Přejít na výpis diskuzí
Will Wright: „Konzoloví tvůrci se třesou strachy“
10.7.2012 | Aleš Smutný
93 příspěvků
-
mi jsou konzole ukradený :) nebudu kupovat jednoúčelné herní zařízení
stejně na nich staré Fallouty, Gothicy ani Total War hry nezahraju -
držte do*dele už hubu o konzolých dop*či ten kdo nemá rád konzole tak si leští svojí konzoly mezi dvouma svalama
-
-
Vidíš, mě třeba konzole vůbec jako hardware nevadí, ale jejich uživatelé jako ty mi o nich dost kazí obrázek.
-
-
taky si dovoluji nesouhlasit :P treba tribes ascend je pay to win dokud nevylevelujes vse (cca rok bezneho hrani ?), ve world of tanks je to naopak.. hlavne tu chybi 3 zasadni hry ktere nejsou pay to win nebo jinak nekazi platbami hratelnost - league of legends, dota 2, team fortress 2
-
-
na ty tři jsem úplně zapomněl a u Tribes ano je to sakra pomalé, hraji to jen občas a i tak si zvládnu toho kolik naodemykat, jen ty další alternativní zbraně jsou drahé za herní měnu, ale nemyslím, že by to bylo tak nevybalancované, že ty zamčené zbraně by byly jako pro pay to win
-
omg to mela byt reakce na kedaro *7*
-
-
Uz existuje nejaka singleplayerova f2p hra s herni dobou okolo 6 az 10 hodin?
-
-
WoW, do levelu 20 to máš zadarmo, to tak těch 10-15 hodin bude.
-
-
To je singleplayerova hra? A je to opravdu f2p, tj plati se mikrotransakcemi?
Co jsem tim chtel rict je to, ze f2p ekonomicky model se nehodi pro vetsinu soudobe herni produkce.
-
-
-
Jo jo, interaktivní filmy. O tom mluvím už pár let. O konci her...
Indie scéna to snad zachrání. -
-
Nezachrání.
-
-
Tak potom už snad jen DOSBox a výplach úst olovem.
-
-
-
logicky mozek tenhle Wright, co take cekat od cloveka co vymyslel Sim City
-
-
a některé nicky, co nemaji paru o soucasnem stavu herni sceny, se s ním snaží polemizovat. Jak usmevne :)
-
-
*15* *15* *15* +1
-
-
-
ten pan je Mohamed!
btw ja tohle rikal uz pred dvema roky, ale to nema takovou vahu... :( -
Souhlas s Alešem, taky chci nákladné, velké, epické tituly. Já si osobně myslím, že trh se bude rozšiřovat, že to tak nějak bude moci všechno koexistovat.
-
-
Za mě také souhlas. Velké AAA hry nevymřou. Třeba bethesda se rozhodně nevzdá možnosti udělat další AAA titul ze světa TES, který bude velký, náročný a drahý (asi těch 40 eur) .
Problém současného hraní nevidím v tom, že by vše přecházelo na F2P, ale v tom, že za AAA hry se vydávají i tituly, které podle mě tu kvalitu té tisícovky nemají ani z poloviny.
Že AAA hry nevymřou jsem vlastně chodící příklad já. Hraju kdejakou F2P hru, občas si tam něco koupím a do toho občas nějaké to MMORPG, ale pořádnou AAA hru, tou nepohrdnu a rád za ni vypláznu plnou cenu. Jenom chci vědět, že ta hra tu hodnotu mít bude, což u měnšího počtu kvalitních titulů půjde celkem slušně ohlídat.
F2P tedy nevidím jako smrt herního průmyslu, ale spíše jako očistu v pravý čas, která posune řadu titulů do jiného platebních mechanismu tam, kam patří.
-
-
Kromě sequelitidy (nezná někdo latinský název této choroby?) má "vysoká" herní branže od jistého data ještě jeden podstatný neduh na křížku a sice problém se zrakem - nedokáže rozeznat hru od CGI filmu s interaktivním posuvníkem.
Myšleno napůl ironicky a napůl vážně. Opravdu čekám kdo se konečně rozhoupe, přestane se schovávat a natvrdo vydá ne "super čupr nejnovější FPS", ale "interaktivní film z válečného prostředí". To znamená, že divák (ne hráč, divák) dostane film, který se v určitých momentech zapauzuje (nebo zpomalí) a divák dostane na výběr koho má ústřední postava zlikvidovat a jak, kterou ze tří cest se dát nebo jestli oddělat nebo nechat naživu.
A označení HRA bude příslušet té formě zábavy, kde je opravdu možno postavu ovládat po dobu delší je 3/4 průměrné doby konzumace daného titulu. -
-
Aha, ja si prvne nevsiml toho, jen v urcitych momentech, sem myslel kdykoli. No ale to je prece obyc interaktivni film, kinoautomat. Za me teda fuze filmu se skutecnou propracovanou filmu funguje a je to presne herni styl, ktery me nejvic zajima. Vynikajici L.A. Noire jako priklad za vsechny.
-
-
Také proti takové formě pobavení nic nemám a naopak, vkusně zpracované téma v takové formě to může být lepší zažitek než v podobě hry.
Mám (vnitřně) něco proti tomu, když se taková zábava propaguje pod označením HRA. Je to subjektivní, snadno lze ustřílet požadavkem na definici hry a následným vyvrácením požadavků, kdybych nějaké vypsal. Ale kdo chce pochopit, pochopí. -
-
No ale ty tedy rikas, ze co je interaktivni film, nemuze byt zaroven hrou? Myslim skutecnou hrou, ktera neni nijak tou filmovosti omezovana? A musi se to tedy oddelovat? To je dle me presne pripad L.A. Noire, kde je videt, ze to funguje a jeden styl s druhym se neomezuje. Interaktivni film a zaroven klasicka hra.
-
-
-
sequelitis, sequelitidis (femininum)
-
-
Díky ^_^
-
-
Neco takovyho urcite jednou bude, ale i kdyz to vypada na oko jednoduse, neco takovyho udelat je technicky strasne tezky :)
-
-
Ať shoří v popel!
PC PC PC PC PC!!! -
-
Už tě zase pustili k počítači?
-
-
Nasadil bych mu léčbu konzolí. *1*
-
-
Proč si tak krutý?! *10*
-
-
Protože Ti chce dopřát konečně ten pocit, vyvalit se na gauč, před obrovskou TV a zahrát si třeba Mortal kombat tak, aby sis nezlámal prsty. Myslí to s Tebou dobře.
-
-
A to by mu pomohlo nebo přihoršilo? *15*
-
-
-