Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • romankubanektisc

    Nesouhlasím Adame, hráči prostě pozorně četli definici kategorie, (na rozdíl od redaktorů). Nejinovativnější hratelnost: Tahle hra je synonymem pro experimentování... To Starfield splňuje. Zkuste si to zahrát. Ano, také mám výhrady, Alan Wake 2 tam neměl co dělat. Zahoďte předsudky a hrajte.

  • Corvus

    No, ono to lze chápat i tak, že Red Dead Redemption 2 je prakticky ve všech ohledech DOPOSUD tak moc napřed, že hra může s neotřesitelnou pozicí uhájit tuhle kategorii ještě tak ± 5 až 10 let ;-) Bez legrace. To, co zažívám v RDR2 do dnes jsem neviděl ani v těch nejlepších AAA hrách v roce 2023.

    Se Starfieldem naprosto souhlasím, mám jej sice na rozdíl od všech haterů fakt upřímně rád, ale už od prvních videí jsem se s mnoha lidmi "přel", že nechápu, jak mohou očekávat COKOLIV jiného, než Skyrim/Fallout 4 ve vesmíru. A také přesně to jsme dostali. Nechápu, že lidi očekávali diametrálně odlišnou hru (asi?) a pak byli totálně zklamaní. Je to proboha Bethesda (Tod) a hlavně doslova ze všech videí byl ten Skyrim/Fallout 4 mustr vidět na kilometry. Čouhal z toho jako sláma z bot. Jen se nepatrně vylepšil herní engine, jinak takřka nic... Čili vyhrát kategorii Nejinovativnější hratelnost je skutečně neuvěřitelně vtipné.

    • Carnage666

      RDR2 je výborná hra o tom žádná, ale vyhrát ve svojí kategorii fakt neměla 😂 kategorie Labor of Love byla o hrách které jsou stále podporované tvůrci. Rockstar se vykašlal na celý online a nikdy nevydal ani žádný příběhový  DLC. Takže jaká pak podpora? Je to opravdu jen "je hele RDR2, hodím to jim" 

  • lito

    To není trolling, jsou to prostě ceny popularity. RDR2 stále patří k Top ow,  většina hlasujících si nepřečte popis dané ankety, prostě jen klikne na svoji oblíbenou hru.

  • JohnyTheZik

    Sorry Adame, ale tohle mi přijde teda dost mimo.

    "Vítězství internetových trollů je tady obzvláště smutné, protože Steam
    má desítky milionů pravidelných aktivních uživatelů a ne každý z nich
    chodí na Reddit či jiná fóra."

    Jestli ono to náhodou nebude právě tim, že má desítky milionů aktivních uživatelů, z kterých bude naprostá většina mainstream hráči (v nijak hanlivým slova smyslu), kteří prostě klikli na jedinou hru, kterou znali. V tomhle případě to ani není tak extra překvapivý vzhledem k tomu, jaký další hry v tý kategorii byly (mimo Remnant poměrně neznámý hry).

    • lito

      Naprosto souhlasím.

    • Veskoslav

      Ne, to fakt ne. Starfield to nemohl vyhrát ani kdybys všechny trouby světa sečetl, kteří to považují za dobrou hru. Prostě si z toho udělali vyloženě srandu. Nic víc. Ono i základny her, co porazil Starfield jsou zcela někde jinde a mnohonásobně vyšší. 

      • JohnyTheZik

        Steam awards pravidelně vyhrávají hry, který jsou prostě nejpopulárnější, na tom skutečně reddit nic nemění. Tohle je jednoduše jen ovlivněný výběrem samotným a tím, že ačkoliv v tý kategorii ta hra nemá co dělat, tak jí tam Valve vybralo.

        • Veskoslav

          Starfield není ani nejpopulárnější ty vole:-D Kde si to vzal? Ta hra byla populární první dva týdny po vydání. Teď se plazí někde ve spodní hranici TOP100.

          • JohnyTheZik

            Čtení s porozuměním kontextu tu nepadlo moc na úrodnou půdu. Podívej se na ty hry v kategorii a řekni mi, která z nich je nejpopulárnější.

            Je to 

            - singleplayer hra, kterou si zahrálo miliony hráčů (ať už přes GP nebo Steam) a která má pořád dvakrát větší počet avg hráčů jen na steamu než Remnant 2

            - relativně úspěšná, ale celkem niche coop akce

            - nebo 3 hry, o kterejch skoro nikdo neslyšel a na steamcharts je nehrálo víc lidí najednou než nižší stovky?

            Hmmmmm.

            • Veskoslav

              Nechci ti nějak kazit náladu a krapet si zaspal, ale Starfield má v současnosti +- stejný počet hráčů jako Remnant 2...(i díky tomu, že je za 30 €) a bude to klesat. A je na tom hůř než Fallout 4 nebo Skyrim.

              Celkově je to celé o ho*nu (už výběr her byl tragický) a ne, neukazuje to na oblíbenost jako spíše to, jestli tu hru znáš. Ukazuje to jediné, že buď je průměrný hráč id*ot nebo si z toho udělali vyloženě trolí party. Nic víc, nic míň.

              • JohnyTheZik

                Reakce na příspěvek:

                Ty fakt neumíš číst, ne?

                - Starfield Last 30 Days average players:
                12,163.8

                - Remnant 2 Last 30 Days
                average players 6,101.3

                Já: "a která má pořád dvakrát větší počet avg hráčů jen na steamu než Remnant 2"

                A to jsou pořád jen čísla ze Steamu, GP hráči ho určitě mají taky. A ano, klesá to, je mi to popravdě úplně jedno, mě Starfield nebaví a hrát ho už nehodlám. Ale důvod výběru je v týhle kategorii bohužel dost zřejmej.

                A nikde jsem nemluvil o oblíbenosti, ale o popularitě a tím, kolik lidí hru zná. Víc už s tebou ztrácet čas nebudu, nebaví mě se tu opakovat a vyvracet tvoje nesmysly a čísla, který jsou jednoduše dohledatelný na steamcharts aj.

  • Inquisitor

    Většinu lidí totiž tyhle žebříčky vůbec nezajímají.

    • Ono totiž ani nejsou ničím zajímavé a přínosté. K čemu mi, jako hráči, je to že se zase znovu zmíní "Baldurs Gate 3" "Zelda" apod.

      V článku se píše, že hráči by často chtěli jiné pořadí nebo dokonce nominace. Já bych chtěl hlavně jiné kategorie. Něco jako "nejlepší hra, kterou je velmi snadné přehlédnout", která by připoměla hry, které vyšly bez velkého humbuku a marketingu, ale stojí za pozornost by mi dalo víc, než zjistit, jestli se někomu líbilo/nelíbilo Diablo 4

  • Jestli je to trolling, neni to ideální, ale zakročit proti tomu, by bylo daleko větší zlo, každý má právo promarnit svůj hlas jak chce.  

  • Hidden

    Ona je otazka, nakolik to byl trolling a nakolik lidi proste hlasovali stylem: "ty ostatni hry neznam nebo jsem nehral, ale tuhle ano, tak budu hlasovat pro ni". Ony teda za me casto i ty nominace samotne byly podivne, takze bych i tipl, ze tento pristup byl mnohem castejsi i bez trollingu a silnou merou prispel k vysledku. Holt to je udel anket, kde hlasuji davy - nezridka je to jen o popularite a podobne, nez o kvalite danych her.

    • Derp_1337

      Jo, určitě to byl ten případ, kdy lidi hlasovali stylem "o těchle hrách jsem v životě neslyšel, takže dám hlas RDR2 a Starfield, protože tohle znám (a nebo jsem to hrál)."

      To je bohužel problém anket, kde mainstream hráče nechají kliknout na jednu variantu z několika. Vždy to pak vyhraje nejpopulárnější/nejznámější hra.

  • triptich

    ono je to trolling na druhú. hlasujúci vytrolili steam/dotyčné hry, ale v konečnom dôsledku sami seba. miesto toho, aby poukázali na problém, ktoré RDR2 a starfiel majú, dali producentom do ruky dôvod, aby vydávali/tvorili hry s rovnakými problémami. logika čísel je jednoduchá. hra získala ocenenie = je obľúbená, má popularitu = robíme niečo dobre = treba skopírovať šablónu do ďalšej. v tabuľkách a číslach trolling vyznie asi tak, ako irónia v písanom texte.
    vlastne je to taký smutný príbeh toho, ako upadá umenie trollingu :/

    • Já teda nevim, ale kdybych byl v Rockstaru, věděl bych že na RDR2 kašlu a dostal bych tuhle cenu, tak by mi asi došlo že to je vyhraný sarkasticky a že si to nezasloužim.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit