Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Docela humorná recenze. Farmu zvířat jsem měl jako povinnou četbu k maturitě :) V recenzi je několik podivných úvah, které nedávají smysl, ale které vůbec nesouvisí se samotnou hrou. Od jednoho z vývojářů: "musíme zajistit, že projekt není pošpiněn penězi...". Toto je nesmysl. Všechny peníze od kohokoliv mají stejný vliv a stejnou váhu. Proč by se komunita fanoušků měla chovat jinak, než třeba banka, co poskytne peníze, pokud jim předložíte naprosto stejný plán projektu? Od toho samého vývojáře: "je relevantní jako vždy, dnes možná ještě víc než dřív". Zase nesmysl. Dnes není relevantní vůbec, možná tak v Severní Koreji a ani tam ta podoba neodpovídá tomu, co bylo ve východní Evropě. Pokud naráží na demokracii, tak v tom je úplně vedle. Demokracie není postavena na tom, že jsme si všichni rovni, pouze máme stejná (základní) práva. Nevím, proč bych měl mít třeba právo někoho odsoudit na doživotí, pokud bych nebyl regulérním soudcem (důkazy a další věci kolem nechci rozpitvávat vůbec). Komunismus byl jedinečný (ostatní věci se tak nějak odvíjeli od této myšlenky) v tom, že všichni (i když to tak úplně nebyla pravda) dostávali stejně. Bohužel to mělo jednu klíčovou vadu. Pokud vyvinete větší úsilí a druhý se prostě jen fláka a vy ve výsledku dostanete stejně, tak se na to pak taky vykašlete. Celá tahle věc je silně demotivující pro kohokoliv. Kapitalismus funguje úplně jinak a je postaven na logických principech (logika není či nemusí být fér).
    Další perla: „Za posledních deset let jsme zaznamenali trend – různé vlády využívají techniky totalitních režimů minulosti“. Více svobody = méně ochrany a naopak. Vyspělé státy světa neustále balancují na pomyslné hranici mezi svobodou a ochranou a pouze reflektují přání majoritní většiny. Pokud by to bylo jinak, tak není možnost to ani prosadit. To že ve zbytku světa se vyměnil jeden diktátor za jiného masového vraha není podstatné. Politická situace režimů ve světě je poměrně velmi stabilní.
    Celkově podtrženo a sečteno nemá pan vývojář pravděpodobně ani střední vzdělání. Takové kecy si pak i v té recenzi můžete odpustit. Co si pak mám o jejich hře pomyslit?! Nic dobrého...
    *12* *12* *12*
    • Není relevantní? Každá druhá fabrika je taková Farma zvířat.
      • Co? To existuje nějaká firma, kde si jsou všichni jakoby naoko rovni? Napadá mne tak leda pokud by jsi byl majitel firmy a dělal zároveň prodavačku za pultem, ale schází to společenství. Nerozumím na co narážíš. Ve firmě jsou vždy lidé bez zodpovědnosti (dělníci) a lidé se zodpovědností, podle míry zastávají i určité pozice. Pokud narážíš na platy, tak logicky vyšší zodpovědnost (s tím i funkce) přinese větší zisk. Plat se dá ovlivnit spoustou věcí a to tu vypisovat nechci už jen z toho důvodu, že by mi to trvalo dlouho. Farma zvířat nemá s tímhle vůbec nic společného, je to kritické dílo na minulý režim, nic víc, nic méně.
    • Coffin.Corner
      Ty si tu maturitu dodělal teprve nedávno, viď? Protože naivnější názor, než že vládcům v demokratickém světě by majoritní většina nedovolila provádět to co ona nechce, jsem dlouho nečetl. :)
      Mimochodem žádný komunismus nikdy neexistoval. Socialismus měl být přechodnou cestou k utopické komunistické společnosti, kde by si byli všichni rovni. Ale nikdo za socialismu nedostával stejně a ač se komunisté snažili jak chtěli, existovaly zde stejné třídy obyvatel jako v kapitalismu, jen mezi nimi nebyly takové propasti.
      • Tak já nevím jak u vás, ale u nás v ČR např. se dá podávat hromadná žaloba, petice či třeba protestovat / odvolávat proti rozhodnutí. Vše z toho má svá kritéria. To že se ti něco nelíbí neznamená, že se to nelíbí všem. Někdy je to jako u her, někomu se hra Farma zvířat líbit bude, jinému nikoliv. Všichni jsme nějací a nesdílíme stejné názory. Mnozí se třeba ani nechtějí zapojovat, hlavně, že se křivda neděje na nich. Tohle je už zase věc psychologie. Na cizích nám prostě mnohdy nezáleží. Já přesně nevím, co chceš abych ti tu na tvé pokusy o jakoby humorně podané urážky vlastně vypisoval. Nejsem právník, tak s doučkem nepočítej.
        Konkrétně mne napadá několikero případů, kdy se skupina lidí i jednotlivci ohradili a vyhráli, ale naopak si už toho až tolik nevybavuju v poslední době. Možná uveď sám nějaký zajímavý případ, kdy se veřejnosti něco nelíbilo a stát si prosadil protiprávně svou. Celkem by mne to i zajímalo.
      • >Mimochodem žádný komunismus nikdy neexistoval.
        Tenhle kec když slyším, tak se mi otevírá kudla v kapse. Technicky máš pravdu, ale sakra kolik milionů lidí musí ještě musí umřít, aby se dokázalo, že cesta ke komunismu za to nestojí? *13*
    • Tak já nevím, nechci mocrejpat, ale možná je to tak, že peníze mají dvojí smysl - mění se v kapitál pokud je investujeme zpět do produkce, a zároveň neslouží podle potřeb lidí. Trochu mě připadá, a je to má současná zkušenost, že to zjednodušení - komunismus = liní lidé / kapitalismus = pracovití - nesedí. Makalo se asi stejně, možná za socialismu víc, než teď. A ještě teda ta demokracie je z politického pohledu zásadní v tom že všichni máme jeden hlas - každý do toho může kecat stejně. Lidská práva má na svědomí liberalismus potažmo ústava, která reaguje na svobodu člověka. Tak, jak to chápu já je to kompromis mezi svobodou jednotlivce a právními normami státu v kterém žije. Provokace bylo dost. ,-) Jinak ta hra může být docela fajne
      • Už se mi to nechce dál rozpitvávat, když jsme na webu o hrách. Snad se hra povede a zabaví spoustu lidí *4*
        Očividně s námi tady čtenáři games nesouhlasí a to buď tak nebo onak *1* *1* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit