane textovka takhle vysoké hodnocení. Zrecyklovaná, 30 let stará koncepce. Je fakt tak super?

              K četbě: já jen doporučil, že bude v tomhle případě možná lepší sáhnout po knížce. Povinnou četbu z toho udělali ostatní - mnou zmíněné tituly jsou literární standard, né povinnost.....co do toho mícháte Babičku a Kytici doprkna? :-D a to povzdechnutí, že když nebude člověk číst I "kvalitní tituly"....to je pravda osobní. Hodně lidí v mém okolí skončilo jako automechanici, pinglové a jiné podržtašky a já si často říkal, že to bylo právě proto, že hltali jen ten konzum a nikdy se samostatně nerozvíjeli......Vy čtenáři Games jste pravděpodobně dostatečně vyzrálí na to, aby se Vám podobný životní osud vyhnul, tak můžete s klidem označil literaturu za zpátečnickou kravinu a s poťouchlym výrazem půjdete chytnou pokémona do Letenskejch sadů ;)

              a závěrem jsi se ptal, které hry považuji za "skvost". No i když jsou všechny hry v podstatě žumpa (v tom s tebou souhlasím), tak na mě zapůsobil (chronologicky) první 3D fps v 90. letech - nadčasovost v level designu a grafika. Krokovací dunegeony, System Shock, Warrenuv Deus Ex, První Operace Flashpoint díky otevřenosti prostředí, taktizování, využitelnost bojové techniky. Portal - výtečné dílo....a pak takové ty klišé RPG - Baldurs Gate, Gothic a jiné ohrané tituly......tahle Valhallla ale soudím žádné nóvum nepřinesla.......proto to píchnutí do hipsterů s psacim strojem v kavárně :)
            • Napsal jsem to jako prase, ale snad chápeš, co tím autor chtěl říct.
            • Vašku, Vašku, Vašku. Ty jsi ale rozumbrada. Ujasněme si jedno. To, že jsi přečetl Hlavu XXII, z tebe ještě kdovíjakého literárního znalce a literáta nedělá (a ani ze mne). Nikdo se z téhle hry taky dělat literární skvost, který jednou zaujme své místo na piedestalu mezi Dostojevským a Camusem. Je to prostě jenom chytlavá a dobře se hrající hra. A proklej mě do desátého kolene, ale mě jí hrát baví. Pokud tě nebaví, tak běž o ulici dále a zahraj si nejnovější Total War nebo kdoví co. Jen by mě zajímalo, co považuješ za herní skvost ty. Prozradím ti jedno. Hry jsou brak. Čistý kulturní brak. Všechny do jednoho. Jako médium ještě nevyzrály natolik, aby se daly považovat za něco jiného. Avšak přiznaný brak. Jejich primárním cílem, pokud nejde o nějaké speciální edukační tituly, je především zábava. A pokud se dobře hraje a baví, tak proč tuhle konkrétní neohodnotit číslem, které dostala?

              Že některá děcka neumí přečíst ani leporelo je docela ostuda, ale ty si nenamlouvej, že bys byl kdoví co. Je docela trapné, když se tu z pozice staršího vytahuješ na puberťáky jenom proto, že jsi starší. Dospěj trochu.
            • povinna četba je trash a to tvrdí i můj děda, kterej toho jinak přečetl spoustu... Babička je byla a bude odpad a nikdy na to názor měnit nebudu...
            • To je kravina. Na základce a střední (maturita 1998) mě nutili do povinné četby a já to vesele ignoroval a i když jsem četl hodně, tak převážně dobrodružné, fantasy a sci-fi, protože mě díla z povinné četby prostě nebavila. Možná i díky tomu čtu hodně i nadále a dávám přednost knize před televizí, nebo hrami. Spoustu knih z povinné četby jsem přečetl a ocenil jejich kvalitu až později a teď mám velký záběr toho, co čtu a je to hlavně tím, že se škole nepodařilo ve mě chuť ke čtení zabít hned ve škole. Mám spoustu přátel, kteří nečtou, protože právě to nucení do čtení knih, které je nebavily, v nich chuť do čtení zabilo. Pár jsem jich postupně zlomil tím, že jsem jim nějakou tu knihu, která odpovídala jejich zájmům, vnutil a teď jsou z nich čtenáři, s velkým rozptylem čtených žánrů. A to i přesto, že začínali na brakové literatuře.
            • to jo, máš recht.....teď to po sobě čtu, mám tam chyby, které docela tahaji za oči :-D no měl jsem si to po sobě nejdřív přečíst :(
            • walltar
              Hmm tak když čtu takový příspěvky, tak začínám o tom přínosu čtení pochybovat.

              *1*
            • kdyby neumeli jen psat, budiz, jenze oni neumeji ani cist, a to je tristni
            • Miluju tyhle samozvané speciální sněhové vločky.
            • a ještě doplním, proč se mi to vlastně nelíbí: je 20.7.2016. Tyhle textovky frčeli před 25 lety, to si z nich jako mám po 25 letech sednout na zadek jen proto, že tahle koncepce na hernim trhu (díkybohu) dlouho nebyla?....aha tak to jo. Fakt jak hipstři, sedněte si do kavárny se starym psacim strojem a budete cool......
  • Já ty vizuální novely prostě nechápu. Nedávno jsem v autobuse sice četl / hrál Sorcery a Sorcery 2, ale to bylo proto, že svůj desktop sebou na cesty prostě nevezmu. Ztrácet čas na PC něčím takovým jde fakt mimo mě. Lepší než regulerní knížka to tak či tak není ...

    A dát tomu 8čku je fakt smutné.
    Btw "Český herní web, který se soustředí na hry" ... to "hry" je ještě tučně vysvícený odkaz. Je to na spodku každé stránky tady, tak by nebylo na škodu se podle toho řídit.
    "Hodnotit VA-11 HALL-A jako videohru se snad ani nesluší..." autore, hodnoťte ji klidně jako pomeranč nebo helikoptéru, dle libosti. Ale na herním webu.
    • Má to gameplay? Má. Vyžaduje to minimální úroveň interaktivy? Vyžaduje. Můžeš dostat game over? Můžeš. Nevidím důvod, proč by se nemohlo považovat za hru.
      • Super. Podle tvojí definice je hra i reklama na World of Tanks která mě furt otravuje v práci. Vypni adblock a jdi si to vyzkoušet. Jsem si jistý, že ta si zaslouží aspoň 9/10.

        A mě je relativně jedno, jestli to považuješ za hru, ale komentoval jsem to, že sám autor recenze ji tak nechtěl hodnotit a místo toho tomu švácnul 8čku, asi aby udělal radost Grygarovi.
    • "Ale ne na herním webu" bylo myšleno. Sakra, moc kávy dneska ... *13*
  • Jack1947
    Chujovina jako chujovina, je jedno jestli je šikomooká nebo hnědá, nažloutlá a nebo všechno dohromady *5*
    • Ta hra je venezuelská *7*
      • Jack1947
        Ten ůvodní obrázek mne zmátl , stane se nooo *12*
      • walltar
        Třeba to jsou venezuelští japonci!
  • Proč mí příjde, že hlasitá minorita z diskuzi na games.cz je jen parta kryptokomunistických telat, co by zakázala všechnom co se jim nelíbí.
    • walltar
      Je to kryptofašistickej buržoazní škvár!
      • nightborne
        Nesnáším peníze, pohrdám majetkem, je tak... kryptofašistickej.
        • Neříkej že je fšehno kriptofašistický! Děláš ze mě úplnýho debila!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit