Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Safra, to vypada tak podivne zajimave... ze bych sel nakonec ... do te bety? *7* . ( F2P me ale odrazuje, ty vyroky ze to bude pro vsechny hmm... )
    • hra bude P2P
      • Jack1947
        V tom pripade jen ta Beta no. *3*
  • Ale tak jako proč ne? Uvidíme, co se z toho vyklube.
    • Ale taky proč jo? Podobných her je tu mnoho. Naopak tu chybí naturalistické fantasy MMORPG pro dospělé. Takový dotažený Age of Conan s bojovým systémem složitějším než je autotargeting, svítící obrys targetu jak pro pitomce a čistá klikačka. Chybí tu MMO, kde by bylo třeba se boj skutečně naučit a kde by každé máchnutí mečem či vystřelení šípu (snad všechna MMO mají momentálně lučištníky s nekonečnem šípů) bylo důležité a jeho nezdaření by pro hráče byl problém. Takový Mount and Blade v MMORPG podobě s propracovanějšími questy a herním světem.
      • Shania
        wildstar nema lock a vsechny skilly vyzaduji aktivni mireni.
        • A zaměřovač zabere pěkný kus obrazovky... viděl jsem stream z bety. Viděl jsem zaměřování a nejde o nějaký malý křížeček. Hráč v podstatě vymezuje značně velkou plochu, kam se pak provádí nějaký skill. To i v GW2 měli lépe udělaní. *3*
          • tak určitě to má gw2 jelpší :D:D:D:D jo určitě je lepší si prostě atrgetnout hráče a pak spamovat par klaves jak magor, nechapu proc sem vubec pises, proste WS nemas rad, od nikoho is tu nenechas nic vysvetlit, proste tu jen opruzujes, najdi si neco lepsiho na praci
      • To co zde popisujete patří do oddělení science fiction. Víte, co by to znamenalo? Stovky neli tisíce hopsajících a dodgujícíh postaviček stejně tak, jako je tomu v Battlefield 3... Nač ztrácet čas s klasickou chůzí/během, když mohu donekonečna hopsat ze strany na stranu jako šílenec a žádný range class mi nemůže nic udělat. To už tu bylo mockrát. To je možná ten důvod, proč target lock systém existuje a funguje. Ne děkuji! Hardcore MMO pro Vás a vám podobným snad někdo udělá, ale já se toho účastnit nechci.
        • Ale blbost. Stačí jen přizpůsobit nastavení chůze, běhu a problém vyřízen. Copak si nehrál žádný hry? Víš, jak se dá skákat třeba v Mount and Blade? Nebo skákal si někdy ve Skyrimu? Zahraj si nějakou hru...
  • Absolutně nechápu, proč hráče tohle MMO tak zajímá. Zjišťoval jsem si k němu nějaké informace, ale pořád jsem nepochopil, v čem má být tohle MMO tak super, že jej někteří tak očekávají. Rád se nechám poučit.

Jediný skutečně "nový" prvek téhle hry je asi trochu více propracovaný housing a údajně tam půjde stavět i města. To já umím ocenit, ale co tak vím, dost hráčům je tohle naprosto ukradené. Po grafické stránce ta hra vypadá skoro jak WoW, což rozhodně nemůže být plus. Bojový systém je téměř totožný s WoW (a zaměřování dnes už vážně nestačí k tomu, aby se hovořilo o novém extra super cool bojovém systému), což taky nemůže být plus. Že je tam humor? No jestli tohle stačí hráčům ke štěstí, tak budiž.

Nebrte to jako hate. Jen prostě nechápu, v čem je tohle MMO tak super, že je některými tak neuvěřitelně popularizováno. Podle mě jsou na oboru daleko zajímavější a inovativnější MMO.
    • Shania
      Tenhle clanek to pekne shrnuje: http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/632/feature/8032/WildStar-Turning-into-a-Formidable-MMO.html
    • Shania
      No většinou ty přílis inovativni FTP MMO moc dobre nefunguji jako celek, tohle neni problem Wildstaru, coz je v mnoha ohledech WOW 2 se spoustou skvelych inovaci. Kazdopadne neni to hra pro kazdeho, ale nejdriv si ji zahraj a pak hodnot.

Tady je treba dva z moha duvodu, proc se mi hra libi:
      Skvely soubojovy system.
      Hra má dvojskok a sprint, takze je velmi zabavne a rychle se pohybovat na mapě.
      • V čem je soubojový systém jiný než ve WoW nebo GW2? Je tu panel skillů a nějaký způsob zaměřování (podle videí z YT úplně stejný způsob jako v GW2).

Že má hra sprint? Tomu říkám inovace. Nejspíše si to předplatím do konce svého života.

V tom článku viz tvůj odkaz níže jsem se toho taky moc nedočetl. Už zmínka o velké variabilitě při tvorbě postavy a vyzdvihování toho mi příjde směšné - tohle jsem viděl v mnoha MMO a daleko propracovanější (třeba ve Star Trek Online). Pak ta narážka na humor ve hře - to mi nevadí, ale sotva to můžu považovat za hlavní prvek hry, za nějak opravdu důležitý prvek hry. Pak psal o tom, že se dají různě odemykat questy na základě činů - no to už jsem viděl jinde dávno a mám pocit, že dnes už by to jaksi nešlo jinak. V tom článku mě dostává, jak autor vyzdvihává grafický styl - to ale není žádná inovace. Já tvrdí, že graficky je to velmi podobné WoW a styl je sotva nějak unikátní - silně stylizovaných MMO je tu mnoho, většina.

Takže má otázka zůstává. U The Elder Scrolls Online aspoň můžu vyjmenovat jasné prvky, v čem bude hra trochu odlišná od zbytku MMORPG. Tady to přese všechno, co jsem si zjišťoval prostě nedokážu. Asi mi něco uniká.
        • Spades
          TESO je sr@čka pro masy. Bude to přesně to co to říká, že to bude. Skyrim Online. A jelikož Skyrim měl k propracovanému RPG stejně blízko jako FarCry 3, tak to podle mě dopadne ůplně stejně, aneb každej má hned super zbroj bez jakékoliv námahy a celá hra bude jen o PvP.

WildStar MÁ být stejná jako WoW, ale jako VANILLA WoW. To je to co lidi chcou, a proč je Vanilla WoW bavilo. Pořádnej endgame, velké rozdíly mezi classama, itemizace, která má smysl atd. atd.

Ohledně combatu, tady nejde o zaměřování. Dám ti příklad. Engineer je něco jako Druid/hunter kombo. Když hunter ve WoW dmguje, tak musí klepnout na target a pak jenom spamuje ability. Tady engineer má daleko menší dosah (obecně všichni mají menší dosah) a může castit za běhu. Zároveň taky dává největší DMG v středu jeho telegrafu (něco jako ukazatel kde střílíš), takže musíš běhat za cílem a držet ho v tom středu, což díky sprintu, úhybu a dvojskoku není zas tak lehké.

Dále pak healování není o klikání na RaidUI (třeba HealBot), ale musíš fakt vidět kde ostatní stojí a posílat healy na ně (musíš healovat více lidí naráz, takže musí stát u sebe), a jelikož máš krátký dosah, nebo malý rozptyl, musíš buď být blízko, nebo fakt HODNĚ přesný.

Jo a PvP? 2 telegrafy a jsi tuhej. Proto se jim musíš vyhýbat, popř je counterovat a v tom je ta hra o dost jiná, než WoW, kde stojíš na místě a mačkáš tlačítka.
          • Coze ? tohle ze je vanilla wow ? mam pristup do bety a jeden celej den jsem to vydrzel hrat.. a s vanillou to ma spolecny max to ze budou 40man raidy.. tot vse.. pvp je neskutecnej chaos protoze ten jejich targeting system je je strasnej vsude po zemi jen samej targeting a temer se neda rozeznat kdo je a neni enemy. Questy jsou nudny a ta trocha humoru to moc nezachranuje.. Explore tyhle hre oproti wowku taky nic nerika protoze jsou ty zony jen o neco vetsi tunelovky nez v neverwinteru. Nejvic me pobavili ti lide v general chatu co tam pisou ze je to nejlepsi xpeni na svete atd atd.. pritom je to kopie wowka s nepovedenym gw2 combatem.
        • Shania
          Spis se vymackni co o te inovativni MMO ocekavas.

Pokud si myslis, ze hotbar mmo se hraji vsechny stejne, tak pro tebe tahle hra nic noveho neprinese.

Porad tu je hotbar, mackas skilly, ale bojuje se zde naprosto jinak nez WOW nebo GW2. Boj je vic podobny Newervinteru a Tere, akorat je o dost dal. Vse je tu zalozeno na uhejbani, spravnem zamireni (jo muzes velmi lehce minout a to plati i pro nepratele).

Pokud jsi videl vsechny dewspeaky a stejne pochybujes, tak te tu tezko presvedci nekdo v diskuzi. Na YT maji uz dost gameplay videii, takse zkus podivat na to.
          • Pohádky pro děti. Viděl jsem videa z téhle hry a viděl jsem to "zaměřování". Je to velmi primitivní. O ničem.
    • Osobně mám pocit, že problém je hlavně v tom, že nechceš chápat. Z toho důvodu taky cítím, že nemá smysl ti cokoliv vysvětlovat.
      • Proč ztrácíš svůj čas psaním hloupostí? Když nemáš co napsat, nepiš nic. *3*
    • A které že to inovativnější MMO na trhu jsou?
      • Masová žádná. Minoritních pár je, ale skoro nikdo je nezná. Třeba Wurm Online je úplně něco jiného než všechna ostatní MMORPG.
        • Spades
          Crafting/Exploration MMO... Ne díky.
          • ale je úplně jiný, to se nedá popřít.
  • Tak si představte, minulej víkend byl stress test Wildstaru a mě na něj přišel klíč. Ale to jsem zjistil až v pondělí, když jsem se podíval do emailu. Jaká smůla.

Rád bych si ověřit na vlastní kůži, že to skutečně je jenom nic moc mišmaš WoW a GW2, jak to z videí vypadá. Tak snad příště.
    • Sice to neustále padalo, ale za ty dva dny jsem se dostal přes startovní lokaci a udělal i nějaké questy dál. Nějaké prvky s WoW i GW2 tam určitě jsou.

Z GW2 si rozhodně hodně bere combat systém, který je postavený na stejném principu (pohyb a dynamická akce místo statického klikání), ale dále vylepšený, takže tutově zábava.
      Questový systém je vcelku klasický (podobný WoW). Přijdeš k NPC, pokecáš, dostaneš quest, uděláš, odevzdáš. Jsou tam sice nějaké úpravy, které to trochu oživují a na mapě jsem na druhém konci viděl i nějaký public event, ale jinak bych řekl nejslabší článek momentálně.
      Na co jsem narazil, a co nebylo ještě v provozu (takže se to nejspíš změní), je ekvivalent talent stromů, který tedy přímo není podobný ani GW2 ani WoW, ačkoliv blíž by měl nejspíš k Traitům z GW2.

Mišmaš to definitivně bude, protože všechno je mišmaš něčeho (viz série "Everything is a Remix"), ale pokud něco udělají s tím quest systémem tam by to mohl být zábavný mišmaš.
      • Spades
        IMHO quest systém v GW2 byl totální megashit a sem rád, že tady je ten klasický z WoW, ale mohli trošku více rozlišit tasky od příběhových questů. Hlavně by mohli tasky nějak třídit, protože aktuálně je to v quest logu docela clusterfuck
        • Jo, ale ty vykřičníky nad NPC si mohli odpustit, no ne? *7*
          • Spades
            A proč ? Vždycky jsem rád, když použijou vykřičníky, protože jdou krásně vidět.
            Ještě jsem neviděl lepší označování questů. Nejblíž k tomu měl SWTOR s těma trojuhelníkama, ale i tak si nevěděl, jestli ho nemůžeš vzít, nebo si ho už vzal.
    • Spades
      V stres testu sem byl, a dostal sem se tam na 5 minut těsně před koncem, jinak to furt padalo. Nedostal sem se dál jak na vytvoření postavy.

Jinak to není vůbec klon WoW, ale dost z GW2 to přebírá. Aspoň to říkají lidi co jsou v betě na 4chanu, kde se NDA vůbec neřeší a lidi tam vynášejí úplně všecko
  • Lawliet
    On má k dispozici TANK?
  • Mahcake
    Jako vážně? Tohle video je už nejmíň týden starý...
    • Shania
      Včera vyšlo.
    • Spades
      Tak ty si nový druh retarda :D
      • Kinet1c
        niekto musi byt predsa *5*
    • ales.smutny
      Opravdu? Týden staré je oznámení, že poslední povolání je engineer. Co tak koukám, tak DevSpeak s ním ještě ani není na oficiálním YT kanálu WildStaru. Ať koukám, jak koukám, dřív než dnes jsem tohle video nikde zvěřejněné neviděl.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit