Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • xixixao
    Došlo na stručnou retrospektivu největších hitů... Nějak nevim co víc by autor článku chtěl... (jinak must see, neuvěřitelnej příběh - např. přepokládaná kapacita WoW na první rok byla 400.000 - což bylo vyčerpaný během prvního měsíce)
  • Joj myslel som firiem ktore robia hry sry :)
  • Myslim si, ze Blizzard je jedna z mala hier kde robia hry s nadsenim a celkova firemna kultura to je nieco uzasne. Len si pozrite kolko studii krachuje, kolko rychlokvasiek sa robi len preto, ze niekto chce trhnut nejake prachy a mam pocit, ze okrem Blizzardu na svete neexistuje ina firma u ktorej by bolo heslo, ze kvalita najprv a potom peniaze. Lebo je logicke, ze ked je hra vysoko kvalitna tak peniaze prijdu same. Ich hry sa predavaju nenormalne dlho a drzia si svoje ceny a to pritom niesu vobec hypovane. Dodnes sa este predava aj Diablo 1 sice v kompilacii ale stale. O dalsich hrach nehovoriac. Neviem preco nenavidia ludia Blizzard ved je to banda asi najtalentovanejsich ludi na zemi ktori robia svoju robotu a tam je jasne vidiet, ze ju robia s nadsenim. Ktora firma na zemi vam da take moznosti? Potom uz akurat tak Google ale ti robia diametralne iny softver. A ze len vykradaju tituly? To je aka kravina. Ak by to bola pravda uz davno by ich kde kto vodil po sudoch a nie teraz ale uz davno s prvym StarCraftom. Kde kto v herno biznise prebara casti napadov ale tu ide o to, ze ako vedia vytunovat tie hry tak, ze to zaujme strasne vela ludi a tie hry sa hraju dlho. Musi to byt nieco uzasne robit v takej spolocnosti a dal by som neviem co za to ak by som mal moznost robit pre Blizzard vyvojara.
    • Core
      Jsem toho názoru, že nikde to není tak úplně ideální a růžové... Navíc Blizzard jsou pro mě něco jako Dan Vávra (ač to zní za vlasy sebepřitaženěji) *1* Také se vybírají ty nejlepší, ze kterých jsou potom spokojení zaměstnanci *1* To síto tam bude hodně, hodně jemně perforované *5*
      • Core
        Napadá mě, jak to vlastně bylo/nebylo s Mafií 2? Dělal na tom nakonec Dan až dokonce nebo ne? Nikde jsem nijak moc nezaznamenal, že by o hře vyprávěl, byl na ní pyšný atd. Dost by mě to zajímalo. Vím, že má rád vše pod palcem a piplá všechno do detailu. A hodnocení hry i DLC mi tak nesedí ve spojitosti s jeho jménem a reputací.
        • Pokud vím, tak v nějakým podcastu se Dan zmínil, že napsal nějaký scénaře na tu Mafii 2 podle kterých hra měla vypadat, ale že nakonec to udělali uplně jinak, spoustu toho vynechali nebo změnili a jemu se to samozřejmě nelíbilo. Nechci tu spekulovat jestli to byl hlavní důvod anebo to bylo až po odchodu.. každopádně jsem si jistej jednou věcí a to, že Dan má na Mafii 2 paměťovej blok a pod hypnozou mu bylo uloženo několik spouštěcích slov např "mafie" a ty když uslyší tak se mu zvýší hladina testosteronu a stane sye z něj bersekr. Takže být tebou, moc se ho na to neptám. *2*
        • smejki
          Dan se logicky hodnocení Mafie 2 vyhýbá. A co vím, tak odešel dobrý půlrok(rok?) před dokončením...
    • "Blizzardu na svete neexistuje ina firma u ktorej by bolo heslo, ze kvalita najprv a potom peniaze"
      Premna je taka firma VALVe... je pravda ze hry vyrabaju dlho (ep3).. Ale tiez im nejde o peniaze. Ved si len staci pozriet tie akcie na steame, alebo konkretne ich hry. Na kazdu svoju hru maju rovnaku cenu. Cenu ktoru maju stabilnu hned po release hry.... a casom ide dole.. Premna su VALVe a Blizzard najlepsie herne spolocnosty.
      • akcie na steame su pekna zlodejina, nie je to o ludomilstve, je to premyslena obchodna strategia kt. funguje stylom, ze ked je nieco tak lacne tak to kupim hoci inak by som to nekupil. Mimo akcii su ceny na steame nechutne predrazene.
      • smejki
        hele, Valve i Blizz mám taky rád, ale akce na steamu jsou v režii vydavatelů, nikoliv Valve
  • Core
    Příjemná záležitost. Ačkoliv jdou současné hry od Blizzardu již mimo mě, tak nostalgie je mocná. Skok od Fukových textových adventur na Didaktiku z MCček na PC scénu k Diablu a prvnímu Warcraftu... To se nezapomíná *1*
  • http://your-role.webnode.cz/ *8*
    • Joha
      ?
  • Nechapem preco niektori ludia, co nemaju radi Blizzard a ich hry sem vlastne pisu. Ked Vas to nezaujima, tak sem nepiste ...
    • Sáhni si do svědomí kdy si se negativně vyjadřoval k něčemu co nemáš rád, myslim, že zjistíš, že to děláš hooodně často, tak nevim proč tě to tak překvapuje, lidé prostě mají potřebu se vyjadřovat jak pozitivně tak negativně, nehledal bych v tom žádnou vědu.
    • Ludia co su anti-blizzard by boli ticho keby sa nenasli ludia, ktory im budu pisat do postu.. Pre niekoho je tazke ignorovat taky post a potom ze je tu flame o tom aky je blizzard fail... Ignoriacia je najvacsia urazka :)

A k teme. To video si snad raz pozriem ked budu na wow fan stranakch titulky. Eng neovladam do takej miery ze by som porozumel uplne vsetkemu. :)
  • Moc pěkné. Neměl by někdo podobné video třeba na Valve?
  • Škoda jen toho co se z Blizzardu stalo. Ze začátku to byli kluci nadšení pro věc. Dnes už obchodníci co chtějí prodat. Ano dělají to dobře ne, že ne. Ale koho to ovlivňuje jsme mi hráči. Ať si říká kdo chce co chce. Hry už nejsou to co bývaly a to na ně nekoukám růžovými brýlemi. Ten feeling u těch her byl někde jinde. Dneska je to prostě jen dobře odvedená řemeslná práce, nic víc.
    • kostejnesmrtelny
      Ty jsi komik...
      Viděls to video? Slyšels co tam říkali o období Silicon & Synapse? O tom jak skoro neměli na výplaty? Ujišťuju tě, že veškerý "nadšení pro věc" jde stranou ve chvíli, kdy nemáš na výplatu svejm zaměstnancům. Každej podnikatel je obchodník, co chce svůj produkt prodat, jinak zkrachuje.
      V čem se Morhaime & Pearce liší od takovýho Kotticka nebo Riccitiella je hlavně to, že svý zákazníky (tzn. nás hráče) tolik nepodceňujou a při plánování a vývoji her přemýšlí v delším horizontu než do nejbližšího kvartálního výkazu.
  • Myslím, že Blizzard vydává a vydával vždy jen samý kraviny. Diablo, Starcraft, Warcraft - samý stupidní blbosti... *10* *10* *10*
    • smejki
      OIC!!!!!!!!! *5* *5* *5* *10* *7* *11* *12* *1* *2* *3* *4* *8* *8* *8* !!!!!
    • kostejnesmrtelny
      Slovy klasika: všechno zlo světa pochází z myšlení. Zejména když myslí lidi, který k tý činnosti nemají žádný předpoklady. *7*
      • Že se ty jejich hry líbí tobě ještě neznamená, že se musí líbit každýmu. *12*
        • Erien
          Jde vidět že si v životě nehrál Lost Vikings. Pak by si to pochopil.
          • Lost Vikings jsou jediné dvě kvalitní hry od nich...
            • marcel: Mluvil jsem o kvalitních, takže tu nemusíš zmiňovat Warcraft (slabá kopie Warhammeru), Starcraft (slabá kopie Warhammeru 40K) a Diablo jakožto nudné "RPG".
            • warcraft,starcraft,diablo to su 3 hry:) nauc sa ratat
            • Na ty jsem si nevzpomněl... *8* *8*
          • Ale neboj se, hrál. Hraju hry už 20 let...
  • Parada, rikal sem si 45min, ts, to cumet nebudu a jeste k tomu jen reci, ale nakonec to ubehlo jak nic, ultimatni firma a diky te rekapitulaci si clovek aj uvedomi ze velkou vecinu tech nejlepsich hernichc zazitku, kolikrat zaroven zazitku z detstvi ma prave diky blizzardu :) videt po letech diablo 1 v pohybu, slza malem ukapla :D neskutecni frajeri

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit