Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Blitrzkrieg , bitvy jsme měli nastavené na 6 hodin. To byla doba, s Rusákama a Polákama a Slovákama jsme se mordovali skoro 5 hodin. Mapa byla rozbombardovaná, domy zbořené, stromy rozmetané, mosty zničené, půl mapy zaminované, všude vykopané zákopy, jak se fronta přesouvala sem a tam. Já šel ráno vyčerpaný a vyřízený spát a ještě se mi o tom zdály sny. Mělo to svoje chyby, ale když vyšel datadisk Kursk, kde odstranili chyby, to byla čistá extáze. Kursk, to je to nejlepší co kdy vyšlo.
  • Paulcz
    Tyto nové RTS se smrskli na něco kde je na malinkém výřezu mapy vidět 10 jednotek, které na sebe střílí z metrové vzdálenosti (http://www.gamer.ru/system/attached_images/images/000/636/963/original/blitzkrieg_3_06.jpg) a to je škoda. Navíc jsou zaměřený spíše na mikromanagement a nebo tunel kde se po hráči chce, aby plnil přání autorů hry. Strategie, taktika, svoboda a velké operace jsou fuč. Přitom dnešní HW by toho zvládl dost..
    • wenceslaus
      mNeco na zpusob Operation Star? https://www.youtube.com/watch?v=gh6GyTZ0wk0&list=UUSupLxIuiiJ4Yq4oWq4Fsaw
      • Paulcz
        vypadá to zajímavě, zkusím
  • hlavně aby to nedopadlo jako Sudden Strike 3 *3*
    • on i Blitzkrieg 2 byl docela peklo, když člověk chtěl hrát MP za Amíky proti Němcům, rush Německých tanků většinou ty Americké kraksny strašně rozložil *1*
  • vyzera to carovne *14*
  • Mě by se líbila Karibská Krize 2 *1*
    Teda jestli někdo pamatujete tenhle klon Blitzkriegu potažmo Sudden Strike.

    Mělo to celkem dobrou atmosféru.
    • Tupik
      Karibskou krize..kdo by nepamatoval stále mám doma origoš CD :) jen škoda že nikdy jsem to nehrál po multaku. Bylo strašně dobrý vyřadit nepřítele zničením zásob a jemu pak došlo ammo nebo fuel :D
  • Inquisitor
    Návrat klasiky? Tak to si nechám líbit.
  • Blitzkrieg ma uz nejak netankuje, ale za dalsi Silent Storm by som aj vrazdil!
  • chtělo by to pro tentokrát i Japonce
  • Mato1987
    no nechám sa prekvapiť, nebolo by na škodu keby konečne vyšla nejaká poriadna real time stratégia z 2 svetovej, a tento tretí blitzkrieg vyzerá byť, že bude teda riadne do detailov prepracovaný :)
    • COH, COH2 *14*
      • eStar
        Promiň, ale COH a COH2 jsou spíš takové parodie, né nutně nezábavné ale furt jen parodie.
      • XorxoxTalarius
        No mam sice COH rad, ale pravda je ze proti Sudden Strike 2 nema moc sanci, de facto mu nesaha ani po kotniky a to jak v single tak i v multiplayeru. Na druhou stranu je pravda ze Blitzkrieg mod uz z toho dela neco hratelneho, ale porad tomu chybi grandioznost SS2.
        Dodnes si pamatuji jak jsem v multaku poslal stovku bombarderu znicit zakopanou zakladnu nepritele, nasledne provedl masivni bombardovani a pak jenom tim spalenistem projel s hejnem Tygru, nebo na dobyvani Stalingradu, kdy jsem znicil cele mesto aby se nemel nepritel kde schovat a ja mohl bezestrat dojit az za reku ... proste krasa ... tomu zazitku se proste ani filmovost COH nevyrovna
        • ZvacA
          K tomu se připojuju. Company of heroes není takovou kravinou, jak se tu naznačovalo nahoře a Blitzkrieg, natož Sudden strike nejsou tak bezchybnou idealistickou hrou, ale CoH s těma staršíma strategiema nesnese srovnání. Co já hlavně kvituju třeba právě u Sudden striku, že se hlavně u toho musí myslet. Na svou dobu je to managementem a chováním jednotek na bojišti nekompromisní záležitost a člověk má volnou ruku v tom, jak si na mapě povede, což se odráží v dynamičnosti taktiky a průběhu bojů. Nic tu není definovaný o co a jak se začne bojovat a jak to skončí, natož vůbec tvým úspěchem a už vůbec ne ta jistota, že děláš správně, kdy tě může do budoucna mrzet třeba nezaminovaná silnice jen proto, protože je v týlu a ty máš pocit, že se nic stát nemůže, a po které se náhle prožene nepřátelská skupina tanků kdesi z roku mapy. Pochopitelně, cíle jsou daný, ale jejich provedení a pohyb na mapě zcela na tobě.

          Ono, když si člověk zabojuje jen s počítačem o jedno větší město pomalu 5 hodin, protože prvotní slibný útok se podaří zastavit AI kvůli novým posilám a ještě se mu téměř hráče podaří vytlačit zpátky do výchozích pozic, přičemž útoky na křídla se nezdaří kvůli dobrýmu postavení defenzivních zbraní AI využívajícího terénu, tak to už hráče hratelnostně dostane.
      • Mato1987
        Prvý coh som chvíľku hral pred pár rokmi som sa aj kochal grafikou tej hry, ale celkovo ovládanie a 3D kamera mi vôbec nesadli...ja mám radšej keď môžeš jednotlivé jednotky ovládať jednotlivo a nie v skupinke ako nejakú ťahovú stratégiu.
      • Snad nebudeš srovnávat takový třídy jako je SS a Blitz s tou srandou CoH. Ty vole...
        • Aaa, klasickej hejt na úspěšnou sérii. Nabodni se zpátky na kolík, ty homokládo.
          • Vychladněte, zgumovaný lopaty. Celkově nemám nic proti CoH, jen si myslím, že je to tak trochu nanejvýš dobře vypadající RTS pro blbečky, kterou hry typu Sudden strike a Blitzkrieg vždy zadupou do země v každým aspektu. Že je jakože úspěšná z ní nedělá nic víc, než přeceňovaný velký kulový lejno u cesty. Ale jinak pohoda, přátelé.

            Každopádně, kolegovi ze Slovenska bych CoH určitě nedoporučoval, ostatně na podobný hovadiny se ani neptal.
            • Mato1987
              Aj keď si to vyjadril pomerne expresívne tak ako to máš vo zvyku len ty, tak ti musím dať za pravdu, coh hry ma nikdy nebavili, hral som síce len prvú hru, ale nikdy som ju celú neprešiel, okrem grafiky ma žial ničím iným neohúrila.
              Ja som bol skôr fanúšik klasických hard core rts ako prvý sudden strike a prvý blitzkrieg.
          • wenceslaus
            CoH2 je ale spíš fikce typu Red Alert, tk bych to s hrama z 2.sv fakt moc nesrovnával.
        • budu, kriple
    • tomocz
      Men of War .)
      • Mato1987
        Hmm, men of war som nikdy nehral, ale keď sa to ovláda rovnako ako tie stratégie company of heroes, tak ma to ani nezaujíma.
        • Ak ta nebavia arkady tak skus men of war.
        • Nn Men of War se rozhodne neovlada jako Company of Heroes... vsechny jednotky ve hre se daji ovladat jednotlive a muzes je dokonce ovladat primo coz je treba u tanku nebo sniperu proste super.
        • To je ovsem velka chyba, pokud mas rad strategie z WW2.
          Hned na uvod reknu, ze s COD to nema nic spolecnyho. Da se rict, ze Men of War je (momentalne) nejvyssi stupen evolucniho retezce real-time strategii jako byly Sudden strike, nebo prave Blizkrieg.
          Detailnost hry je primo impozantni, nekdy skoro az ke skode. Tim mam na mysli treba mikromanagement jednotek. Kazdy jeden vojacek ma svuj inventar, ve kterem ma, zbran (tu muze ztratit, kdyz ho odhodi vybuch v jeho blizkosti, obvykle si ji pak automaticky zvedne) munici (ta muze dojit, takze je potreba ji obcas doplnit), granty, lopatu a pytle (vime k cemu), helmu, nebo cepici (kterou mu muzou ustrelit z hlavy) a tak dale...
          Vojacci vyuzivaji kryci system podobny krycimu systemu v strileckach. Kryji se za zidkami, vyrazenymi vozidly a ruznymi jinymi prekazkami.
          Obrnena vozidla jsou na tom podobne. Je potreba jim doplnovat munici a taky palivo. Velice realisticke je taky to, ze vozidla nemaji hitpointy. Jejich niceni probiha ne nepodobne, jako ve hre War Thunder: Strela neprobije pancir -> nic se nedeje. Strela probije pancir -> muze zranit posadku, nebo znicit modul(y) (kanon, vez, motor, trup atd.). Tank muze pri urcitem poskozeni explodovat, nebo ho proste posadka opusti. Nekdy je mozne ho pak opravit. Muzes tak klidne ukoristit i nepratelsky tank, ktery posadka opustila. Nebo, pokud opravit nejde, nebo ho opravit nechces, muzes z neho treba odmontovat kulomet a dat ho vojakovi, nebo z neho odcerpat palivo pokud mas po ruce prazdnou bandasku, nebo sud.
          Znicitelnost prostredi je na vysoke urovni. Prakticky vsechno jde zborit, nebo znicit. Kdyz jsme u prostredi, tak bych rekl, ze je to jedina strategie, ve ktere je mozne poslat prubojny granat skrz zed a znicit tank, ktery je za ni.
          Tohle a spousta dalsich detailu vytvari uzasnou atmosferu.
          No, mohl bych o tom psat jeste dlouho, ale nejlepe asi bude, kdyz to sam vyzkousis, protoze jednou zkusit je lepsi nez 100x slyset. Jsem presvedcen, ze nebudes litovat.
          Pokud si zameren spis na SP, tak doporucuji starsi dily -> Men of War a Men of War: Red tide.
          Posledni dily, Men of War: Assault squad a Men of War: Assault squad 2 jsou zamereny spis na MP. Single playerova cast je v nich vcelku primitivni (obsazovanim kontrolnich bodu), i kdyz dvojku jsem zatim nezkousel a tam prej maji byt i nejake SP mise z puvodniho Men of War.
          • Já tedy výš stavím Theatre of War. Tam jednotky opravdu stříli na stovky metrů a požkození neudává HP bar. Jen nějaké to muniční auto by občas neškodilo, nebo mimiálně poslat na základnu přezbrojit a za x minutu mít zase k dispozici, pokud je nakládání munice v poli moc sci-fi.
          • Mato1987
            Vďaka, vďaka a ešte raz vďaka za takýto stručný popis hry ! Neviem ako som mohol hru takto prehliadnúť. Áno ja som skôr sp hráč, kvalitná single player kampaň je 100 krát lepšia ako nejaký multiplayerový chaos, čo ale zase neplatí u starcraftu, ale to som odbočil mierne...Ok, Presvedčil si ma, teraz je na steame aj nejaká zľava na všetky men of war hry tak mi prezraď, ktoré konkrétne obsahujú tú kvalitnú sp kampaň prosím ťa, lebo sa v tom nejako neviem zorientovať, je tam tých dielov teda fakt veľa.

            *edit*
            http://store.steampowered.com/sub/47303/
            za 12.50 sa dá kúpiť momentálne kompletná kolekcia men of war hier aj so soldiers heroes of ww2, ktorú si len tak hmlisto vybavujem, že to bolo niečo na štýl commandos ale nie som si istý...

            a zase tu sa dá kúpiť komplet kolekcia men of war hier aj s ďalšími datadiskami ako mow vietnam a podobne a stojí o 2 eurá menej
            http://store.steampowered.com/sub/14299/

            tak poraď prosím ťa :)
            • Mato1987
              výborne, ešte raz teda vrelá vďaka, kúpil som si ten lacnejší bundle za 10 euro kde je aj ten predchodca spolu s vietnamom, ináč menší počet jednotiek ma tak trochu štve, lebo keď si spomeniem na masívne bitky na omaha pláži alebo pri kursku s kaťušami v prvom suddenstrike tak mi až rozum zastáva, že v podstate transformáciou grafiky na 3D sme prišli o akýsi pocit veľkolepých bitiek s tisíckami vojakov a stovkami vozidiel naraz na jednej obrazovke...2D sprity majú ale predsa len stále niečo do seba, sem tam si ešte na notebooku zahrám prvý suddenstrike a rád si znov prejdem sniperskú misiu v ardénskych lesoch :)
            • Ne, ja dekuji, zes mne upozornil na tu slevu. Ja jsem nakupoval o weekendu a pak uz jsem se na to nedival. Budu se ale muset zeptat manzelky, pac jsem svuj mesicni budget na hry projel *1* Ted mne nejvic stve ten Fallout 3, kterej jsem na Windows 7 ani nerozjel *10*
              Ale k veci...
              Rekl bych, ze je v podstate jedno, kterej bundle si vyberes. Obzvlast, pokud je rozdil v cene 2 piva. U obou, pokud jsem neco neprehledl, jsou vsechny druhovalecny Men of War (krom noveho Assault squad 2).
              V tom levnejsim je navic Men of War: Vietnam, coz jsem ale nehral a nic moc dobreho jsem o tom neslysel.
              V drazsim sice nemas Vietnam, ale mas tam navic stare Faces of War, coz je primy predchudce Men of War a pak jeste serii Theatre of War, kterou jsem ale taky nezkousel a hodnoceni to ma vcelku rozporuplne, podobne jako ten Vietnam.
              Pro SP jsou podle mne nejlepsi zakladni Men of War a Men of War: Red tide.
              Men of War obsahuje 3 kampane (spis minikampane) po 6 nebo 7 misich za Sovetsky svaz, Nemecko a USA (prvni mise za Sovety je povinna, je to takove zaskoleni, pak se ti odemknou zbyle dve kampane). A pak jeste nekolik samostatnych misi. Mise jsou hodne ruznorode. Vysadkova operace, utek ze zajeti, utok trestniho praporu ( *1* ) , obranne mise, stealth mise, snad vsechno na co si vzpomenes...
              Jen upozornuji, abys necekal rozsah boju jako v Sudden strike. Pocet ovladanych jednotek je obvykle spis skromnejsi, ale vzhledem k nutnosti davat pozor na spoustu veci to neni vubec na skodu.
              Red tide je standalone datadisk, kterej se venuje sovetske namorni pechote a bojum v oblasti kolem Cerneho more (jizni Ukrajina, Krym atp.). Vcelku neobvykle zasazeni. Doporucuji ale hrat az po tom, jak ziskas trochu zkusenosti u zakladniho Men of War. Mise v Red tide jsou obecne obtiznejsi a delsi, nez u zakladniho Men of War.
              Co se tyce Assault squad, tak to v zadnem pripade neni spatna hra. Naopak. Jenom SP trochu pokulhava. Mise jsou hodne jednotvarne. Same sh!t - different maps. Ale je na to spousta modu, takze si myslim, ze si prijdes na sve. Ja momentalne hraju SirHinkel's skirmish missions. Sice je to porad o zabirani vlajecek, ale kluk/pan dela velice dobre a hezke mapy. A je jich spousta...
          • Pardon, chtel jsem samozrejme rict, ze to nema nic spolecneho s COH. S COD teprv ne *1*
  • Vypadá to krásně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit