Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Uz som nejaku konzolu videl a tie hry tam plynule v urcitych momentoch proste niesu! vyzera to podobne ako ked si na PC uzamknem 30fps (LA Noire) a to plynule rozhodne nieje, hratelne ano. A ak chces vediet definiciu plynulosti, tak si na PC zapni V-sync na 60 fps (podla monitoru) samozrejme,ze musis mat dostatocne vykonny PC nato, aby ti framerate nespadol, musi byt konstatne tych 60fps, potom sa mozeme bavit o nejakej plynulosti, osobne totiz radsej uberiem detaili, len nech mi to nespadne pod 60fps, to sa potom hra velice prijemne.
    • Tak i na konzolich takove hry jsou, treba rage, nebo wipeout hd, ktery snizuje rozliseni na misto fps. To by se mohlo dit i na pc, kdyz jsme u toho.
    • To hore malo to ist uzivatelovi "Nedvidek"
  • proč musí ve všech diskuzích o PC bejt nablito od jejdanánka to nechápu. Nemáš co dělat debile?
  • K cemu psani na gamepadu kdyz existuji zarizeni jako "Logitech Wireless Touch Keyboard K400"? Je to stejne otravne jako psanni sms na klasickem mobilu, nikdy sem si nezvyknul a nez psat to raci volat... Tak me napada kdyby raci svoje usili zamerili na poradne prevadeni reci na text ;)
    • walltar
      Jo převod řeči na text by se hodil .... ono je pár programů které to zvládnou a min. jeden s plnou podporou CZ ale sou šíleně drahé. Podle mě by se to celkem hodilo do her, hlavně v MMO když chci něco napsat na cht musím se jít nékam schovat aby mě něco nesundalo.
      • Ja to nedavno zkousel na androidu. Prekvapive to docela dobre funguje, darilo se mi nadiktovat cele vety. Problem je, ze to neumi gramatiku, takze voli blbe i/y, nedela velka pismena na zacatku vety ani vetne carky a tecky, nerozumi cizim a neslovnikovym slovum. A nez to opravovat, je lepsi si to rovnou napsat.
        • walltar
          Jo taky sem tak už pár sms napsal, doma sám .. na ulici bych si připadal celkem jako pako.
          • Driv si jako pako lide pripadali i kdyz meli na ulici telefonovat. A kdyz to dnes nekdo dela treba v autobuse a rve pri tom na cele kolo, tak mi jako pako pripada dodnes. Je to ale jen o zvyku.
  • Dag0
    Chápu dobře, že je to čistě jenom televize zapojená jako monnitor do PC se Steamem na fullscreen?
    • jo chapes to spravne, ono to neni nic zas tak prevratnyho, ale de o to ze valve konecne vstoupilo na tuhle pudu a rozhdone neskonci jenom u tohohle.
      • Tak pak je to teda pekně nahovno. Řekni mi, kdo má takový železo, aby to utáhl na obrazovce jak hovádko a ještě nemusel natahovat kilometrový kabel od PC do obejváku a jak déba přepínal vždy kábl, když budu chtít hrát tady a pak zase támhle. Do konzole od steamu bych i šel, mám na něm spoustu her a podle mě by prostě utrhli trh s cenou těch her právě těch her (a kdyby to byla opět čistě digitální distribuce, nemuseli by se s*át s žádnýma krabicema, CD) Podle mě má steam s vytvořením úplně nové nadupané konzole potenciál vytvořit monopol a poslat XBOX i PS do míst, kde slunce nesvítí.
        • FHD rozlisenie ti dnes utiahne kdejaka stredna rada grafickych kariet, nezalezi na tom, ci je to rozlisenie na 22" alebo na 40" obrazovke, stale sa jedna o to iste rozlisenie a tym padom tie iste hardwarove naroky
          • Je to mozne, ja som mal cest s dvomi o ktorych viem,ze na 30fps boli, kupodivu sa to hrat da celkom slusne aj tak, na LA Noire mi to zo zaciatku dost prekazalo, sice to neni taky pozitok ako pri 60fps, ale zrovna pri tejto hre sa moc prudke pohyby vykonavat nemuseli, takze to tak clovek ani nevimal.
          • To máš sice pravdu, ale nejde jen o to, jestli to běží na velký obrazovce, ale podívej se taky JAK to běží. Spousta vytuněných PC mašin má s AAA tits na full HD problém dát solidní a stálý FPS (ve srovnání s konzolemi). A to jen díky tomu, že konfigurací PCček je jak *** a na konzoli ti to principielně jenom nahodí na stálý HW.
            • Unreall konzole 30fps nezamyka, je to individualni zalezitost kazde hry.
            • No, dokud se tak nerozběhly konzole, byly hry na PC celkem dobře optimalizované *7* Teda alespoň mi to tak příjde. Na nastavení se dřív bral teda větší ohled. Teď nastaví konzole-hru na co nejmenší paměť, dobrou plynulost a hodí to na PC, kde programátor nakonfiguruje novou položku v menu s názven "nastavení", kde si můžeš přepnout nakonec stejně jen rozlišení, páč mezi low-max je jednak rozdíl v fps ~10, a ve kvalitě mnohdy 0. A milion cfg PC není argument, každý HW podá jen jiný výsledek, což neznamená špatně.
              Jen se nenech zmást, Full HD TV se nerovná FHD hraní her na konzolích, ty jedou většinou na 720p, s čímž má PC taky dobré výsledky. Ale je fakt že je to na PC horší... páč na to všichni se*ou *16*
            • Tiez nechapem, mam bezny PC ako vacsina hracov a s tymto ziadny problem nemam, navyse to vobec nechapem, pretoze dnes bezny PC je niekolko nasobne vykonejsi ako dnesne konzoly, to nehovorim o tom,ze konzola uzamyka 30 fps, co ti dnes da kdejaky PC, jediny problem nastava, ked sa konvertuju z konzole na PC, tam ten engine bol napisane primarne pre jasne danu konfiguraciu dvoch koznol, na PC sa to uz ale moze spravat inak,pretoze vytazi graficky kartu na max a procesot necha valat sunky, alebo opacne, co neznamena,ze je PC pomalsi, len mu to nebolo prisposobene, to je cele.
            • U konzole je to hra od hry. Nektere bezi na 60 fps, nektere na polovic a nektere jeste mene.
            • walltar
              Já nemám žádný problém s plynulostí na svém PC .... všechny hry co sem hrál tak i s max nastavenim se drželi kolem 60FPS, což je myslím 2x tolik než konzole.
        • Jako jsem odučený hrát na Písku (PC) a jak jsem přičmuchnul ke konzoli, tak na hraní vítězí konzole. A každýho co znám z okolí to má stejně. Je to pohodlnější, zábavnější, větší televize, mega moc lidem to jede daleko daleko hladčeji než na jejich "nadupaném železu", je to oproti PC více user-friendly, a právě jediná nevýhoda je cena těch her, a i když kupujete jen starší, "ojeté", pořád je to docela pálka. Kdyby právě tu cenu her ze steamu, jejich digitální distribuci a konzololové hraní skřížili - Haleluja!!!
          • neviem o tom,ze by hry na konzolach boli plynulejsie, skor myslim,ze je to opacne, na PC sa da plynulost aspon "vyladit" kdezto pri konzolach stym uz nenarobis nic.
            • To neni tak docela pravda. Grafika prodava, takze vyvojari obcas ve snaze dosahnout exkluzivniho vzhledu jdou za hranice a pak na nekterych mistech klesa framerate a nenadelas s tim nic. Skoda ze to vsichni nedelaji stejne jako u hry wipeout hd, ktera si drzi stabilni 60 fps a u narocnych scen misto fps snizuje horizontlni rozliseni z 1920 na 1280. Vertikalni zachovava, coz si v tom mumraji stejne nikdo nevsimne.
            • @Ned: něco! *15*
            • 1. Tak se někdy na nějakou konzoli podívej
              2. A co bys chtěl na konzoli ladit, když ti to krásně jede??
  • jako sorry, ale za ty hricky na ps3 platis tolik, ze kazdej rok by si z toho postavil raketovy pc (pocitejme cca 10 her za rok), takze ty platis sice za to, ze nemusis menit hw, ale platis majlant za soft, kterej bezi na tom starym krapu

tyhle uzavreny platformy slouzi k jedinymu, obrat joudy, ktery jsou z nejakyho neznamyho duvodu ochotny platit nasobky realny hodnoty veci (syndrom apple)
    • Za kvalitu se plati. Ja jsem dlouholety pc hrac, ke konzoli jsem si poprve cichnul pred dvema lety, kdy jsem koupil ps3 jako bluray prehravac a multimedialni centrum. A zjistil jsem, ze me hrani na konzoli v obyvaku u televize bavi vic nez na pc. A to i multiplatformni tituly, ktere jsou i na pc. A jsem ochoten si za to priplatit. Ty rozdily nejsou zase az tak velke, za malokterou hru dam pres litr.

A v ramci psn+ mas k dispozici radu skvelych titulu prakticky zadarmo.

http://spokojeny.blogspot.cz/2012/09/ps3-vhodny-cas-k-nakupu.html
      • Za kvalitu? Drtiva vacsina multiplatfiriem je na PC v lepsej kvalite ako na konzoliach, ci uz kvalitnejsim vizualom, moznostami volby ovladania ci vykonu podla osobnych preferencii. Platis len vypalne pre Sony / M$ navyse.
        • Ano, za kvalitu, kterou nevnimam ciste technokraticky a diky ktere me bavi hrat na konzoli vic nez na pc, prestoze jsem dlouholety pc hrac.
          • Nenazyvaj kvalitou tvoj subjektivny pocit ci preferenciu, kvalita musi mat urcite objektivne parametre a okrem radoby social a jemne kompetitivnej funkcie zbierania trofeji ma nenapada ziadny objektivny parameter vyhody konzlovej verzie multiplatformy.
            • Nesouhlasim. V tomto threadu se nebavime o vyhodach konzoli/pc. Tady se bavime o cene her a o tom, zda se drazsi hry na konzoli vyplati. Dovolim si zobecnit, ze hry se hraji kvuli zabave. Takze se tu bavime o kvalite zabavy. O kvalite nejen zabavy je mozno diskutovat, prestoze ji nejde objektivne kvantifikovat. Posuzovani kvality se muze dit podle nejakych pravidel, treba vyrobku na vystupni kontrole, ale i toto hodnoceni je svou podstatou subjektivni. Je to hodnoceni za nejakym ucelem a pro nejake potreby. To ze vystupni kontrola urci nejaky vyrobek za kvalitni, protoze splnuje nejake objektivni parametry jeste neznamena, ze ho za kvalitni bude povazovat i spotrebitel. V konecnem dusledku je hodnoceni kvality vzdy subjektivni, ucelove. Nic neni obecne kvalitni nebo nekvalitni, pouze neco muze byt obecne prijimano za kvalitni nebo nekvalitni a to je pak statisticke posuzovani kvality. A za ucelem nakupu zbozi si kazdy sam pro sebe posuzuje kvalitu zbozi dle svych vlastnich potreb. A z toho pak uz lze statisticky odvodit, co poctivi lide povazuji za kvalitnejsi zabavu, zda pc nebo konzolove hry. Zvlaste kdyz ekonomicke aspekty hovori pro pc hry, protoze jsou levnejsi. Tudiz plati puvodne pronesene, za kvalitu se plati a neni to jen muj subjektivni pocit.
            • JohnyTheZik
              Jenze tady se nikdo nebavi o abstraknich vecech jako je zivot nebo hudebni ci vytvarny dila, tady se bavime o vyhodach/nevyhodach pc vs konzole (zjednodusene receno) a ty jsou jasne dany, takze samozrejme tady kvalitu resit muzes.. vsechno ostatni je uz pak jen tvuj osobni pocit. Tzn. jak mantor napsal - kvalita v tomto pripade != subjektivni pocit.. vazne ne.

A btw u vytvarnejch obrazu se kvalita neresi - dulezity je jmeno malire, vzdycky bylo :).. Existuje samozrejme spousta kritiku, kteri muzou resit pouzitou techniku apod., ale na prodej to ma malokdy vliv..
            • Specifikuj mi objektivni parametry pro posouzeni kvality abstraktniho malirskeho dila.
              Specifikuj mi objektivni parametry pro posouzeni kvality zivota.
              Objektivni parametry znamena meritelne parametry. Kdyz pominu, ze to je technokraticky pristup a ne vse lze objektivne merit, pak stojis pred problemem prirazeni vahy jednotlivym kvalitativnim parametrum, ktere z principu nikdy objektivni nebude. A proto ani celkove kvalitativni hodnoceni z principu nemuze byt objektivni. Tolik obecne k posouzeni.

Co se tyce konzoli, tak nektere jejich kvalitativni parametry jsou natolik presvedcive, ze si je kupuji desitky milionu lidi. Zamyslel se nad tim nekdy? A nebo tento fakt odmitnes s detinsky zjednodusujicim vysvetlenim, ze uzivatele preferujici konzole jsou hlupaci?

Jako kvalitnejsi u nich vidim treba pouzivani v obyvacich pokojich s televizorem (coz je typicke pouziti konzoli), moralni zivotnost, jednoduchost pouziti a s tim souvisejici nenachylnost k chybam, spolecenske vyuziti, odolnost proti skodlivemu kodu a tak dale.
          • walltar
            To potom imho není kvalita jako taková, ale subjektivní pocit, který je nutno nějak více specifikovat.
            • Nesouhlasim. Technicke parametry se snadno kvantifikuji a napriklad jako pocet pixelu se snadno porovnavaji. Proto vetsina lidi porovnava prave tyto. Ale otazka kvality neni jen otazka nekterych technickych parametru. Je to jako bys chtel posuzovat kvalitu fotografie jen na zaklade rozliseni. To je nesmysl.
              Otazka kvality kvality uspokojovani potreb je nutne subjektivni, protoze i potreby jsou subjektivni. Ne kazdy kvalitativni parametr je pro kazdeho stejne dulezity.
              Zjednodusene, jestlize moje potreba je hrat hry v obyvaku na televizi, kde se nechci otravovat s klavesnici, pak resim, jak kvalitne mi pc nebo konzole tuto potrebu uspokoji. A tuto potrebu pc uspokojuje mene kvalitne nez konzole. A to ze konzolova hra ma o neco nizsi rozliseni me vubec netrapi, protoze na televizi je to bezpredmetne. Ano, pc je vykonnejsi, navzdory tomu mi konzole poskytuje kvalitnejsi herni zazitek a jsem ochoten si za to i priplatit. Tohle je tezko pochopitelne technokraticky smyslejicim lidem, kteri nechapou, ze pro nekoho jsou dulezitejsi jine aspekty, nez ty technicke.
              Krasnym ukazkovym prikladem jsou krome nekterych pc hracu treba nekteri audifilove, kteri kvalitu posuzuji na zaklade frekvencnich charakteristik a uplne zapominaji na lidsky rozmer a toho, co je lidskemu uchu prijemne.
        • Asharak
          Ale houby, to jen hry na PC jsou o pár stovek levnější, aby se neřeklo, že se hry pirátíí k vůli ceně *2*
          • To je taky dovod pre jednoduchsich. Vacsine je ale jasne, ze zvysene naroky na certifikacie, celkom vysoke poplatky za patche, prevadzka v ramci nie lacnych live a psn sa musi prejavit v nakladoch a teda aj cene.
            • Asharak
              Stejně je to všechno drahý *4*
    • A na Pc se soft nekupuje?
      Jinak za nějakých 15000 (cca 10 nových her na PS3) postavíš ucházející PC, když nepočítáš monitor a windows, ale rozhodně bych to nepřirovnával k žádné raketě :)
      • Ne on tim chtěl říct že si za 25k koupí nabušený PC a pak už nebude muset zaplatit ani korunu protože všechno postahuje zadarmo. OStatně jako většina trubek co maj vždycky hromadu kecu proti konzolím i když na nich třeba nikdy nehráli. Já osobně už hrál na všem na čem dneska jde ( kromě wii ) a musim říct že ač jsem donedávna byl pouze pc hráč tak teď už spíš hraju jen na konzolích a důvod? Tak ten hlavní je ten že u PC sedim celej den v práci a opravdu ale opravdu nema náladu u něj sedět i doma a důvod číslo dvě je ten, že se nemusim o nic starat neže bych si na PC neuměl nic udělat, ale už mě opravdu nebaví koupit si hru skoro za litr a řešit půl hodiny hromadu pitomostí jen kvůli tomu že mam kapku jinej hardware než očekával vývojář já chci přijít domu strčit cedlo do mechaniky a hrát. Jo a třetí věc proč mam radši konzole je ta že je používám na přehrávání Bluray ( čimž jsem ušetřil zase pár peněz za přehrávač ).
        • Nie, on chcel len povedat ze su konzole dotovany HW a nasledne to doplacas vyssou cenou hier. Mal si problemy s kompatibilitou? Tak sa ti ani necudujem ze je pre teba konzola priam zazrak z neba. To ma vzdy pobavi, ked kamarat s PS3 a Macom zacne nieco splietat o nutnosti sa hrabat sa furt v PC, len aby to vobec behalo a potom len medzi recou spomenie ze na PSN neni podporovana nasa zaprdena krajina. Ja trebars nieco take nepoznam, Win7 som kupoval origo krabicu a funguje bezproblemov odkedy som to nainstaloval. Cudujes sa potom takymto ludom, ze im PC plne vyhovuje, ked vsetko slape jak ma? Takze ak si aspon z polovice spokojny s konzolou ako ja s mojim PC, tak som pre tebe len a len rad :) Hraniu zdar, jedno v akej forme.
          • Tak to asi to pc zase tak moc nepouzivas. Pc je docela nachylne k zavadam a nestabilite a tato nachylnost roste s casem pouzivani.

Cesko v psn podporovane je a bylo i v dobe, kdy na windows nebylo podporovane live nebo jak se to jmenuje. Mel jsem zakoupeno gears of war a nebyl jsem schopen to rozchodit, bylo to uplne na palici. Hra se mi odmitala pripojit, protoze uzivatelske jmeno a heslo nesouhlasi, a pres webove rozhrani jsem se s tim samym ke sluzbe prihlasil. Imho to nerozdychalo zmenu regionu s kterou jsem byl pred tim nucen cachrovat. Vic jak dve hodiny jsem nebyl ochoten to resit. Pc proste je daleko komplikovanejsi a problemovejsi zarizeni, uz proto, ze jej neridi a nezodpovida za nej jedna instituce a s€re se do nej kde kdo a dela treba mizerne ovladace. Ja treba ted mam problem, ze po spusteni windows mam v taskbaru tlacitko od nejakeho okna/aplikace, ktere ale nejde otevrit ani ukoncit. Dalsi potiz co mam je, ze mi tuhne windows (bsod) pri prehravani flashe v libovolnem webovem prohlizeci. Preinstaloval jsem flash i ovladace pro grafiku, bez uspechu. A to mam kvalitni znackovy hardware. Vsechny tyhle problemy se samozrejme objevily casem a to ty windows ani moc netrapim, mam je hlavne na hry, nejsem z tech kdo by do nich instaloval kdejakou p1covinu a pak se divil. Na praci mam linux, ktery je mnohem stabilnejsi i kdyz v nem travim daleko vic casu a na systemove urovni ho trapim daleko vic.
            • Ja mam bsod z jedne priciny, ale opakuje se. A reinstalace systemu je natolik pracna zalezitost, ze se rafsi proste nedivam ve windows na flash videa. O chybe mezi klavesnici a zidli muzes hovorit pouze tehdy, pokud vis v cem je chyba. Ja to vidim v ovladacich graficke karty a ve snaze hw. akcelerovat prehravani flash videa. Bsod obecne je chyba na systemove urovni, uzivatel by nemel byt schopen ho vubec vyvolat, takze na nej nejde svadet.
            • walltar
              Je zajímavé jak někteří uživatelé mají pořád problémy s BSOD .... taky se mi stane tak 1x za rok a abych pravdu řekl, že mi jednou vytuhne PC není takový problém. Já bych to odhadoval na problém mezi klávesnicí a židlí.
            • Asi moj tolerantny pristup, alebo karma, pretoze ja take problemy nemam.
            • Tak to tuhnuti se mi stava taky a jediny zpusob jak se to dalo vyresit bylo preinstalovani win alespon ja nan nic jineho neprisel a nenasel jsem ani nic ohledne toho na netu.
      • smejki
        obávám se, že kolega má na mysli tu vysokohorskou přirážku k ceně her oproti PC. Ta je nějakých 500,- á kus, takže jsme sice na nějakých 5000,- za rok jen tak vyhozených luftu, rozhodně ale ne u raketovýho PC.
    • obcas si rikam, co fetuju, ze kdyz dam reagovat, tak se vytvori samostatny vlakno...
  • "Z hlavy už si ani nevzpomenu, kdy jsme na Games psali o Valve ve spojení s nějakou její hrou." Čo tak napísať niečo o Dote 2 ? Nedostatok diania okolo nej alebo popularity určite nehrozí.
    • JohnyTheZik
      Nikdo v redakci se o dotu a vlastne pomalu o zadnou MOBA hru (snad krome Blizzard doty) nikdy nezajimal.. na to uz si holt musis zvyknout :)
  • Umaroth
    To je pro člověka jako já, důvod vrátit se k PC platformě, mám v pokojku stolek s PC, a hned vedle u Postele Tv kde mám x360 a ps3, takhle jen natáhnu hdmi ke stolku, píchnu do PC gamepad a je vystaráno *5* Valve tohle je geniální a hlavně je super ta gamepad klávesnice !
  • Jestli to nekdo dokaze, tak Valve, takze brzo valve hardware a nasrat! konzole NASRAT!!
    Uz ste ublizovali trhu dost dlouho, krev z vasi slabi mrtvoly prilakala zraloky a nejvetsi je Valve ! HA
  • smejki
    to psaní je geniálně řešený.
  • Konzole přinášejí komfort, ale taky zpomalení a nakonec zakonzervování technologického vývoje. A v segmentu PC her se kvůli pirátství vývojářům pořád víc vyplatí dělat jenom porty primárně konzolových her. Řešení vidím buďto ve zkrácení vývojového cyklu konzolí (nepravděpodobné, dokud bude vydělávat stávající generace, není motivace nasadit další), nebo v úplném odstavení konzolí a návratu k PC hraní, kde se nechá konzolový "front-end" se vším jeho komfortem, ale bude možné upgradovat a vývoj technologie nebude bržděn. Pokud chce Valve tuhle cestu prošlapat, velice jim fandím. Ceterum autem censeo consolae esse delendam. *4*
    • Zkraceni vyvojoveho cyklu nutne znamena zdrazeni vyvojoveho cyklu. A to imho neni realne. Ani ms ani sony nijak zvlast na konzolich nevydelavaji, nemaji proator ten cyklus nejak vyznamne zkratit.

Pokud zmizi konzole a zustane jen pc, kdu bude platit za hry? Na pc je neuveritelna mira piratstvi. A neni to imho zalezitost lidi, ale otevrene platformy. Na androidu se take neskutecne krade.

PC ma rychlejsi vyvojovy cyklus, ale neni ekonomicky sobestacne, k cemu mu to je? A cim vic budou lide platit za hw, tim mene jim bude zbyvat ochota platit za sw. Mnozi pc hraci jsou radi, ze nemusi kazdy rok obmenovat hardware kazdy rok, aby si zahrali vsechny aktualni tituly. A pokud konzolovy hrac bude k pc pristupovat po svem, tj. bude od nej ocekavat zivotnost vic nez 5 let pri cene maximalne do 15 000 Kc a techto lidi bude vetsina, tak si nepomuzes. Vyvojari stejne budou designovat hry na slaby hardware. A silny hw budou uspesne ignorovat, jako ho ignoruji ted.

Na upgrade pckonzoli zapomen, zaprve nebude mozny (tlak na minimalni cenu a rozmery), za druhe k tomu nebude ochota. Pc konzole se jednou za cas vymeni cela.

Protoze pckonzole nebude nikdo dotovat, budou mit hw jeste horsi, nez dnesni konzole. Celkovy dopad pro herni prumysl by byl tristni.
    • walltar
      Abych pravdu řekl tak ve zpomalení technologického vývoje zase nevidím takový problém člověku vydrží PC mnohem dýl a to, že hry vypadají pořád stejně je podle mě nejmenší problém. Ale zase na druhé straně jsou i jiné technologie než ty grafické a pořádný pokrok třeba v AI a ve fyzice bych uvítal. Každopádně podle mě už dnes není návrat k PC hraní možný a většina lidí by měla problém i s cenou HW. Já sem třeba za poslední PC (jen za bednu) zaplatil 35K ... kolik lidí co má konzoli by obětovalo podobné peníze? Stejně by sme došli k situaci, že by lidi sice měli PC ale zase by je měli tak dlouho jak by to jenom šlo a herní společnosti by dělali hry pro nejrozšířenější HW. Já osobně vidím budoucnost v indie scéně a věcech jako je třeba kickstarter i když to má svoje pro a proti. Radši mám situaci, kdy hráči aktivně vyhledávají hry a informace o nich, než aby byli krmeni reklamou a hypem. Časem se i indie studia rozrostou a pokud se nenechají koupit tak od nich můžeme čekat zajímavé tituly.
    • Nalejme si čistého vína... konzole nebrzdia vývoj hier... to čo brzdí vývoj hier je hromada zlodejov ktorí vlastnia PC a neobtažujú sa za hry platit. Vy by ste robili niečo pre niekoho o kom viete, že vám za to nezaplati, ukradne to a ešte to posunie dalšim 10 tim? Ja teda nie.
      • Je to jedno s druhým. Já jsem schválně nechtěl napsat, že další řešení je pověsit všechny piráty za koule do průvanu, protože zdejší diskusní prostředí je pirate-friendly a zároveň je to dost utopická představa. *4* Ale i bez pirátů by konzolové porty nezmizely, pokud by se i tak vyplatilo vydávat přednostně na konzole... a tam to technologické omezení je úplně jasné.
        • Ja viem a to je na tom to smutné... fakt sa nedivim vyvojarom že na PC kašlu... poznám pripady kedy hra nebola na trhu a určite individuá ju už mali dohranú....samozrejma zadarmo. Neviem ja chodim do prace preto aby som zarobil a myslim si, že 99,9% vyvojárov je na tom podobne. Viem, že ma tu za tento názor zabíju mínuskami ale je to tak.

to Dworkin-Ale i bez pirátů by konzolové porty nezmizely, pokud by se i tak vyplatilo vydávat přednostně na konzole... a tam to technologické omezení je úplně jasné.
          -súhlasím ale to sa pohybujeme v teoretickej rovine, skusme sa na to pozriet teoreticky inak - vlastníkov pcčiek je omnoho viac ako konzolistov o tom žiadna, hry sú lacnejšie ako na konzole, neexistovali by pirati,čo by cenu ešte posunulo nižšie, nemal by som absolutne žiadny dovod hrat na konzoli pretože tam by sme mali tak maximáne Crash Bandicoot 9, schválne som sa pozrel na stránky jedného českého torentu... a čísla hovoria za všetko a čo je najsmutnejšie, že vedie hra ktorú by lidia mali podporovat - Mafia 2 ( aj ked to nebolo najuzasnejšie, je to české )
          • a ešte dodám, že v ideálnom svete PC nadvlády by sme to opat tak ako v minulosti nestihali čo rok s konfiguráciou PC. Proste všetko je na úkor niečoho, ja sa musim priznať, že mi vyhovuje pomalši skok technologii. Tak by som nemohol hrat stale nové a nové tituly na 7 ročnej mašinke.
            • walltar
              Ano přesně tohle je to co říkám Studia dělají jen to co chce zákazník. A já sem jenom rád za konzole, protože to taky znamená, že lidi kteří mají rádi velké AAA tituly jsou hlavně na konzolích. Já dneska 90% her které stáhnu mažu z disku ještě ten den, protože mě prostě přestanou v průběhu dne bavit a ty co nesmažu tak koupím. Zato indie hry buď vydrží mnohem dýl a nebo je jejich cena přiměřená k délce hraní.

Já sem jenom pro aby velké studia opustili PC platformu a pokud by nová generace konzolí zapracovala na podpoře klávesnice a myši tak si konzoli koupím a semtam si tu AAA hru zahraju. Pc bych si v tom případě nechal na hraní indie her a na práci. Nevidím v takovém vývoji problém a myslím, že takových lidí je dost.
            • To prece neni problem, ze hry vypadaji furt stejne. Pismena uz po desetileti vypadaji stejne, a presto autori tvori stale nove, zajimave a zabavne knihy. On ten lepsi vzhled neni zadarmo, hracu je porad stejne a zdrazovat hry nelze. Takze je logicke, ze jednou se vylepsovani vzhledu musi zastavit a to z ekonomickych duvodu, nikoli technologickych. To je to, co postihlo ekonomicky slabou pc platformu. Konzole jsou o neco silnejsi, ale rovnez budou mit svuj ekonomicky strop, imho uz v pristi generaci. Takze ten vyvoj musi nutne byt cim dal pomalejsi, to je zcela nevyhnutelne.

A na druhou stranu, vykon omezuje technickou stranku veci, nikoli vytvarnou. Takze pri stejnem vykonu mohou hry stale vypadat jinak, mohou byt daleko variabilnejsi. Ze nejsou? Sami hraci jsou dost stereotypni a chteji (plati za) stale to same. I vychodni studia, ktere maji prirozene odlisny vytvarny styl se nuti do toho zapadniho, protoze zapadni trh je nejvetsi a hraci jiny styl neprijimaji.
            • Ja viem, že to nieje dobré každá stagnácia je špatná... ale čo sa mna týka, stále sú hry na ktoré sa dívam so sánkou dole a ak naplní moje očakávanie The Last of Us tak mi to len potvrdí to že aj na starom železe sa dá kúzlit.
            • Změna je daň za pokrok, s tím se nedá nic dělat. Hry se ale každopádně vždycky vyvíjely s ohledem na průměrné a podprůměrné konfigurace, s pozlátky pro high-end fajnšmekry (s výjimkou Crysis, která nešla prostě nikomu :). Když to srovnám s dnešním stavem, kdy hry od roku 2009 vypadají až na pár výjimek furt stejně, protože lepší grafiku současná generace konzole jednoduše neutáhne, tak jsem rozhodně pro návrat k překotnému vývoji.
    • Pokud bude možné samovolně ugradovat tak nikdy komfortu konzolí nemůže být dosaženo. To je jedna s klíčových věcí proč konzole lidé vlastní, nemuset se právě o nic takového starat.
      • Nemyslím si že je to neřešitelný problém. Steam si ošahá hardware a nastaví ti hru/hry tak, aby to jelo tak jak má. Stačí databáze a nějaký do Steamu integrovaný benchmark. Když se ti nebude něco líbyt, tak si to budeš pořát moc změnit sám.
      • Jestli myslíš to, že mají záruku, že rozchodí _všechny_ hry na danou konzoli, tak v tom s tebou souhlasím. Pokud jde o samotný proces upgrade, tam si myslím, že je zde velký prostor pro jeho "zlidštění", tj. vytvoření PC skutečně jako skládačky, kde výměna CPU nebude operace na dvacet minut (i když adrenalin spojený s praskáním a prohýbáním komponent při nasazování větráku je taky zajímavý zážitek... aneb ještě trochu, ještě trochu... a když zatlačím ještě trochu víc, praskne už procák?).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit