Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A teď k Endless Space. Včera jsem hrál asi dvě hodiny Alfu (nebo v jaký je to fázi) a musim říct že docela slušný. Ovládání celkem dost intuitivní. Například u detailu čehokoliv se vpravo nahoře objeví tlačítko close, asi třikrát jsem ho použil a už mě začalo štvát, že musim jet až nahoru, daleko od ostatních onformací a kliknout na tlačítko...první co mě napadlo bylo zkusit kliknout pravym myšítkem a ejhle, ono to funguje! Za ovládání zatím musím říct že naprosto v pořátku. Stabilita hry naprosto v pořátku (za celou dobu nespadla, pouze se mi po loadu hry nějak divně přiblížila galaktická mapa, ale ničemu to zásadně nevadilo), za to musim dát po zkušenosti se SotS palec rozhodně nahoru. Úprava lodí probíhá hoodně podobně, jako v Master of Orion. Loď má nosnost do který se musíš vejít a jen přidáváš moduly dle libosti. Nevybíráte si kam je dáte narozdíl od SotS, ale kupodivu mi to nevadilo...a to především z důvodu, že je jedno kam to dáte. Bitva totiž probíhá napůl automaticky. Neovládáte lodě, prostě se k sobě přibližují ve třech fázích (long range, medium range, melee ?)a při každé fázi můžete zadat přikaz co mají dělat. Dost mi to připomíná karetní boje asi podobné Magic the Gathering. Kamera v boji asi nejde ovládat a "filmově" se přepíná do různých pohledů a možná se zaměřuje na zajímavé události. Akorát že místo buff karet máte moduly v lodích. Víc jsem ze hry zatím neprozkoumal. Grafika galaxie je obyčejná, ale naprosto dostačující a není 3D. Grafika při managementu planet je pěkná. Grafika při bojích je asi tak na úrovni SotS2, takže taky slušná (na strategii...grafiku X3 nečekejte). Celkově se to opravdu dost podobá MOO2.
    • okej presvedcil jsi me :) jdu to koupit... SOTS2 uz mam prolezly skrz naskrz za pul roku bugfestu *1*
  • Z vesmírnejch strategií mě nejvíc sedla hra Imperium Galactica 2. Takže doufám že tato jí bude podobná.
  • Jen vidim Ubi a EA, a uz mam husinu po celym tele
  • Veskoslav
    Teď momentálně hraji Sins of a Solar Empire. Další svělá sci-fi RTS. Bohužel jeden obrovský problém u téhle hry je naprostá absence jakékoliv kampaně. Ale doporučuji vyzkoušet. Kdo hrál Homeworld, tak i tato hra ho vezme za srdce.
    • Zrovna nedávno jsem ho zkoušel, ale né a né mu přijít na chuť, což u Homeworld nebyl problém. Taky už vyžaduju pěkně vypadající bitvy a ty mě u SoSE nijak nenadchly. To i v Homeworld snad vypadaly líp. Asi SoSE dám ještě šanci...třetí, ono není moc z čeho vybírat. Není nad to se v těhlech vedrech vydat do chladnýho vesmíru (nebo k vodě v reálu samo). Asi nejvíc ze všeho mi tam chybí upravování lodí,v čemž SotS naprosto ruluje.
      • Nevím nejsem zas tak náročný na grafiku uznávám že ty efekty nejsou kdoví jaká slává ale osobně se mi to líbí, jsou tam dobře propracované detaily lodí a ty střelby taky nádhera osobně grafiku hodnotím velmi kladně.

        upravování lodí? No SOSE je dá se říct všestraná a velmi prakticky udělaná hra, má několik svých aspektu ale zase nezabíhá do přílišného detailu... máš tam politiku, vědu dokonce i LVLování těžkých lodí a u nich prostě vidíš tu mohutnost oproti jiným třídám... velíš celým flotilám dokonce se neomezuješ pouze na jednu galaxii atd...

        Celkově SOSE tím čím nabízí a povedenou grafikou ne nedá se to s homewordlem srovnávat (homewordl je taky moje srdcovka) ale chybí tam politika diplomacie, kolonizace planet atd... i přes řadu chyb SOSE nabízí to co tu chybí a tahle hra by ho možná mohla vystřídat možná uvidíme jak ji udělají každopádně to vypadá jako velmi zajímavý počin a fandím tomu, chci si vybrat mezi SOSE a něčím dalším a ne furt dokola hrát to jedno.
      • SotS?
        • Uz mi to doslo... netreba reagovat...
          • A tento mesiac by malo dostať SOTS2 all clear. Vrelo doporučujem.
            • Tak jsem hledal na netu, ale stejně sem nepochopil o co jde. Co je to to All clear?
    • někdy si to zahrej v MP... jsme to hrály s kámošem 2v3 nebo 2v2 byla to nádhera zabavilo nás to i na 5 hodin... singl by se hodil ale zase nebyl tak nutný, mapgenerátor tam je velmi dobrý... ikdyž nějaké scénařové mise by neuškodily
    • no podle mě by tam zrovna kampaň byla zbytečná.
      Jinak tohle vypadá jako fajn "Space: Total War" když to nezkazí
  • hmm, to mě tak napadá, že by mohli udělat pořádný pokračování Homeworld. To byla velmi libová záležitost pro milovníky sci-fi strategií .....
    • Pokracovani HomeWorld bych bral vsemi deseti.Snad se jednou dockame
  • příští rok??? vždyť na steamu píšou Summer 2012 :-D levis :-D
    • Jo, taky nevim, kde vzali ten pristi rok. Leda by to psali loni a zverejnili az ted :) Kazdopadne v tom suchu, jake panuje ve vesmirnyuch strategiich se na to tesim.
      • celkem novy je Sword of the Stars II , po pul roce inteznivniho vychazeni patchu se to uz da hrat :)
        • Hehe. Taky se na to opět chystám. Po patchovacím šílenství, kdy mi každý další patch, které vycházeli i po pár dnech, zrušil uložený pozice, to snad už pujde v klidu hrát.
          • mno uprimne, je to porad pekna bida. Sem tam to crashne a optimalizace je porad uplne silena. Na i5 3,2 8gb ram ssd je to pomaly jak das ( mapa SOTS2 The SotsVerse je pak uz jenom lahudka :D )

            Za ten pul roku, udelali obrovskou porci prace a snad to dotahnout do funkcni podoby.
            Potencial je tam obrovskej, a i kdyz je to obcas utrpeni tak me to bavi moc, mam ale hodne zkreslenej nazor, jsem fanda vsech 4x strategii, takze odpustim i to ze jsem zaplatil litr za betu :)
  • Diplomacia bude zelená, strategická časť červená, obchod bude modrý, už tam chýba len ľudský uber hrdina a singlemultiplayer. *5*
  • Kez by to bylo neco jako Master of Orion 2 jen v lepsi grafickem kabatku a nejak vylepseno (porad turn based!).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit