Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejdokonalejsi ovladac je....nasr*t na ovladace, at udelaj konecne pokracovani Half-Life *1*
  • Nejdokonalejší ovladač je žádný ovladač, což je Kinekt. Jen musíme počkat ještě tak 2 další generace, než se technicky vyladí do fáze, že bude 100° detekovat hnutí každým svalem a z očí vysleduje bod, kam se člověk kouká. Potom veškeré myši, klávesnice i gamepady ztratí smysl.
    • radši nějaký brejle/reality vizor, skákat kolem kompu jako idOt ti nikdo nebude. A pak už hologramy.
      • Brejle jsou výstup, kinekt je vstup. :-) Vůbec si neuvědomuješ potenciál tý technologie. A kdo mluví o skákání? Klidně seď v křesle a ovládání si namapuj na palce, jakobys držel gampad. Koneckonců maketu gamepadu si můžeš v ruce klidně nechat. A nebo chuť do ruky banán a užívej ho jako letecký joystick... :-)
      • Kronoss1
        True that.
  • Keyz
    Jestliže budou pořád dělat porty z konzoly který mají stejný HW mnoho let a nebudou to na PC zásadně vylepšovat to to bude jako to je.Jedno PC vydrží dlouho a hry z portů na tom budou vypadat pořád stejně.
    Je pak zase špatně,že není vidět pořádný pokrok jako to bývalo :(
  • Páni, to je mudrců. Jsem téměř PC fanatik a víte co? Mám gamepady dokonce dva. FPS k+m, ale třeba Prince of Persia jedině gamepad. Všechna ta komba na klávesnici postě nedáte. Ergonometrie gamepadu je špičková. Ruce složené v klíně, naprostá uvolněnost. Jinými slovy - každý z těchto ovladačů má své klady a zápory. Chápu konzoláře, protože většina konzolovek je úžasně zábavných a na gamepadu báječně hratelných. Ale to samé platí pro k+m v případě FPS, RTS aj. Ale abych netrhal partu. Klávesnice a myš nejsou primárně herní zařízení. Jejich ergonomie je dobrá, ale sami vidíte, že HERNÍ klávesnice a myši vypadají kapku jinak. Zatímco s gamepadem se pohodlně rozvalíte v křesle, zkuste to s k+m bez toho aby vás bolelo za krkem, byli jste našponovaní, zkroucení či strnulí. Mluvím o lidech, kterým je víc jak 30 a hrají víc jak 4 hodiny v kuse. A závěr? Určitě jde hrát mnohem lépe než doposud, zatím ale nevíme jak *4*
    • Robotron3
      Klávesnice + myš je přesnější a má víc možností (čudliků). Gamepad je zase pohodlný. A to je celý. Jak se někdo o tom může tak sáhodlouze bavit a rozebírat to (myslim celou diskusi)...
      • hah, je pravda, že gamepad je pohodlný no keby na nejakej klávesnici prirobili tie analógové tlačítka, mám na mysli RB a LB alebo R1 a L1, tak by som bol rád ako taká blcha, napr. v mafii 2 som jazdil výhradne s gamepadom kvôli tým analógovým zadným tlačítkam, dali sa plynule regulovať plyn a brzda a bolo to viacej realistickejšie ako na klávesnici keď stlačím tlačítko dozadu a auto zastane alebo pridá bez možnosti regulácie alebo udržiavania stálej rýchlosti...
        na druhú stranu by som nevedel a asi ani nikdy nebudem vedieť hrať napr. fifu na pc alebo hocijakú hru na ps3 na gamepade, kvôli tomu že som zarytý pc hráč ...
        Nedávno som si ku ps3 musel kúpiť eagle eye converter aby som si plne vychutnal hry, jednoducho ja som gamepadový antitalent... zatiaľ som prešiel RDR, COD 3 a Resistance 1 úplne bez problémov s klávesnicou a myškou, práve mám rozohratý Resistance 2. Je to hlavne preto že príde mi neprirodzené hrať s gamepadom fps a mieriť s tými páčkami.
  • Whoossain
    Jenom bych rád upozornil, že situace, kdy se PC hra hraje (podle někoho) líp na počítači gamepadem než klávesnicí s myší, není ani tak problémem standardních ovládacích periferií počítače, jako spíš odfláknutym portem nebo vývojem multiplatformního titulu. Konec hlášení.
    • :) No jak řekl kamarád u emulátoru s klávesnicí ... Vždyt´se to nedá na těch 22 tlačítkách vůbec hrát ! . Jo některé tlačítka je potřeba mít pevně v ruce . záleží na situaci , ale novodobé arkády i na PC nahrávají pozvolna gamepadům ;)
  • Hmm dívam sa že dalšia gamepad hater diskusia... viete čo pcčkári plačte:) veru máte prečo ...
    • Jn ptze k pc nejde pripojit gamepad *13*
      • Nejde nepřipojit :D
    • Magister_Peditum
      Utřel jsem slzičku.
  • Nechci bejt rejpal nebo tak, ale nezapomínejte že i velký Antonov (autor grafické stylizace HL2) byl "pouhý" industrial designer a s hrami až tolik společného neměl (sice měl vystudovanou i školu herního designu, stále ale až po industrial designu). Jelikož nedávno odešel z VALVe, je možné že za něho hledají náhradu :)
  • jindra.veliky
    at radsi koukaj udelat poradnou hru a ne sr*cky jako DOTA 2 nebo Counter Strike GO *13*

    *14* *14*
    • Ethy
      Vím že to stejně nemá cenu, ale flákni si jí prosím ok? CS:GO je kravina, ale Dota 2 je hra o který se ještě bude mluvit :)
      • no tak dota 2 je dota o ktery uz se mluvi asi 8 let :D ale vim jak to myslis, osobne mi ale pride trochu neprehledna, mozna to chce cas abych si zvyk..
  • kostejnesmrtelny
    Fakt nechápu proč toho Jejdáska tolik mínusujete. Vždyť mluví celkem rozumně... *7*
    • Robotron3
      Prezentuje se jak nějaký důchodce, přitom rozpoutává flamy o gamepadech a konzolích jak nějaký malý fracek. Zbytečné.
      • Nikoli, snazim se diskutovat vecne, mam nestereotypni nazory a diskutuji o nich. To neni flame. Flame se snazis vyvolat ty svym zbytecne urazlivym prispevkem.
        • "Flame se snazis vyvolat ty svym zbytecne urazlivym prispevkem"
          "Az vyrostes tak pochopis"
    • calwin
      fakt nechápem prečo niektorý tieto veci vôbec riešia... ja jejdáska nepovažujem za trolla to že sa doňho obúva PC komunita mi príde samozrejmé... ale je to ako ísť hlavou proti múru... divím sa že z toho nie je unavený...

      čo sa týka toho brdzenia vývoja tak hry doteraz nevedia využiť potenciál viacerých jadier než je rozumné preto je zbytočnosť nakupovať mašinu za niekolko litrov aby nakoniec človek zistil že potenciál z HW mašiny proste nevyužije... musel by sa posunúť vývoj hier ktorý nechcem to povedať konzoly brzdia... v každom prípade je to ale aj na jednu stranu dobré... snažíme sa vyšťaviť výkon na maximum no pokiaľ sa budú hry portovať edit: a všetky mašiny NEMAJÚ rovnaké komponenty nemá to zmysel... mám taký dojem že valve chce hardware ktorý bude mať podporu steamu a bude vyladený na to aby tieto hry bežali dokonale v každom smere
      • Jejdasek je troll v kazdom ohlade, zasadne prispevky na jedno kopyti v skratke konzola je lepsia, gamepad je lepsi, grafika je nepodstatna, steam je zlo, fhd rozlisenie pri tv je marketingovy tah a PC ma 90% piratstvo. Tym je pokryte cele jeho portfolium, ktore pouziva v prispevkoch v akejkolvek teme, ktora sa tychto veci co i len vzdualene dotyka. Vid prvy post tu, kde na spravu o nedostatku invencie v hw podla Valve kritizuje neochotu casti pc sceny pouzivat snad x rokov stary koncept ovladania.
        • Nemas pravdu, netvrdim ze konzole je lepsi, netvrdim ze gamepad je lepsi, netvrdim ze grafika je nepodstatna. Ten zbytek potom tvrdim. O konzoli tvrdim, ze ma i sve vyhody a ze nejlepsi je mit oboji, konzoli i pc. Gamepad to same. Ografice tvrdim ze neni na hre to nejdulezitejsi a ze na grafice je nšjdulezitejsi jeji funkcni stranka, po te vytvarna a az nakonec technicka, tou se pritom pc hraci ohani nejvic. A v mem prvnim postu upozornuji na neochotu pc herni sceny pouzivat ne o jineho nez k+m, jako priklad davam gamepad, coz je dnes asi nejrozsirenejsi herni ovladac. Jak vidis, stale jsi me jeste nepochopil, takze stale ti mam co rict.
          • Kronoss1
            Jediný důvod ke koupi konzole by byl, kdybych si chtěl zahrát hru dělanou jen na konzole, jiný důvod nevidím. A zase se dostáváme k tvé logice, podle tebe by lidi měli mít jak konzoli, tak PC, ale k čemu? Proč bych si měl kupovat 2 stejné hry - 1 na konzoli a 1 PC? A kdybych to přetáhl na tvou oblíbenou alegorii o autech, tak bych nesměl mít jen osobní auto, dejme tomu BMW 3, ale taky SUV, Jeep, něco jako Citigo, tranzit, náklaďák, dodávku atd., protože jinak se ochuzuješ o řidičský zážitek. Trochu blbost ne?
            • Kronoss1
              Tak ty důvody uveď, rád si je přečtu. Jak jsem došel k tomu, že si máš hru pořizovat dvakrát? No, tvojí logikou. Aby ses neochudil o herní zážitek, protože ten se na PC a konzoli bude lišit ne?

              O tom řízení. Řídí se proto, že se řídit musí. U některých aut jako je Ferrari, Lambo, Nissan GTR, Aston Martin, Veyron a další, to je o zážitku z jízdy. Můj příklad pouze vyvracel tvoji logiku, která se nedá aplikovat na reálný život, a proto neplatí.
            • Ja tech duvodu vidim vic, ale to je jedno. Ne, to neni moje logika, to je tvoje interpretace. Ja netvrdim, ze by lide meli neco mit, ja tvrdim, ze je to lepsi. Vubec nechapu, jak jsi dosel k tomu, ze bys mel mit stejnou hru dvakrat.
              Pokud ridis kvuli ridicskemu zazitku a touzis po jezdeni v takovych autech, proc ne, pokud si to muzes dovolit. Jsou lide, kteri proto maji vice aut.
            • Nikdy nekoupi W7 protoze je to umele vytvorena nutnost upgradu
              Ma PC i konzoli protoze to vubec neni umela exkluzivita

              On sam je tak trochu blbost *15*
        • calwin
          ohľadne toho steamu má fakt problém s pripojením takže podľa môjho názoru je to nutné zlo... často krát zapínam komp s nádejou či sa tento krát vôbec napojím na steam... momentálne som zmenil mašinu tak uvidím či to blbne aj tam a zistím či to bola len vec pripojenia

          a čo sa týka toho "grafika je nepodstatná" tak už som sa raz vyjadril že ide ruka v ruke s hernými mechanizmami preto nie je nepodstatná ale taktiež nie je alfou omegou... čo dnešný hráči dosť nechápu... takého witchera tiež nikto nehrá kôli grafike ale kôli dokonalému deju...
          • calwin
            edie: samozrejme nevylučujem že to mohlo byť zavinené stavom môjho PC ako som sa zmienil... ber to iba ako môj názor... faktom ale je že poslednú dobu zažívam na jednej z mojich mašín problémy s pripojením dosť často...
            • calwin
              jazz. je to steam práve zažívam problémy s connectom na novom notebooku...
            • Jazz
              Tak to asi nebude Steamem ne ? Omg.. *6*
          • Steam ma ako vsetko na svete svoje vyhody a nevyhody. Nevyhoda je, ze je ti forma drm, steamworks hry si bez neho legalne nezahras. Ale nazvat zlom system, ktory ponuka zdarma cloud, komunitnu podporu, f2p tituly, zlavy a pretlaca svojimi sluzbami a cenami legalnost aj do predtym cisto piratskych koncin je len trolling.
            • Bohuzel jsi me vyjadreni nepochopil. O tom, ze by steam neco urcoval, se v nem opravdu nepise.
            • A ja som si naivne myslel ze o region locku rozhoduje distributor, diky za objasnenie ze si to Steam sam od seba urcuje. *7* A nejaku konspiracnu o 9/11 nenahodis?
            • Hlavni problem steamu je, ze se snazi dostat celou pc herni scenu pod kontrolu. V normalnim obchode si koupis zbozi a tim s timto obchodem koncis, nema nad tebou zadnou moc, nekontroluje te a nediktuje ti zadne podminky. Steam ano a sve moci nad hraci zneuziva k prasarnam jako je region lock nebo dvoji ceny. Ale protoze ma pekne slevy, lide to radi prehlizi. A je jim jedno, ze je jako chobotnice, ktera pod sebe stahuje i hry, ktere si koupis jinde, vcetne retailu.
            • -> calwin: Mám steam už zhruba 6 let (tyjo to to letí) a za tu dobu jsem steam nemohl spustit tak dvakrát. Byly sice časy kdy friends na steamu fungovali stylem 50 na 50 jestli se zrovna s přáteli uvidíme online, ale to nemělo vliv na spustitelnost her. Tolik moje zkušenosti k té spolehlivosti a nestabilitě steamu kterou si zmiňoval.
            • calwin
              lenže systém ktorý je svojim spôsobom nestabilný je pre mňa zlý nezaujíma ma jeho internetový obchod teraz... ale jeho knižnica hier ktoré si vyžadujú funkčnosť steamu...

              a že ja považujem výpadok steamu za ku**a problém ktorého som sa nevedel zbaviť... ostatné veci ti môže ponúknuť aj hocijaký origin... niekomu sa možno páči že si po dlhom dni dojde zahrať dotu 2 (napríklad) a systém nie a nie naštartovať...
      • kostejnesmrtelny
        Já to neřešim, já se jenom divim. Mínusů jako obvykle hodně, argumentů málo...
    • No, musím uznat, že tady "to není tak strašné", zato když se jejdasek rozjede v diskuzi o pirátství... jé, to je teprve něco. *15* No nemám pravdu lidičky?

      Taky nechápu, co pořád mele o jeho gamepadu, když se mi všechno hraje pohodlněji na klávesnici s myší, tak co mi bude vnucovat? *7*
  • vyvoj stale stoji koli konzoliam ale aj lenivosti vyvojarov(hlavne u pc).tento pocitac uz mam 3 roky a stale ide vsetko na vysokych. ako mam este stare lcd ktore nema full hd ale aj tak.hry uz aj tak zvacsa kupujem v zlavach na steame.kupim tento rok asi len TL2 a mozno borderlands 2 .hry ma dajakio prestavaju bavit.rozmyslam ze sa zacnem venovat IPSC strielaniu a tam treba dost prachov.takze nemam chut kupovat nove pc hadam 2 roky este.inac valve kde je hl:episode 3? alebo novy source engine? rad by som uz videl novy day of defeat v novom kabatiku.tiez len stavia kravu kym sa neposere.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit