Vítězové The Game Awards 2025. Dominovalo Clair Obscur: Expedition 33, Kingdom Come ostrouhalo
-
E33 je zajímavá hra. Začátek hezky depresivní, pak to lehce ztrácí dech a po odhalení ke konci, jsem si říkal, že je to vlastně celé jedno. Dva možné a hodně emotivní konce mě ale naprosto odrovnaly a celý příběh pěkně uzavřely.
Tahový soubojak se casem omrzel i pres block/evade mechaniky. Mnohem lepsi byl byl realtime na všechny ty úžasné schopnosti a komba.
Filmečky ve hře a herecké výkony top. Presaturovana grafika se mi pak časem zajídala a některé textury byly docela zlé. Ale jinak dobra a kvalitní hra
-
Každý videoherní žebříček nebo ceny, které jsou důsledkem kumulace nějakého množství hlasů mi vždycky připomenou jak fakt potřebuju, aby pro mě byla zachovaná herní kritika. Já prostě nechápu, proč je tak málo lidí, kterým E33 vizuálně připadá jak ručník s příhraniční tržnice. Je to příšernej kýč, pořád něco lítá vzduchem, samozřejmě všechno se odehrává na vznášejících se ostrovech, otravujou všudypřítomný infantilní NPCs, do toho tam občas zastraší taková ta násilná snaha o wholesomeness, kde se najednou někdo opře o strom, zadívá do dálky a začne mluvit o životě. U "já jsem tvůj otec" scéně jsem to ragequitnul. Kolem KCII budou teď praskat všem pinďoury jak je to nefér, ale imo její opomenutí je zasloužený. Postupem času se mechanicky rozpadne. Prvních 40 hodin je naprosto perfektních a u těch to mělo skončit. Ale hluboko a chamtivě museli kopat trpaslíci (hehe).
-
-
Cítím to stejně!) A rozhodně nejsme sami, tyhle hlasy kolem sebe slyším často. Ale stačí se zaposlouchat, co hraje v rádiu, aby člověk pochopil, co drnká na struny většině lidí.
-
-
To že E33 vyhraje většinu svých kategorií, bylo z nějakého důvodu víceméně jasné. Nicméně rpg kategorii tomu nerozumím. Rpg element této hry začíná a končí stromem dovedností a to je vše.
-
-
No je nějak jasně definované, co tak kateforie přesně znamená? Je to jakože "nejlepší RPG systém ve hře"? Potom souhlasím, že E33 to asi vyhrát nemá. A nebo je to "Nejlepší hra, která má RPG prvky"? Pak s E33 nemám nejmenší problém když vyhrála.
-
-
V tom máš pravdu, protože rpg sekce je tak rozsáhlá, že se v ní může schovat “call of duty” když přidává body do dovedností. Myšleno s nadsázkou samozřejmě. Mám pocit, že opravdový význam rpg už je nenávratně ztracen no.
-
-
to běžnému nadšenci nevysvětlíš, zmerčí E33 a už nevidí vlevo a vpravo. Nečekal jsem že hru roku vyhraje KCD, ale jak píšeš kategorii RPG si zasloužilo vyhrát už jenom množstvím RPG mechanismů které E33 chybí. Když napíšeš dobrý příběh spolu se skvělou hudbou z které budou hráči téct, tak je holt asi jednoduché vyhrát všechny kategorie kam tě nominují.
-