Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já jsem se, jakožto zarytej SW fanda na hru strašně těšil, měl jsem jí předobjednanou a dal jsem si hned předplatný na 6 měsícu (od ledna do června + jeste mesic k tomu v krabici). Bral jsem to dsot, jako takový prodloužený pokračování Kotorů a příběh, kterej se tam odehrával za mojí postavu (jedi guardian) byl skvělej, ale to hraní v MP bylo řekněme..no prostě jako WoW, což jsem v prví fézi dost přehlížel, ale pododělámí 50 mi to připomínalo farmení strathomlu, nebo Karazanu. Takže v polovině června mě to v zásadě ani nebavilo

    opomíjím i fakt že se mi hra sekala na nejnižší nároky, takže většina warzon byla ze hry..jelikož to prostě hrát nešlo :-/

    V poslední době ale vidim že ten příběh se stačí blbym směrem, nevim tolik se mi už nelibí, jako dřív (např HK-47 a Revan)

    Trochu mě mrzí, jak to se SWTOR dopadlo, měl jsem od toho velké očekávání, bohužel jsem doplatil, sice mě nemrzí ty peníze co jsem za t oda, protože pořád ta krabice bude mít čestné místo u mě v polici, ale už se k tomu asi nevrátim.

    Škoda, nedočkáme se KoTorů 3 a SWToR na tom vypadá bledě :-(
    Ten typ hry co navrhoval x několikrát by byl geniální (možná něco na způsob runescape), na tenhle typ hry bych si i koupil velkej lístek :-)
  • Jako jeden z tech co jsou v dataci driv musim rict ze je ta hra konecne zabavnejsi, a co se tyve Makebu fakt pecka, Achievmenty taky parada. SWTOR hraju od zacatku co zaclo a nekdy me fakt pekne sralo ale ted me zas hodne chytlo.
    • J ty achievementy jsou super :) aspon to lidi donuti delat veci, nebo ukoly o kterych nemeli ani poneti :D
  • lol ...

    We are currently investigating issues that have caused a number of servers in the US - East Coast and EU regions to become unavailable. We apologize for the inconvenience.
    We have no ETA for when the server will be available again. We will update this thread with new information as it becomes available. To check the status of your server, visit the Server Status page.

    At zije patchovani ... padalo to uz predtim ... a ted to je dole projistotu "az zjistime proc to padlo" ... jeste ze za to neplatim.
    • tak jsem si tady pročetl tvé komentáře a jestli se mně někdo někdy zeptá co to je "hater" tak ho odkážu sem, ať si přečte co všechno jsi tu napsal :) prostě jak z partesu čéče :D
      opomenu, že jsi tu hru ani z poloviny nezachytil svou "konstruktivní kritikou", ostatně to ani nezvládl autor této recenze :) nazval bych to klasikou :D :D člověk se Vám prostě musí smát od plic a za to Ti od srdce děkuju :)
      • To jste fakt tak vylizani ze kdyz nekdo napise spadl server tak je hater? *7*
      • Ja se prozmenu smeju mamlasum jako ses ty, ktery nadsene hykaj pri tom, kdyz jim nekdo predlozi pekne hnedy a vonavy a jeste za to platej.
  • Docela mi vadí, jak se mmo strašně uzavírají, co se týče komunikace. Opravdu nebaví dřepět v hubu nebo lovit na internetu , abych se dozvěděl, že nějaká guilda nabírá hráče na progres, že někomu chybí člověk do party na farmu nějaké věci nebo když se chci zeptat na řešení problému.
    • To neni problem MMO obecne, to je problem koncepce a siti rychlou jehlou. V tomhle pripade neexistujici system na hledani partaku coz povazuju za naprostou neschopnost autoru ... co je kua za problem, udelat takovou blbost, jako jednoduse search, kde si muzu zaskrtat Qsty, zafiltrovat trebas jen na planetu/instanci/... a tem X lidem poslat nejakou vyzvu, ktera jim vyskoci a oni daj bud OK nebo Cancel (samo s moznosti si nastavit "neotravovat"). V swtor musim hodinu vyrvavat do chatu ...

      Nebo takova blbost, vetsina lidi hleda partaky, se kterejma si pokeca - cesky/slovensky/... kua co je za problem, dat moznost hracum si nastavit nekde v profilu jazyk(y) a zobrazit to ve hre? Dtto v pripade guild ... tady bych to videl tak, ze hledam trebas ceskou => zafiltruju si, a pokud to tak sefko nastavi, musi tam byt moznost jednoduse kliknout a samo me to prijme ... ne ta soudoba tragedie, kdy guilda sice bere, ale pravo prijimat ma 5 lidi ... z nich hraje jeden ... jednou mesicne ...

      V principu si dovedu predstavit MMO uplne bez chatu, ale komunikace pak musi byt vyresena nejak jinak.
      • vtipne to bylo ve Star Wars Galaxies, kde se vam pri chatu s mimozemstany zobrazovaly jen znaky, dokud vas nenaucili svuj jazyk :)
    • A co bys chtěl? Aby k tobě každej chodil na pokec jestli něco nepotřebuješ mamánku?
      • Tady má zase někdo přehled co? Víš pár her zná něco jako global channel. Chat který vidíš, ať si expíš alta nebo děláš daily. Samozřejmě může to být vyřešeno i jiným způsobem. Nicméně stát v hubu jak trubka, než se ti uráčí někdo přihlásit nebo někdo pleskne nabídku, mi opravdu nepřijde jako nejlépe strávený čas.
        S mamánky se ozvi, až budeš mít tucha, o čem mluvím.
        • SWTOR má Global channel ...
          • To je mi ale příjemná novinka. Co jsem to naposledy hrál, tak měla každá planeta své tři chaty (general, trade a pvp). Existovaly nějaké hráči vytvořené, ale ty na našem serveru jsou mrtvé a o nových nevím.
  • Ale reknete mi jednu vec- vy co si stezujute na hru, ze ji mate za 4 mesice dohranou a neni co delat atd... Dejme tomu ze hra ted stoji 299kc a da se sehnat karta na 2 mesice za 509kc.. cili to mame 3 mesice hrani za krasnych 808kc bez omezeni!!! I kdybyste to brali jako singleplayer hru, tak 3 mesice hrani je proste parada- za ty 3 mesice jste schopni s jednou postavou projit uplne vse(FP,ops,wz,story) a hura na dalsi postavy :D . Za podobnou cenu 899kc mate Bioshock:Infinite, i presto, ze je to paradni hra, ktera ani na minutu nenudi, nebudete ji hrat 3 mesice v kuse :). Asi tak k tomu, ze ve hre neni co delat... Jeste dodam, ze ve hre je co delat. Rok jsem nehral a po roce jsem se vratil vyzkouset F2P, a musel jsem predplatit. Je tam fakt hodne zmen a ted kdyz pridali Achievementy, tak hra nabrala novy rozmer. Za nektere Achievementy se daji ziskat Cartel coiny, coz je mena, ktera se da ziskat jen koupenim za real prachy, nebo tim, ze predplatite dostanete taky par, coz je fajn :)
    • Docela se divim, ze autor clanku se o Achievementech nezminil ani pul slovem..... podle me jedna z nejlepsich zmen
  • Poláčku, to je zpráva jak noha. Fakticky 3/4 textu nesmysl. Je vidět, že swtor neznáš a nemáš nejmenší tušení tzv. "o co gou". 2.0 je veliký update, tebou velice nepřesně vyjmenované věci tvoří zhruba 1/10 novinek a změn. Ale to bys swtor aspoň musel někdy hrát a třeba se podívat do patch notes, co je nového. Ale to je moc práce, že ano *7*
  • Prisel jsem, videl jsem, hral jsem a dohral jsem ... po 4 mesicich neustalych slibu odinstaloval a sel zase o kus dale. A do hry by mne nikdo nedostal, ani kdyby za to v EA platili :-)

    Svou sanci v rychle jedoucim "MMO vlaku" meli, ale poradne ji po*rali a ted uz ten vlak stejne nikdy nedozenou.

    takze arrivederci SWTOR
    • Ještě, že jsi nám to řekl
  • Tenhle server mi vážně připadá jako blog, když pominu Horčíká kterej neumí vůbec psát a naštěstí sem moc nepíše, mi opravdu vadí ta afektovanost Petra Poláčka a Aleše Smutného, (který si pravděpodobně stále nedokáže odpustit, že dal Assassin's Creed 3 7/10) k některým značkám a produktům, jako například že je Ouya zk****** a teď tenhle komentář,že můžeme hru vypnout a jít do lesa. Docela by mě zajímalo zda by si podobný komentář dovolil u něj neustále proklamováného Star Citizena. Zkuste si vzít příklad ze svých kolegů Martina Bacha s Pavla Dobrovského, kteří "v tom" taky dělají dlouho, ale dokáží si udržet nadhled. Neberte to prosím jako snahu do vás kopat, to by mělo o 90% méně znaků, jde o pohled pravidelného čtenáře, který si sem chodí pro informace a ne, při vší úctě, vaše názory. Mír
    • Souhlasím s tebou. Poslední dobou kvalita článku čím dam více upadá. Mě kupříkladu i vadí všechny ty odkazy. Hodně toho je napsáno stylem, že když se nepodiváš na odkaz, tak následujicí věta nedavá smysl. Na to dost často nemam čas když prochazím Games třeba když jdu na cigo v práci.
  • Pro typka s nickem X - kdyz se ti to, tak nelibi ,tak jsem nelez (asi nuda co?) a uz vubec tady necpi vsem sve nazory... my god
    • A ty projistotu nemas nazor vubec zadnej, takze az ti maminka bude utira mlicko z brady, nech si rovnou naplacat.
      • :) Ja mam jen jeden nazor-muzes si ho precist vice, ale bohuzel ty mas tech nazoru vice(nebo mozna jeden) ale davas ho vsude...
  • Aneb presne jak jsem psal hned po uvedeni. Hnusna grafika. Svet co nema se SW spolecneho nic nez par nepovedenych textur a par nazvu, logika a atmosfera zustala uplne jinde.

    Vetsina lidi si zahraje prumerny pribeh s dobrym dabingem 1x za hodne a 1x za zle a padla. Za 2 mesice dohrano a nulova motivace se vratit do teto betaverze graficky osklive a systemem sprznene kopie WOW. Presne jak jsem rikal, tenhle vyhypovany predrazeny propadak padl na hubu a skoncil jako F2P, jehoz hlavnim duvodem je, aby tech "par desitek" platicich nechodilo po prazdnych serverech, proto tam maji F2P kulisu.

    Kdy uz kravataci pochopi ze pro WOW kopie neni na trhu misto a pro oziveni zanru MMORPG je NEZBYTNE zmenit koncept a ne jen nove textury a "zasadni novy pilir" ve forme marginalnich blbosti jako jinej crafting, companioni, dabing.

    Zmena systemu neni pridani jedne blbosti. Zmena systemu je svet na jehoz vyvoj ma hrac vliv, je to svet kde neni tab tab tunbased klikani na ikonky s cooldownem, kde jsou dynamicke boje a ne tupe 3 clenne spawny s aggro kdy clovek mlati jednu skupinku po palici a druha o 10 metru dale tupe civi protoze hrac nevlezl do agra. Neni to ani tupe stani na spawnu a neustale opakovane zabijeni bosse aby z neho vypadla blbost do setu na 150ty pokus. Ani exphunt ani Gearhunt. Je to treba svet, kde muze hrac delat vlastni content pro ostatni. Kde maji boje dynamiku a kde svet reaguje na cinnost hracu nejen tim ze se nad vezickou zmeni vlajecka.
    • Těmi "pár desítkami" platících myslíš těch 500.000? Pro tvou informaci SWTOR je po WoW nejúspěšnější MMORPG.
      • SnakePlisken
        Máš někde důkaz, o co by si mohl své data opřít? Nejsem si 100% jist, ale po WoW byl Aion a pak až SWTOR. I tak je to asi tak, že první je WoW, pak dlouho, dlouho, dlouho, dloooooouho nic a pak až ti ostatní.
      • A to cislo sis vycucal z palce nebo z malicku? Pokud vim provozovatel nezverejnil ani naklady natoz kolik lidi plati. Navic je to cislo naprosto nesmyslny i v zhledem ke zverejnenmu cislu registrovanych uzivatelu (2M) - absolutne zadna f2p nema 25% platicich. I vzhledem k poctu serveru (nepredpokladam, ze platici hrac nebude hrat ...) je to cislo zcela mimo.

        Realne muze byt tak 200k hrajicich (aspon jednou mesicne) a z toho tak maximalne 10-15k platicich hracu + rekneme 10k tech, kteri si "neco" koupi v kartel marketu.
        • SnakePlisken
          Zveřejňovali, kolik lidí platí. Prvně 2M, pak 1,7M a pak řekli, že je to myslím pod 1M, poté zavedli F2P a je ticho po pěšině.
    • Jop, presne, chci videt funkcni svet, kde se veci chovaj ocekavatelne, kde hrac sam je zadavatelem ukolu pro jiny hrace. Nci videt NPC, ktery reagujou na moji cinnost, ktery si pamatujou jestli sem jim pomoh nebo ublizil. Chci svet, kde presila utluce i nejvybavenesiho hrdinu cepicema. K cemu je vybaveni ktery nema zadnou hodnotu, protoze za minutu najdu lepsi? Od kdy u sebe vlci, kralici, ... a jina havet nosi prachy? OK, az budou kralici chodit na pivo do hospody ... pak stim nemam problem. Chci svet, kde kazdej item ma svuj vyznam ... k cemu sou itemy, ktery se daj jen prodat vendorovi? To uz muzou rovnou padat ty prachy ... jenom dalsi vopruz.

      Chci videt po bojich vyplenena a vypalena mesta ... ktera budou opravovat primo hraci. Chci videt poborene hradby ...

      Scifi? Tohle vsechno je technologicky realizovatelne a neni to ani nijak zvlast nakladne ... jenze to nevoni managorum, dost tezko se to tiskne na plakat ... a samo, ve vetsim meritku to tu jeste nebylo ... a to je riziko... a riziko managori neradi ... to radsi ejste 20x pridjou o stamiliony ... ale akcionarum muzou prece rict "dyt sme udelali totez jako konkurence ... zjevne nas hraci nepochopili" ... ale hraci chapou, jde jen o zdimacku na prachy.
      • Vrook
        A já chci aby auta lítala. Do tý doby pro mě budou všechny jezdící pozemní auta sr*čky a budu na ně nadávat v každý diskuzi o autech, na kterou narazim. *7*
        • Tyhle veci mela Ultima online na freeshardech pred 10 lety a ja sam jsem je tam s dalsimi nadsenci dodelaval. (jen to tehdy zvladalo max 300 lidi online) Po vydani WOW udelali ze vseho wowclon takze poznamka o vznasedlech je mimo misu. Nevim jak se vyznas v programovani teto urovne ale technologie na to opravdu jsou. Vsechno, co tu pisu, jde do posledniho pismenka udelat i v HERO engine na kterym bezi SWOWTOR.
          Problem je opravdu jen v tom, protlacit to skrz kravataky, kteri maji pocit ze "kdyz se to nehraje a neovlada jako WOW je to moc slozity a lidi to nepochopi" a "wow je uspesny tak to udelejte v osvedcenem konceptu". Proto tu mame na trhu WOW na 1000+1 zpusobu. Bohuzel udelat MMO je otazka velke investice nejen do software, ale i do konektivity a zeleza. Muze si male studio dovolit investici v radu prekracujicim 20mil eur?
          WOW neni propadak, je to super zabava pro cast herni komunity, ktere tenhle styl vyhovuje. Jenze ti fakt neskonci a nepujdou hrat "NEW WOW" jen kvuli tomu ze misto mece je tam svitici mec a misto kuse je tam blaster a tank se nejmenuje warrior ale trooper. Proc by dalsich 5 let honili gear a expy v jinych texturach kopii toho co hrali doposud?
          KAZDA dalsi MMO na tomto konceptu z jakehokoli sveta proste bude propadak. Bude mit par stovek tisic hracu a po roce provozu skonci max na 10% WOW co do poctu hracu. Neexistuje a nikdy nevznikne WOW killer na WOW konceptu.
          WOW co do poctu platicich hracu muze vyrovnat nebo prekonat pouze novy koncept. Kdyz vezmu tvou logiku s dopravnim prostredkem, tak to ze vezmes auto, prestrikas mu barvu, das mu halogeny a zmenis display palubni desky neni pro vetsinu lidi duvod aby odvezli puvodni auto na srotak a rekli tohle je revoluce v doprave to musim mit! A tohle je soucasny MMO market. Klon s jinou texturou, klon s jinym svetem, klon s companionem, klon s jinym craftingem, klon ve scifi, klon postapo, ....
          Fajn, EvE neni klon a ma silnou komunitu, ale MMO tohoto typu je jako safranu a nekterym lidem proste litani lodickama bez moznostu prochazet fyzickym avatarem po krajine proste nevyhovuje.
          • Nezbyva nez souhlasit, Eve je jedna z mala vyjimek - je proste "sva" (a taky je to prakticky jediny vesmirny MMO) a prave a jen proto si muze dovolit nebyt f2p. Podobne je na tom trebas Minecraft - neni nijak originalni, ale je to jednoduchy koncept a v tom je jeho sila - funguje presne stejne jako klasicky lego (= nikoli ruzny spesl stavebnice, ze kterych jde postavit jen jedna vec - tech se taky moc neproda).

            Pokud pak ma mit nejaky velky MMO uspech, nesmi se snazit kopirovat ... a myslim si, ze spojeni konceptu PvE(P) + lego (postav/vyrob/... co umis ...) v kombinaci se slusnym vizualem by melo potencial wowko pokorit.

            Delat pak MMo s pribehem ma IMO smysl jen v pripade, ze ten pribeh je koncipovanej jako zmeny toho sveta, primo za pochodu ... ne jako pribeh pro postavu hrace. Idealne s moznosti to deni nejak ovlivnit - napr prileta meteor, => hraci bud stihnou/nestihnou postavit vesmirnej kanon (a musej na to trebas spojit sili i nepratelske frakce ...) => bud zasahne/nezasahne => nejaky dalsi vyvoj. To samo vyzaduje mit pripravenej scenar na nekolik let dopredu.
      • Tak proč se do vytvoření takové hry nepustíte? :)
        • Ty taky pochvalis kuchare kdyz ti prinese nablito do talire? Pripadne umis uvarit svickovou? Pekne poctivou? Ne? Tak nekritizuj ty blitky ...

          Stejne jako ten mamlas o post niz, kterej si prece muze to litaci auto vyrobit sam ... a mam pro nej jednu smutnou informaci, nebude ani origialni ani prvni, litajici auto se totiz vyrabelo uz nekdy v 60tych letech. A vyrabi se i v soucasnosti. http://www.aerocarforsale.com/
          • Tak si pořiď to, co ti vyhovuje. Jo a mimochodem, svíčkovou dělám dle mého, vynikající. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit