Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Moc dobře vědí , že pokud budou limitovat jen na PS Pro , tak se jim začne fanouškovská základna tenčit až taky můžou totálně dojet na to , že prodají jen pár PRO konzolí a podřídí jim trh .
    Za mne ten nesmysl s PRO neberu . Pokud chtějí prodeje ,ať koukají nejprve zajistit kvalitní SW .Čtyřka se doma fláká , protože pořádné exkluzivky se houfně nekonají sem tam jednoho Draka ... na to jim už taky kálím . Prostě já už váš HW mám , tak se ukažte . Zatím vám to moc nejde Sony .
  • corfer
    Tady tahle debilita bude znamenat jedinou věc – schizma v jinak celkem jednotné SONY obci. Bravo chudáci... Rozbili jste jeden ze základních pilířů konzolového hraní. Jak velký to bude mít dopad, se teď můžeme jen dohadovat.
    • konzolova koncepce skoncila s ps3/xbox360, sorry m8
      • Snad s PS2 ..na tu poslední mělo chipování smysl ..... *16*
  • Nevěřim tomu, že průměrný konzolista je - jako někteří zdejší diskuzi - totální zabedněnec, který nechce mít možnost volby a tudíž když jí dostane, začne fňukat a nadávat. Měli byste bejt rádi. A nic vám nebrání hrát dál na vaší aktuální konzoli, ty hry tam pojedou stejně jako doteď. Ale chápu, vědomí toho, že někdo si třeba pořídil lepší stroj a má vyšší rozlišení některým asi způsobuje noční můry a nechuť do života, zdá se ;). To už pak ale smrdí čecháčkovstvím a nechutnou závistí. Naštěstí zatím každý konzolista z mého okolí, kdo s tímhle tématem přišel, možnost výběru naopak vítá.
  • Me by zajimalo jedno. Kde berete penize? Hlavne ti, co se tu cele dny hadaji o tom, jestli je levnejsi pocitac nebo konzole. Nejnovejsi televize za 30 tacu, k tomu PS4 za nejakych 10, ozvuceni a tucty her co se prodavaji za 1600, paka na ovladani letadla za 12 a k tomu jeste oculus. Plus se chlubi, ze ma i kvalitni PC na kterem taky obcas hraje (tzn. asi tak dalsich 25?) Muzu vedet kde berete tolik penez na herni elektroniku, ktera do peti let totalne zastara a krome hrani se s tim neda delat nic jineho? Pro me, kdyz v mem okoli vydelava jen nekolik malo lidi nad 20 cisteho, je to naprosto nepochopitelne.
    • zaty
      Pokud bydlíš a jíš v mamahotelu a máš práci, kde vyděláš průměrnou mzdu, což není v dnešní době problém, pokud není člověk líný (a tím myslím líný na sobě trochu pracovat), tak si na tu herní elektroniku bez problému našetříš a nemusíš být žádný Einstein. A co se týče negramotností, tak znám pár lidí, kteří vydělávají násobky mého platu (já cca dvojnásobek průměrné mzdy, podle toho, jak zrovna se mi chce v měsíci pracovat) a jsou schopni v jedné větě udělat několik gramatických chyb a v hovoru mluví jak dlaždič.

      Kupříkladu já jsem před 16 lety (bylo mi 20) při studiu VŠ pracoval jako programátor a po odečtení nákladů (kolej, jídlo v menze za dotovanou cenu, chlast, koncerty) jsem měsíčně ušetřil cca 10k. Koupit si tedy jednou za 5 let fakt nadupaný počítač, nebo jinou elektroniku, nebyl problém a to ty ceny byly úplně jinde, než dnes (PS2 tehdy za 25k, pokud se pamatuji správně).
      • Jojo sikula. Ja jen ze ja mam taky vysokou, vydelam asi 15 cisteho a z toho jde vic jak polovina na najem. Tolik co rikas ty nemel ani muj skolitel, kterej byl v te dobe tajemnik celeho ustavu, ucil 5 predmetu. Znam docela dost bioinformatiku, ale 10K behem studia nenasetril ani jeden. Asi jsme z jinych statu, nebo patris k tem 2% nejschopnejsich, nebo mi tady pekne kecas.
        • No vidíš, a já vysokou defakto nemám, udělal jsem jen Bc. pak už jsem jen využíval levného bydlení, stravování a rychlého internetu za sranda cenu, než mě vylil). To kolik měl tvůj školitel, je naprosto irelevantní, zvlášť když pracoval v akademické sféře, kde ty platy před 15 lety byly s komerční sférou nesrovnatelné. Jasně, měl jsem kliku, že jsem v té době dostal možnost pracovat s technologiemi, které následně vylítly nahoru (Java, UNIX, Linux, Oracle), ale ty peníze jsem vydělával a dokázal jsem ušetřit, protože náklady na živobytí a zábavu jsem měl nízké.

          Nejsem nejschopnější, naopak, považuji se za průměrného programátora, pro někoho jsem jen lopata, která lepí kód, ale za ty prachy a možnost pracovat tak, jak zrovna potřebuji, je mi to jedno. Nejsem workholik, mám čas na rodinu i na to, abych si mohl dovolit jednou za čas pořádně zapařit nějakou hru, která mě chytne.

          Mimochodem, on úspěch není jen o znalostech a schopnostech, ale může záležet i na triviálních věcech. Třeba psaní bez diakritiky je známka ignorantství.
    • K cemu televize za 30 tisic kdyz tam poustis rozmazany upscalovany obraz ze 720p?
      • 1) proc se ptas me?
        2) kdyz ma tolik penez jen na hrani, asi tez dela s TV neco jineho napr sleduje filmy/vysilani v ultra kvalite, takze proc se ptas k cemu?
        3) proc by se mela TV pouzivat jen na hry?

        Stale ale nechapu kde berete vsichni tolik penez, ze si muzete dovolit utracet tolik za hrani videoher. Zvlast podle toho, jak tady jeden nadavate druhymu, pulka z vas je navic k tomu pologramotna, nechapu ze s timhle chovanim jste dosahli na tak dobre placena mista.
        • Zagro
          Ty bavíš :D
        • Kdo chce hrát, nesedí na zadku, nebrečí a jde makat, takhle to normálně v Praze chodí
  • to se tu packovaci trdla zase jednou predvadej, ze si aspon obcas nepolozi otazku, proc neexistuje crossplatform multiplayer, kdyz maj tak uzasny stroje

    pritom by kazdej frag vitali jak druhej prichod jezise krista
    • protoze by se ukazalo jak je packovac jako ovladac totalne na pikacu kdyz by je kazdej PC noob roznes v jakekoliv strilecce behem deseti sekund
    • tak Crossplay existuje.. ale musis na XboxOne.. Sony v tomhle jaksi spi jeste v praveku.. a gamepad na PC neni probleeeem.. jen zkostnately trdla si porad mysly, ze ne.. pro me jsou lidi co hraji na gamepadu fps a jsou schopni hrat vyrovnane a nekdy i lepe nez lidi na mysi.. docela skileri. Ale porad je dost namistrovanejch borcu co se to snazi strhavat, protoze nevedi, neznaji.. a nebo na to proste nemaji. :)
      • sony by mohlo vyrabet i mysi, jenze znaj svoje zakazniky, nikdy by jim neodpustili, ze uz se nemaj na co vymlouvat, radsi jsou schovany pekne za zdi ve svym vesmirecku
    • ...objasneni od masterejs trdla...
    • Draken69CZ
      Rocket League *7*
  • Hmm. PS4 Pro dostane jen vyšší rozlišení/fps, protože hry musí jít i na staré verzi. Má tudíž stejný problém jako PC. Je omezeno výkonem zastaralého hardwaru. Technologicky se hry nikam neposunou.
    • aha... takze ty hry maji problem detekovat o jaky hw jde a take nebudou mit ruzne rezimy pro ruzny hw? ahaaa tak to jooo..
  • jack
    Tesim se, jak bude na PS4 Pro vypadat DriveClub VR. Snad se priblizi puvodni grafice non-VR verze. Pak se rozhodnu, zda do toho jit.
  • Nehledě na to, zda je lepší PC, Xbox nebo PS bych řekl, že nyní už je jasný, že přestal platit ten milionkrát opakovaný argument "koupím si Playstation a mám na 10 let vystaráno". Štve mě, že teď začne každý rok vycházet nový PS nebo Xbox vždy s o něco lepším hardwarem. To už je fakt lepší si připlatit za pořádný PC a hrát v krásný grafice, kterou konzole nenabídnou.
    • Paulcz
      Hlavně to není o grafice, na PC si zahraješ hry 20 let dozadu.
      • Tak určitě, hlavně že jsme s kolegy před týdnem třeba řešili, jak rozjet obyčejný Vietcong, aniž bych musel stahovat nějaký starterpacky. Ale ani o to tak nějak nejde.

        Ono obecně tuhle tvoji narážku a ten tvůj boj za "PC" nějak moc nechápu. Jeden by si myslel, že člověk, co hraje Sudden strike nebude mít v hlavě nas*áno a bude na problematiku pohlížet s hlavou a citem hráče. Inu, nedá se nic dělat, všude se najde pitomec.
        • zaty
          UŽ jsem to psal v jiné diskusi, že na hraní starých her se mi nejvíce osvědčilo Wine (nebo PlayOnLinux, což je defakto Wine) v Linuxu. Dají se na tom celkem bez problémů (jen dle návodu v databázi na winehq.org) rozjet hry určené pro W95, W98 a WXP.
        • Paulcz
          Někdy pro to musíš udělat trošku více, ale ta možnost tu je. Z části za to může OS a z části programátoři hry nedodržující standardy atd.

          No jo, co naděláš, argumentum ad hominem je zase známka srážky s blbem pro mě.
          Je mi jedno kdo na čem hraje a jak ho to baví, ale technické a další výhody a nevýhody jednotlivých platforem jsou jasné. Je to silně regulovaný trh vs neregulovaný, jedno je marketingově načančaná Potěmkinova vesnice a to druhé ne, na jednom nemůžeš skoro nic a to druhé nabízí neomezenou kreativitu ve všech směrech. Což ne všichni dokáží ocenit, ale říkat, že je něco jinak než ve skutečnosti mi dělá problém.. :)
      • Takže nemůžu ze skříně vytáhnout PS1 a zahrát si Metal Gear Solid? Mimochodem na PC mi některé staré hry nejdou nainstalovat, protože prostě Win10 neumí ani spustit instalátor.
        • Paulcz
          Můžeš, ale budeš omezený tou starou platformou - tj. musíš mít fyzické kopie her, pojedeš na zastaralém HW (pomalé nahrávání, nemožnost zvýšit detaily nebo rozlišení), nenainstaluješ si tam žádný mod nebo komunitní patch, nezahraješ si multiplayer atd.

          To je pravda, u W10 jsou na vině jsou hlavně ochrany proti kopírování, což lze řešit pořízením hry na GOGu případně z jiných zdrojů. To samé v případě nefunkčního instalátoru.
    • PC je jen bordel, kazdej si tam dela co chce, konzole maji aspon nejake zaruky kvality a nejaky rad..PC je jak shromazdeni bohatych kombinovane s bezdomovci.
      • Paulcz
        :) možná tak iluzi kvality a řádu, navíc všechno má svou daň.
  • Upřímně Vám hráčům co máte PS4 a XBOX ONE tiše závidím. Jsem PC hráč a dosud jsem nesebral odvahu zakoupit jakoukoliv konzoli - asi i kvůli předsudkům mých kolegů PC hráčů, dost možná by mě blízké PC okolí odsoudilo.... bez ohledu na fakt, že každá GPU kterou jsem do svého PC koupil za poslední roky stála +/- 5000 Kč, takže penízky na konzoli by rozhodně byli, ne že ne! Za posledních 5-6 let jsem vyměnil už třetí GPU (ATI HD 6850, Radeon R9 270X a poslední GF 960 je stále v mém PC), už dávno jsem si si mohl za cenou dvou GPU dopřát jednu z konzolí. Navíc po aféře s DX12 a asynchronnímí shadery + novou řadou ATI/Nvidia, mě pěkně štve jak se opět roztáčí kolotoč PC upgradu. Tohle jsem už zažil v 90 létech minulého století a vážím si toho, že můj přetaktovaný I5 2400 Sandy Bridge je stále se mnou, věc nevídané, kdysi jsem CPU měnil jako ponožky. Bohužel pro GPU to platí více méně stále.Nevadí mě horší grafika, grafika u her není vše a vůbec mě nevadí, že konzole teprve mají Full HD a jak je známo tak XBOX občas ani to ne. Především důvod proč si koupit konzoli jsou exluzivní hry a co si budeme nalhávat, NHL je pouze na konzolích, FIFU můžu mít na PC, nicméně Last of Us, Uncharted 1-4, Bloodborne, Rezident Evil 1/2/3 nebo DriveClub či famózní Forzu Motosport 6 (a podle všech komentářů překonávající neméně slavné Grand Turismo 6) nebo Forzu Horizont 2/3 spolu s Gear of War pouze na konzolích. A to nemluvím o faktu, že díky tomu, že XBOX One je prakticky upravený Windows 10 tak tam je nyní zadarmo funkční SNES/Nintendo emulátor starých pecek a zadarmo. O zpětné kompatibilitě s XBOX 360 hrami kde je např. Forza 4/5 nebo Forza Horizont 1 či další nemluvě. Zrovna teď stojím před otázkou investovat 8 tis do GF1060 či Radeon ekvivalentu nebo prostě nový XBOX ONE S případně PS4 PRO/Slim.....a teď babo radˇ. Každá platforma má unikátní hry a to jsem úplně vynechal 3DS a Zeldu, což je pomalu hřích neboť o ní pějí všichni které znám...o dalších na Nintendu nemluvě. Jendou bych chtěl mít XBOX, PS4 i 3DS + PC abych si mohl dopřát všech exluzivních her bez ohledu na fakt, zdali konzole mají slabý HW nebo ne.
    • Hej! Zazrak! PCckar s mozkem! No ted uz je mozne vazne vsechno *4*
    • tak sportovní hry a auta, prípadne jednodušší rubačky (Bloodborne, RDR) byly vždy doménou konzolí a strategie, MMORPG a další zase PC, takže je to o preferencích.
  • podraz na lidi co koupili ps4 klasik
    • zaty
      Proč? Ne každý potřebuje honit nad super rozlišením a PS4 je pořád super stroj. Sám zvažuji, že si PS4 už pořídím. Teď toho bude plné aukro a bazos :)
      • Pokud chceš, budu mít od čtvrtka jednu PS4 navíc :-)
        • zaty
          Ani nevíš, jaké mám cukání, ale nemůžu si to teď dovolit, protože bych u BloodBorne a Last Guardiana (pokud se povede) proseděl hromady času, které musím věnovat rodině ( 7 měsíční syn :) ) a práci, protože deadliny nepočkají, pokud chci mít půlku prosince volno :) A žena už prskala za těch 30 hodin, co jsem za tyden proseděl u Ashes of Ariandel :)
          • Mas male dite a vic jak 4 hodiny denne prosedis u PC hry?
            • zaty
              Ano. Holt si svůj čas organizuji sám a teď jsem se rozhodl, že budu týden méně pracovat a více hrát. O rodinu čas neokrádám, i když žena by samozřejmě byla ráda, kdybych nehrál vůbec, ale je ji jasné, že bych místo toho čuměl do kódu, což aspoň vydělává peníze. Ale tentokrát prskala hlavně proto, že jsem slíbil, že dorazím co nejdříve projekt, abychom mohli v půlce prosince odjet k rodičům a měli až do půlky ledna volno a místo toho jsem zabíjel čas hraním :)
            • A? Kde bereš jistotu, že si třeba ty 4 hodiny denně neukrojil ze svého spánku a nikoliv ze soužití s rodinou a běžných denních povinností? A i kdyby ne, co je ti po tom? Zastupuješ sociálku či co?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit