Přejít na výpis diskuzí
Vývojář Fezu: Kupujte nás přes Humble Store
2.5.2013 | Ladislav Loukota
34 příspěvků
-
Fez se mi vždycky hrozně líbil svou audiovizuální stránkou, ale zároveň jsem se bál ho někdy hrát, díky recenzi tady na Games, ve který se píše o nesmyslně těžkých hádankách a podobně... Ale pak jsem kouknul na Indie game: the movie a věděl jsem, že si to musim zahrát. Tak se mi ode dneška "leskne" v GOG poličce.
A ať si je Fish třeba Belzebub, ta hra je nádherná a ten maník si moje peníze zaslouží. -
FEZ si určitě koupím, ale určitě budu chtít zároveň podpořit GOG :D
-
-
Když kupuju hry digitálně, tak jedině z GoGu!
-
Tak určitě.
-
Hlavně podporou GOGu podporuješ i Zaklínače / Cyberpunk 2077, takž pro mě je jasné místo nákupu. Valve se mě podporovat nechce, protože z nich nic pořádnýho neleze. Jenom se válej a počítaj $$$.
-
-
Víš že Valve musí pořád vyvíjet steam, přidávají nový možnosti atd., to že neplivou hru každej kvartál neznamená že sedí a počítaj prachy
-
-
Nemusí dělat novou hru každý kvartál ale mohly by konečně vydat další HL a nezdržovat se na blbém CS *1*
-
-
-
-
FEZ? Suck my dick! Choke on it!
(To jak to IGN nazvalo v recenzi poctou retro her... je hrubá urážka dobrých retro her.) -
-
Když myslíš.
-
-
Ano, myslím.
-
-
-
Tak pro nasince je ten Humble Store vyhodnejsi i vzhledem k 1€ ≠ 1$ pokud nemate kamrada z Ukrajiny jako ja *2*). Dobre ze jim to Steam povoli takhle s tema klicema i kdyz ho vyvojari vlastne obchazi.
Jinak tak hra je skvela, urcite vsem doporucuju, a hateri Phila jen at breci dal, stejne je to kazdymu jedno a jenom mu tim delaji jeste vetsi reklamu takze to ma vlastne uplne opacnej efekt *1* S tema jeho vyrokama nesouhlasim, ale kvuli par kecum si nenecham ujit takovou nadheru. -
-
Je to velmi talentovanej člověk. A to je vše, co mě jako hráče zajímá, na jeho nuerotický žvásty kašlu.
-
-
Talentovaný si být může, ale má se umět chovat... Tak hnusně se k zákazníkům nechová ani EA...
-
-
a co že přesně udělal tak špatnýho? Znám ho jen z toho dokumentu Indie, kde ukazovaly komentáře cizích lidí, který Fishovi psali do guestbooku ať chcípne, že je to zm*d a podobný hlášky, jen za to že ještě nevydal hru.
-
-
Jo, já bych v takovym případě asi taky všecky fuckoval.
-
-
xai: Dobře napsáno. I to nepatchování se dá celkem pochopit. Stačí nechtěná chyba v patchi, co pokazí hru a opravit to jiným patchem je skoro investice jako do nového auta. Jinak ono je móda nenávidět Fishe a urazit se pár jeho komenty, které si zpracují herní bulváry jako Kotaku po svém.
postolka: To, že se rozešel ve zlém se spoluvývojářem nemusí přece ve výsledku hráče vůbec zajímat. -
Skoro všechny ty kontroverze byly kolem toho, že reagoval na hate nějakých konkrétních lidí a ostatní si to vzali strašně osobně. Výrok o japonských hrách zazněl jako součást uvolněné debaty, akorát se to dobře chytlo jako nadpis na Kotaku. Jediné trochu svinstvo bylo s (ne)patchováním xboxové verze, kdy malá část hráčů přišla o uložené pozice, ale to byla celkově dost komplikovaná situace... Fish je člověk, kterého je na základě povrchního internetového obrazu strašně lehké nesnášet, přitom pro to není žádný fakt rozumný důvod.
-
-
Myslim ze mu zazlivaji hlavne arogantni chovani. A taky ten vyvoj FEZu nebyl uplne bez problemu. Rozesel se (ve zlem) s nejakym spoluvyvojarem - je sice otazka, ci to byla chyba, ale moc to jeho povesti nepomaha.
-
-
-
-
-
A co kdyz si to nekoupim vubec? *5*
-
-
tak flusneš Philovi Fishovi do tváře a on si konečně půjde oběsit svou hipsterskou p*del
-
Všechny bude moc moc mrzet, že zrovna TY sis to nekoupil.
Ne, prosím, kup si to! Koupíš? Tak koupíš?? -
-
Aha a proto se tu bezne whinuje ze zli pirati nekupujou a ze dalsi studio krachlo. *15*
To dava smysl.
-
-
-
*12*
-
"Budete-li tedy chtít volit maximální tankování chechtáků směrem k Philu Fishiovi"
To určitě....
Tu hru jsem nekupoval právě kvůli němu.
Kdybych tu hru někdy koupil, tak aspoň ať těch 30% jde do Valve/CD projekt. -
-
Kvůli svým sympatiím/antipatiím se chováš IMHO nespravedlivě. Valve a CDProjektu by jsi dával část výdělků za NIC, přestože máš možnost onu část výdělků dát vývojáři, který produkt VYTVOŘIL...
-
-
Jakto ze za nic? Vzdyt steam ho krasne omezuje a ma nevyhodny kurz, tak proc ho nepodporit.
-
-
-
ke koupi hry FEZ na humble store se dostanu, ale může mi někdo prozradit, jak se člověk dostane nějak normálně na Humble Store?
-
-
Maji to napsane na wiki (odkaz v clanku) - zadna takova stranka neni. Seznam her je na te wiki. Pry na tom delaji :D.
-
-
aha, díky. na té wiki jsem nescrolloval dolů :D
-
-
No, ale ono je to na prvnim radku, to se ani nemusi scrollovat :D. Hned druha veta ... :D
Edit: Jo tys asi myslel ten seznam her, no na ten se scrollovat musi...
-
-
-
-
30% se mi nezda moc,vzhledem k navstevnosti a pouzivanosti steamu a i GOGu se hra pokud je dobra dostane do sirsiho podvedomi. Kazdy vyrobce cehokoliv chce prodavat sve zbozi tam kde je na ocich a kde se pohybuje co nejvic lidi. Tim logicky roste prodejnost.
Priklad na steamu se proda 100 000 kusu hry a ma z kazdy 70% a na humble proda 20 000 kusu a ma 95%, co je lepsi? -
-
není to moc a pro většinu indie vývojářů je to výhodný, vzhledem k tomu, co na steamu můžou dělat
-
Je to celkem chytrý tah. Humble Store chce natáhnout lidi a svojí politikou si elegantně zajistil podporu indie developerů - kdo by nechtěl inkasovat 95% ze zisků, že ano... A určitě spoléhají právě na to, že ikony indie scény jako je Fish budou šířit osvětu do éteru... Tudíž minimální a přesto nejefektivnější "marketing" ze strany Humble Store.
A jak správně říká kolega nade mnou, není to buď, a nebo... Fish a spol. jsou v suchu, na steamu jsou přece také, takže si mohou vesele otvírat držky...
Lidem z Humble Storu stačí, aby nebyli hamižní, resp. aby se spokojili s hraním druhých houslí, a můžou se krásně napakovat. -
Jít na obojí
-