Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Peca

    Já si to koupil protože magie z 1st person mě hodně láká. 

    Docela prima začátek, některé i fajn věci, pár wtf (čarodějové, scifi vesmírný lodě a draci v jednom?). Pak mě to ale nějak přestalo bavit, možná jak vývojářům začal docházet dech a začali uměle zdržovat hádankama. Ale možná tomu křivdím.

    Každopádně dle komentářů přede mnou, asi chtěli jet na jistotu tak je to hrozně průměrný. 

  • frank.horigan

    Já si to demo tedy schválně zahraju. 

    Planescape se taky neprodával a uctívají ho dodnes :)

    • Blud právě srovnal Planescape s úplně průměrnou střílečkou 💀 a ještě k tomu má profilovku a nick z F2 😟 ještě že to tatíček Cain nevidí 😔

      • frank.horigan

        To s čím jsem Planescape srovnal si právě ověřím v tom demu jestli dovolíš ty blude. 

        A na konci byl  - smajlík se tomu říká, tak to ber s nadhledem. 


        • Dobře 😂 můj komentář také bylo možné brát s nadhledem. Ale když už přirovnání tak třeba s jinou střílečkou a ne s příběhovým isometrickým RPGčkem starým 25 let, určitě by se našel i lepší příměr 🥲

    • Planescape: Torment se neprodával, protože byl pro většinové publikum příliš divný. Tohle se neprodává, protože je to příliš obyčejné.

      • Derp_1337

        "protože je to příliš obyčejné"

        Svatá pravda.

        Ta hra je fakt symbolem průměrnosti. Vývojáři si řekli, že by bylo fajn nacpat tam nějaké rpg prvky. A co přidali? Strom schopností, které přidávají tak úžasné věci jako "+5% critical dmg poškožení".

        A co ještě mají hráči tak strašně moc rádi? No přece tuny craftování! Takže hráči musí sbírat hromady balastu. A to všechno pak rozložíte a vycraftujete o trochu lepší +1 předměty.

        • frank.horigan

          Takže si nemám nakonec zkusit ani to demo ? :)

          • Tak snad jsi svéprávnej ne. 

            • frank.horigan

              Takže jo nebo ne? :)

              No nainstaluju si to. Je to dlouhé a myslím že to demo zcela postačí. Stejně jako 90min u DeadSpace.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Jo, klidně si to demo vyzkoušet a uvidíš. Je klidně možné, že jsi cílovka a bude tě to bavit a pak si koupíš plnou hru.

                Já chtěl jenom spíš varovat, ať lidi nekupují plnou hru naslepo.


                Třeba herní sérii CoD považuji za totální béčkovou ždímačku peněz a vyhýbám se těm hrám. Ale jednou za 10 let na mě přijde chuť zahrát si nějakou stupidní střílečku. A pak si sjedu tu 5hod kampaň.

                Musím uznat, že dodnes považuji CoD Advanced Warfare a CoD Infinity Warfare za jedny z nejlepších dílů.

                • frank.horigan

                  Reakce na příspěvek:

                  Já rozhodně nejsem cílovka, ale když už vydali demo a každý na to plive, zajímá mě to víc a víc.

                  Prostě mít osobní zkušenost. 1.5h života tomu klidně dám

                  • Derp_1337

                    Reakce na příspěvek:

                    Na Steamu je něco přes 10 tisíc demoverzí. Jenom od nového roku 2024 do dnes vyšlo cca 600 nových demoverzí.

                    V těch 600 demech jsou určitě nějaké lepší hry než Immortals of Aveum. Určitě by to byl dobrý nápad, kdyby jsi každému tomu demu věnoval 1,5h svého času. Přece chceš mít tu osobní zkušenost, ne? 😉


                    PS: Já nevím jak ty, ale já už vyrostl z toho vyhazovat svůj čas na nějaká dema. 😎

                    • frank.horigan

                      Reakce na příspěvek:

                      Ale o těch jiných demech se nemluví, o tomto jo 😉

                      PS: Bude to moje první demo od Daed Space.

  • Předem říkám, že jsem hru nehrál a hned vysvětlím proč. Nejsem jeden z těch povrchních konzumentů, kteří mají doma jedinou plastovou krabici pod TV a bijí se v prsa pokaždé, když na ní dostanou jakýkoli flusanec a ostatní je pro ně hnůj. Hraji tak nějak na všem, podle nálady a u této hry... Ano, dal jsem na dojmy z trailerů. Naprosto nesympatická hlavní postava, generická prostředí a rádoby "cool" všechno kolem. Ne, na to fakt nemám žaludek. A tady to vidí. Asi jsem nebyl jediný, kdo byl zhusen pouhým pohledem na trailer.

  • hm, cize cca 120 milion US Dollars, to neznie ako super velka ciastka, zvlast pre vydavatela velkosti EA. Ale netvrdim ze to nezaboli. Este by bolo fajn vediet kolko ta hra zarobila,/priniesla spat a ake cislo dosiahla poctom predanych kusov.. pripadne ako dlho trval vyvoj.

    A kedze som momentalne "naladeny" na Personovo a Masss Effectovo. som zvedavy ako to ide u Bioware, uz nejaky cas tam pracuju na Dreadwolf, a novom Masse a stale nic.... (a ked si predstavym ze Mass Effect bol uspesnejsi projekt nez Dragonage, Dreadwolf snad nebude umieracik pre Bioware. Ano stale dufam ze novy Mass bude aspon dobry)

  • "Obří náklady, mizerné prodeje" - to je to co se stane když se vývoj her/filmů nebo umění obecně přenechá korporátním molochům. Žádné množství nalitých peněz do CGI, grafiky, speciálních efektů apod nikdy nenahradí kvalitní scénář nebo zábavnou hratelnost. Před tím varoval už George Lucas když prodával Lucasfilms. Nejlíp je to dnes vidět na úpadku superhrdinských filmů - megasuperblockbustery za stovky milionů dolarů se mění v propadáky - a důvodem je většinou klišovitý příběh bez nápadu, který uráží inteligenci. U her je to stejné. EA je jako Disney

    • Derp_1337

      To je problém korporátů. Oni nemají odvahu svěřit dílo nějakému jednomu vizionáři a doufat, že se trefí do vkusu určitého počtu lidí. 

      Místo toho se všechno rozhoduje na setkání manažerů. A rozhoduje se tam stylem, že každý přihazuje nápady a řeší se "tohle je dobrý nápad". Všechno prvky samy o sobe může být dobrý nápad, ale když to poskládáš dohromady, tak to je esence průměrnosti.

      To je podobné tomu, jak pejsek a kočička vařily dort. Jednotlivé ingredience samy o sobě byly dobré věci, ale dohromady to byl nejedlý odpad.


      A podobně je na tom i úpadek super hrdinských filmů. Kdysi se o Marvelovské univerzum staral vizionář Kevin Fage. Kde jsou ty staré zlaté doby, kdy chodil probírat se scénáristy, co mají napsat. A dokonce se Kevin objevoval na natáčení a konzultoval s režisérem.

      Jenže Kevin Fage dostal povýšení a teď řeší kam se nasypou stovky milionů. A tu jeho bývalou práci za něj dělá nějaký team manažerů. A proto se Marvelovky staly synonymem průměrnosti.

      • Jevo83

        Coz je uzasny uspech, pretoze po konci tretej fazy, s uspesnym Avengers Endgame a balikom dolarov v kapse to stacilo iba nepos.at.

        No a nezvladli ani to. Minuli bohviekolko miliard na to, aby polozili znacku na kolena. To je uz nadpozemska uroven neschopnosti.

        • Derp_1337

          Pravdu díš. Pokazili Marvelovky opravdu kolosálně.

          • přiznám se že jsem nikdy nebyl fandou Marvelovek, brak mi to přišel už od počátku (všichni ti X-mani, Guardians of Galaxy, Captain America, Spidermani a bůhví co ještě) - všechno to má klišovitý příběh s nějakým hlavním záporákem, emocionální melodrama infantilních superhrdinů, pokusy o rádobyhumor. A ten důvod proč mi leží v žaludku obzvlášť je že zruinovali Hollywood. V 80-90. letech Hollywood točil spoustu kvalitních fantasy a scifi a krimi thrillerů, už 20 let je to samý MCU brak. Kdo dnes natočí The Contant nebo Mlčení jehňátek? Ze stejného důvodu nemám rád Hanse Zimmera, který podobným způsobem zruinoval filmovou hudbu. Z orchestrálních symfonických skladeb se stala zimmerová synthetázorová hudba v každém filmu. Hollywood je v úpadku, ale to se dá říct o Americké kultuře jako celku

            • Derp_1337

              Jo, tak s Hollywoodem to není zrovna růžové. Je to dána velkou neochotou sázet na ambiciózní a originální filmy a radši sázejí na průměrná pokračování zavedených sérií.

              Ale kvalitní scifi a fantasy pořád vycházejí. Jenom to nejsou ty AAA velké filmové projekty, ale spíš "trochu menší" filmy, které necpou stovky miliónů dolarů do marketingu.


              V poslední dekádě vyšly třeba tyto skvělé filmy: Inception, Arrival (Příchozí), Mad Max: Zběsilá Jízda, Na Hraně Zítřka (btw: točí se 2. díl), Interstellar, Ledová Archa, Co děláme v Temnotách (seriál je ještě lepší než film), Upgrade, Ulice Cloverfield 10, Predestination, Logan, Blade Runner 2049, Soudce Dredd.

              Osobně se mi ještě velmi líbil Kill Command, i když mainstream ho nedocenil.


              PS: Je zajímavé, že sis zrovna vzpomněl na Kontakt a Mlčení jehňátek. V obou filmech totiž hrála Jodie Foster. 😉

              • Reakce na příspěvek:

                jo, Joddie je fajn, třeba jsem nějak podvědomě vybrat právě filmy s ní :-) Jasně, i dnes se dělají dobré filmy, ale většinou už ne v rámci mainstreamu. Díval jsem se na svůj seznam scifi filmů za posledních 30 let a za posledních 20 let tam krom Matrixu není nic extra, možná Lucy a Transcendence se mi líbily. Transcendence mi přijde nedoceněný film (minimálně na čsfd), zatímco Inception přeceněný. (mám vystudovanou fyziku, takže preferuju určitou reálnost a Transcendence se týká AI a nanotechnologií). Zato 90. léta, to byla zlatá doba - Total Recall, Návrat do budoucnosti trilogie, The Abyss, The Sphere, The Contact, 12 Monkeys, Phenomenon, Pátý element, Dark City, Gattaca apod. Čím víc toho mám nakoukaného, tím víc preferuju art cinema - Kurosawa, Lynch, Anderson, Kubrick, Misoguchi apod

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Zkoušel jsi se kouknout na seriál Expanze ? Ze scifi scény je to asi to nejlepší, co za posledních 15 let vzniklo.

                  • Reakce na příspěvek:

                    jo, Expansi jsem viděl a je dost dobrá, rád bych si přečetl i ty knihy. Jinak dost dobré space opery jsou i japonské anime, třeba Ginga Eiyuu Densetsu, o kterém říkají že jsou to japonské hvězdné války. V dnešní době může být těžké je sehnat, ale dá se stáhnout tady

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Víc se mi líbí ten anglický název Legend of Galactic Heroes. Ale vypadá to zajímavě, asi se na to mrknu.

              • TheSuffering

                Reakce na příspěvek:

                Nevím vlastně proč, ale po shlédnutí tvého výčtu jsem si vzpomněl na dva mé oblíbené - Pandorum (2009) a The Divide (2011).

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  To Pandorum vypadá zajímavě. Dík za tip.

                  Ale The Divide vypadá spíš na klišé typu "zavři několik lidí do místnosti a po určité době to nevydrží a začnou se likvidovat navzájem".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit