Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V podstatě pro těch pár věcí, které tu zmiňuje Z.Z. jsem už naprosto ztratil zájem o tuhle hru. Napálit datadisk za cenu plné hry a to bez nějakých převratnějších změn v čemkoli a navíc ještě bez raidů či instancí je pro mě naprostá drzost. Takže já s Turbine nadobro končím a lifetime účet půjde k ledu.
    • hm, jestli máš lifetime, musíš mít pár tisíc TP a za to si v pohodě můžeš koupit datadisk. *3*
      Ještě bych upozornil, že se dříve či později objeví výrazná sleva datadisku (mnohdy i 50 %). Stačí si jen chvilku počkat (dle mých zkušeností nejméně 2 měsíce). Je taky dobré se podívat po datadisku kdekoli jinde jen ne v obchodě samotné Turbine. Jiní distributoři prodávají obvykle datadisky o dost levněji (i za polovinu).
      Narozdíl od RoI, což byl fakt fail datadisk, měl by být RoR větším datadiskem s výraznými změnami - hlavní změnou jsou ty bojoví koně.
      • TP mám dost, ale nějak nemůžu ve Store zakoupení datadisku najít.
        No, asi si odpovím sám... možná to tam naskočí až po tom 15.10.
    • dekuji za info.. ty omezeni pouziti me zneji strasne... :/ + porad tam je pvp oddeleno od pve tak, ze mas jinou postavu?
      • Ještě dodám už zmíněný fakt, že k hraní PVP za tzv. freeps (tvá postava na max. levelu) je možné jen tehdy, když platíš měsíční poplatky. Naštěstí se tenhle fakt opakovaně podařilo Turbíně (počeštěný název společnosti) bugnout a to tak, že i hráči neplatící měsíční poplatky mohli jít na PVP. Tohle se stalo opakovaně a ač to bylo opakovaně opravováno, opakovaně se to buglo. Takže tu je určitá šance, že v budoucnu se chyba vyskytne znovu. *1* Kromě toho se už delší dobu spekuluje o tom, že Turbine otevře PVP i pro ty tzv. freeps za jednorázový poplatek. Zatím se ale neví, kdy se to stane a zda-li vůbec (podle mě jednou ano).
      • PVP se odehrává v izolovaném světě - Ettenmoors, které je velké zhruba jako Breeland či Shire.
        PVP má dvě strany:
        1. free people - tam jdeš se svou postavou, se kterou hraješ PVE. Musíš mít ale max. level (tj. 75). Na nižším levelu tam vůbec nemá smysl chodit (budeš příliš slabý).
        2. Creeps - orkové, uruci, vrci atd. Tihle už jsou na max. levelu a během hraní získávají ranky (hodnosti) a s hodností získávají různé nové skilly, traity atd. Zdarma je přístupný pouze Ork, ale ostatní se dají dokoupit za ne příliš vysokou cenu.
        Upozorňuju, že PVP v LOTRO je extrémně nevyvážené. Není to tedy pro každého. Creeps jsou hlavně na nízkém ranku velmi slabí a snadnou kořistí pro jakéhokoli freepa na max. levelu.
      • Ne, pvp se děli na dvě "strany". Můžeš hrát za ty hodný (lidi, elfové, trpaslíci a hobiti) na což potřebuješ vip, nebo za ty zlý (skřeti, vrrci, pavouci a skuruti) ale za ty máš přístup jenom k jedné postavě a ty ostatní je potřeba dokoupit. Takže jako free hráč se na pvp dostaneš jenom za ty špatný. *3*
  • seky, seky, sek... komu se to seká, tu je video bez zásaků:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3ygSJhbFk70
  • Chceme Drakena do podcastu:)....
  • Dá se LotrO hrát čistě bez investice nebo se s nějakou peněžní investicí počítá a f2p je hlavně na vyzkoušení?
    • tyhle otázky jsou tady pod každou zmínkou o LOTRO. Doporučuju ti projít si pár posledních článků k LOTRO - resp diskuzi pod těmito články. Tam to máš mj. ode mě popsáno do nejmenších detailů. Nebudu to psát stokrát - to jistě chápeš. *3*
      Napovím: Klient zdarma, úvodní 3-4 regiony zcela zdarma, pak nutnost koupit si pár věcí za peníze či herní měnu. Na herní měnu se dá vydělat hraním, ale není to snadné. Ale fakt se podívej na starší diskuze. Tam je to rozepsané.
    • F2P je v podstatě na vyzkoušení, to je holý fakt, ať si Turbine tvrdí co chce. Ale pokud máš velkou trpělivost tak do hry nemusíš vrazit ani korunu a můžeš mít totéž co VIP s vyjímkou PVP. Je spousta lidí co to tak dělají a daří se jim stejně jako platícím hračům, jen u toho tráví víc času děláním deedů az které dostavájí turbine body a za ty pak kupují obsah do hry. A tak pořád dokolečka, až mají všechno co VIP a můžou se jim smát jaký jsou trubky že za to platí. *3*
      • LOTRO má ideální systém F2P pro mladší hráče. Být mi třeba 12, takový systém bych prostě velmi přivítal, protože se dá herní měna vydělat hraním - chce to jen čas. Je to tedy velmi solidní MMORPG, které lze s jistou snahou hrát zdarma.
      • Přesně *3*... na PVP jsem pozapomněl, to fakt.
    • v podstatě nemusíš, jedný omezení je v omezeném počtu questů a instancí a taky v používání traitů. Jasně, že subscribeři mají výhodu, ale dá se to hrát i bez toho... btw za hraní, tedy plnění různý skutů (deeds) dostáváš i Turbine pointy, za které si můžeš odemykat nebo pořizovat special předměty (klasický cash shop). Takže asi tak.
  • Tak tady si troufnu tvrdit že pan Tolkien má být na co hrdý, sem tam chyba ve hře, ale celkový dojem perfektní. Tvrdím jako dlouholetý hráč. A jako malý děcko se těším na Riders of Rohan!
    • Tak to ani náhodou... Dyť je to výsměch jeho práci.
      • To už za větší urážku považuji třeba zrůdnosti typu Guardians of Middle Earth. LOTRO je na tom s ohledem na knižní předlohu velice dobře. Doufám že si hru alespoň vyzkoušel když už prskáš.
        • Nevyzkoušel a ani nevyzkouším - není to o vyzkoušení. Je vidět z obrázku a videí, že se hra ubírá jiným směrem než Tolkienova práce. Stačilo mi, že tam je víc draků než v Hobitovy *7* .
          • Když Tolkien byl komplikovaná osobnost. Já si myslím, že by se mu asi nelíbila jediná hra a ani film z jeho světa. Na druhou stranu ale je podle mě lepší pro samotný tolkienův svět, že se stále s ním pracuje, stále se o něm mluví a točí se filmy. Mnoho lidí právě totiž takové věci (filmy, hry) přitahují ke knihám.

Myslím si, že je ale docela těžké mluvit za už mrtvého autora. Pokud se dílo hodnotí podle přízně a zájmu lidí, jsou filmy a některé hry pozitivní, neboť přízeň a zájem lidí jen zvyšují.
            • Pěkně řečeno :-)
          • Oni ale nikde a nikdy netvrdili, že hru budou dělat přesně podle Tolkienovy tvorby. Ostatně to by vývojáři měli značně omezené možnosti.
            • Ne oni ne, ale já reaguji na Kora
          • Klasický prototyp Trolla remcala. Neví o čem plácá, prostě plácá. Já Lotro hrál 2 roky a náramně se bavil. Jediná věc, která mi vadila a kvůli které jsem přešel na jiné MMO byla pro mne nedostatečně prostorná PvP akce omezující se pouze na jednu malou mapu.
            • Reaguješ na úplně něco jiného...Nejsem troll - Lotra jsem četl nesčetněkrát a zbytek věcí mám také načteny. Nejsem ale nějaký puritán, abych lpěl na původní verzi - filmy se mi moc líbili (knihy jsem četl před nimi). Netvrdím také, že hra není zábavná, ale je to úplně někde jinde a nevystihuje to Tolkienovu původní myšlenku a naopak v mnohých případech je zcela ničí. Jestli na Středozemi bylo něco výjimečného a uměleckého, tak to ve hře není...
          • Aha, no tak s tebou nemá cenu se zatěžovat...
            • Nezatěžuj se...Argumentovat a zastávat se toho tvého názoru nemá moc cenu.
    • Co by pan Tolkien řekl na nové bohy v podobě Minstrelů? Myslíš, že by se mu líbil malý hobit zabíjející pouhou kytarou obrovského skřeta? *1*
      Ale co, pořád je to nejlepší hra ze Středozemě. To je fakt a nikdo to nemůže vyvrátit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit