Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • triptich

    nerozumiem kroku zvýšiť cenu už vydaných balíčkov. popravde, viac ako cena ma trápi klesajúca kvalita DLC obsahu do jednotlivých hier a následná optimalizácia nového a starého obsahu (EU IV by vedela rozprávať). zdá sa, že paradoxáci strácajú súdnosť a spoliehajú sa na absenciu akejkoľvek konkurencie v segmente grand stratégií. na toto môžu škaredo doplatiť.

  • Stephano

    Je pravdou, že cenově to Paradox občas přehání. Jelikož mi jejich strategie dávají tisíce hodin a hraji je v herním suchu nebo jen tak pro relax, jsem k nim schovívavější. Naštěstí existuje právě komunita. Do Crusaderů jsem si dal asi 70 módů a je to naprostá senzace. Taky jsem zkusil konverzi právě na Victorii III do CK III. Jsou horší věci v herním průmyslu, třeba mikrotransakce. To, že pak hra dělá lapsy po nových patchích je věc jiná, i když zase chápu, že ukočírovat takovou simulaci je náročnější, Dlouho u mně vedly klasické RTS, ale stejně se vždy vrátím k CK III, EU IV a dalším hrám. Některé jsem si nakoupil i zpětně, ať je mám ve sbírce. Do Stelarisu jsem zatím nepronikl.

  • Po royal court jsem se rozhodl, že si už za tu cenu nekoupím DLC bez slevy a tímhle zdražením začnu to samé praktikovat na flavour packy... Základ hry je sice poměrně bohatý a nabídl několik skvělých novinek. Ale zároveň nefungují věci se kterými nebyl problém v CK2. 

    Asi nejvíc mě to štve s tím jakým způsobem se "šíří" třeba náboženství. Prakticky každou hru je evropa po nějaké době převážně jen křesťanská, afrika muslimská a asii mají rozdělenou muslimové s indickými náboženstvími. Znovuhratelnost CK3 je tak aktuálně o dost nižší než to bylo u CK2. A to i když vynechám různé herní styly, které zatím v CK3 nejsou jako obchodní republiky a nomádi... Velká škoda, protože ten základ se opravdu povedl.

  • Bohužel nic nového. Paradox jen pokračuje v trajektorii nastavené už několik let zpátky.

    Tenkrát zavedl praxi že DLC už nebudou zlevňovat pod 50%. Budiž s tím by se asi dalo žít. Pak vydal obsahově zcela chudé HoI4.

    Chtivost po doplnění DLC byla už tenkrát cítit. Mechanicky dosti ohlodaná hra i oproti druhému dílu. A dnes 6 let po vydání a 7 DLC sotva obsahuje všechny mechaniky který měl už druhý díl v základu. A co se týká zdejších "Country" (Flavor) packů komunita vám nabídne mnohonásobně více obsahu v lepší kvalitě a zdarma. Viz třeba Kaiserreich, Endsieg, Old World Blues, Road to 56, New Order: Last days of Europe, Palpatine Gamble atd. Směle se může rovnat komunitě kolem Bethesda her.

    Pak přišel Imperator, který v tomhle přístupu ještě více přitlačil na pilu. A ejhle, hráči si to už nenechali líbit. Naprosté fiasko, které pravda posledním 2.0 updatem povedlo resuscitovat, ale už bylo pozdě. Značka zničená a vývoj ukončen.

    Na nákup DLC u Paradox her už jen výhradně čekám na Humble Bundle nabídky. Za 500 Kč jste tak schopni nakoupit většinu z nich, což je stále zlomková cena oproti nákupu na Steamu a to i ve slevách.

    A aktuální situace kolem CK3? Očekávám že se zbortí sama do sebe. Základ je dobrý, ale DLC typu Royal Court tu hru dřív nebo později pohřbí díky hamižnosti, nedomyšlenosti mechanik, jejich ovlivnění zbytku hry a i celkový rozbitý stav hry. Podobně jako teď u Europy Universalis IV.

    Paradoxu tuze chybí nějaké výraznější konkurence. Ve svém opojením úspěchem si začínají myslet, že jim projde všechno. A já doufám že brzy spadnou na hubu. I když to nejspíš odnese chudinka Victorie III.

    • Derp_1337

      Hezky jsi to napsal. Paradoxu chybí pořádná konkurence v segmentu grand strategií. Díky absenci konkurence si myslí, že jim projde to, jak kálejí na hlavy hráčské komunity.

      • pichpe

        Jediná aspoň trochu ucházející konkurence byli Matrix Games/Slitherine. Ale tam se trochu zasekli v minulém století a navíc už delší dobu nic pořádného nevyšlo. Tam by to také chtělo nějaký svěží vítr.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit