Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • surlys

    https://www.youtube.com/watch?v=HhYwmN1OwCg


    😂😀😂

    Divíte se, že Xbox se neprodává?

  • Já hrál Xboxu one asi 4roky pak sem si kvůli několika hrám koupil PS4 a  na ni pak hrál 2 roky.kdyz vyšli nextgen konzole a nebyla dostupná ps5 tak sem koupil Xboxss hrál sem na něm rok a když sem pak sehnal ps5 už sem Xbox prakticky nezapl.Loni v srpnu když Microsoft měl silnější období sem aktivoval GP zkusil pár hodin starfield,forzu,LoP a pár menších her a zase se vrátil na to svoje.K tomu GP tam se prehrabuju a vlastně si nedovedu vybrat a na PSExtra spíš nevím co dřív takže tak

  • Bavi me jak se dokaze rozprodit debata a zacit vytahovat pomslu noze na zaklade nejake domeny nejakeho pisalka ktery mluvil s nekym kdo o xboxu nema moc prehled. 🤣🤣🤣

  • Torm

    Spousta lidí zde vyzdvihuje Playstation 5, jak je oproti Xboxu úžasný. Playstation 5 mám teď už snad to budou dva roky. Odehrál jsem na něm Ragnarok, odehrál jsem možná půlku Hogwarts Legacy (než mě to přestalo bavit) a kus Horizon Forbidden West. Od té doby jsem ho ani jednou nezapnul, což bude už asi 5 měsíců? 

    Protože mám herní PC a nepotřebuju konzoli. V momentě, kdy jsem se dozvěděl že Horizon Forbidden West vyjde na PC, tak mě to přestalo bavit hrát na ovladači a zrovna včera jsem ho nainstaloval na PC a těším se, až to rozehraji (škoda že nejdou nasdílet savy, ale co se dá dělat). 

    Pokud bych někdy v budoucnu uvažoval o koupi další konzole, dám se facku a počkám až ta hra vyjde na PC :) 

    Na druhou stranu i tak jsem teď uvažoval, jestli si za 5000 nekoupím Xbox Series S, protože za tu cenu to je neskutečný, co to zařízení nabízí. Ale pak jsem si dal facku :D

    • frank.horigan

      Ty by sis měl v první řadě ujasnit na čem vlastně chceš hrát.

      To že moc nehraješ na Playstationu (proč vlastně hraješ na něm když tam hraješ hry co jsou i na PC?) neznamená, že na tom není co hrát nebo že je konzole špatná.

      Primárně tu řešíme xbox a u něj teď už rozhodně platí pravidlo, že sebelepší hardware bez pokud možno exklusivních her není k ničemu (zdravím Atari Jaguar) 

  • drowsy

    Ti, kteří se zde stavíte proti XBOX a straníte Sony, na to zkuste kouknout pohledem mudly, který si řekl, že dítěti a sobě pořídí něco na občasné hraní (tím myslím jednou dvakrát do týdne hodinku dvě). Herní PC mně přišel drahý, PS5 taky, vzal jsem tedy jsem tedy levně XBOX Series S. Koupil jsem jej s kupním dokladem v běžící záruce od pána, který přecházel právě na PS5 (a vysvětlil mně i docela podrobně důvody), ale i za plnou cenu v obchodě bych nakonec peněz nelitoval. Jakožto mudla jsem dostal v kombinaci s GamePass to, co jsem chtěl - seznam her které jsem ještě nehrál, ale chtěl bych, tvoří docela dlouhou frontu, exkluzivity neřeším vůbec, semtam koupím nějakou hru "za plné", abych měl trvalou licenci i ve chvíli, kdy se rozhodnu GamePass dále neplatit (Tomb Raider série, Fallen Order, Survivor, ORI, Mass Effect a pár dalších). Nepotřebuji hrát ve 4K, televize toto rozlišení umí, jedu ale v režimu Full HD. Mně bohatě stačí, když MS zařadí ročně pár her, pokud navíc vyškrtá zbytečný balast typu Goat Simulator a strategie, které se na konzoli hrají debilně (ty bych do GamePass nedával vůbec), MS by tím ušetřil dost peněz na vývoj, (masochisté nechť si je koupí za plnou palbu). Tím, že nemám doma PS5 vůbec nechci říci, že je dle mého soudu horší, jen tuto konzoli prostě nepotřebuji. A ještě taková drobnost, která se mně přihodila asi rok po koupi XBOXu - pořídil jsem herní PC, žádnou špičku,  prostě lepší Ryzen v kombinaci s 12G RTX 3060. Ve FullHD tam jede všechno na plno, tedy to, co jsme zkusil. Dopadlo to ovšem nakonec tak, že dál hraji sem tam na XBOX a na "herním" PC jsem si začal "hrát" v Houdini, Blenderu, Unity a Unreal. Tož asi tak :) XBOX bude mít svoje zákazníky ještě docela dlouho, myslím, že spíš zajde na to, že se někdo u MS ukvapí a zařízne ho, než že by od něj všichni utekli.

    • Derp_1337

      Jo, v tom máš pravdu. Xbox s Gamepassem je ideální pro děcka. Platíš měsíční poplatek a děcka si z té nabídky vždycky něco najdou, co je bude bavit hrát. A rodič má pro sebe aspoň chvíli klidu.

      Přece jen děcka se dokáží bavit u kdejaké blbosti, že? Rád vzpomínám na mé mládí a jak jsem hrál totální kraviny a myslel si, jak dobré hry to jsou. Bohužel teď už je můj vkus víc vytříbený a jen tak ledasco už mě nebaví.

    • honcka

      Jaksi si zapomněl, že gamepass běží i na pc, kde se strategie naopak hrajou dobře a navíc teď chce rozšířit store a gamepass i na ios a na tabletech se naopak strategie hrajou lépe než akční hry..

    • redicius

      No, jenže prodeje se dělají tím, že koupí někdo hru za plnou a pak nedejbože ve slevě.. proto budeme mít v gamepassu blbosti jako goat simulator a ty pořádný hry si zahrajeme na ps5 nebo pak za 4 roky v portu na PC ..

      Mám doma děcka a gamepass je pro děcka super. Ale to rozhodně není něco, co by si přál MS jako strop, pokud nakoupil Bethesdu apod.

      Jinak, děckám, pokud bych chtěl nutně ještě víc ušetřit, tak stačí Fortnite, Roblox a Minecraft, ve finále ani ten gamepass nepotřebuješ :D

      • frank.horigan

        Tak tak pokud někomu dnes výjimečně připravuju komp pro děcka, tuhle trojici her už tam mají a vícprakticky nepotřebují.

        Nehledě na to, že to běhá i na kancelářském repasu v ceně toho levnějšího xboxu

  • frank.horigan

    Xbox prostě nemá hry kvůli kterým by si to lidi kupovali. Prodává se to v Datartech jako spotřební zboží -  dárek "pro děcka" jako třeba mobil.

    MS to může dotovat doslova roky a nějak to žít bude, ale až tam někdo bouchne do stolu, zemře to z roku na rok jako SEGA.

    V MS furt mají Cloudové hraní a na to se v budoucnu naplno zaměří. 

    Xbox prostě bude ve formě aplikace v televizi.  

    • Psko se neprodava v datartech? To je nejaky extra zbozicko?

      • frank.horigan

        Je to samozřejmě to samé, ale PS obecně hrají více “hráči”.

        Na “iksku” více občasní konzumenti

        • Derp_1337

          "my jsme hráči, oni jsou konzumenti". 😂

          Hmm, to bude asi nějaká konzolová varianta keců, kteři píšou samozvaní "PC master hrace". 😉

          • frank.horigan

            Ty už jsi viděl nějakého regulérního hráče co by dal přednost xboxu před PS??  :)


            • Derp_1337

              Jo. Určitě se podobných lidí najde dost.

              Mám známého, co hraje jenom FIFA (nebo jak se to vlastně jmenuje ten nejnovější ročník). Podle něj všechny ostatní hry jsou nuda a jenom fotbal ho baví. A hraje to na Xboxu, protože si od dob Xboxu360 zvykl na jejich gamepady.

              Hraje nějaké online ligy na vysoké úrovni, takže je to určitě "hráč". 😉

  • Chris Dring ma svoje domienky na zakladne rozhovoru s mensim studiom. V casoch kedy naklady vyvoja hier idu do astronomickych vysin a kazdy rozmysla na remakom/remasterom alebo pokracovanim overenej znacky chcem naozaj vidiet toho vydavatela, ktory sa  vedome rozhodne ignorovat nejaku platformu. Ak samozrejme nedostane extra zaplatene za exkluzivitu.

    Je snad jasne, ze kazdy chce pokryt co najvacsi trh. Preto MS rusi bariery medzi platformami, preto Sony po roku portne hry aj na PC...prachy su prachy a je jedno odkial pridu.

    Xbox taha za kratsi koniec, ale ruku na srdce, Sony to tento rok tiez nema ruzove. Nedokazalo zabranit akvizicii Activisonu a ma problemy s Bungie, za ktore zaplatili astronomicke peniaze. Tiez muselo prepustat a rusit projekty a ja stale cakam na tie NEXT GEN hry, ktore vytazia PS5, nez aby som mal kupovat PS5 PRO.

  • Ja myslel, ze hrani na PC je mrtve a ona nam zatim umrela jedna konzole.

  • spoock

    Já si před dvěma lety koupil Series S jako doplňkovou konzoli, abych si mohl zahrát chystaný Starfield, bohužel jsem ho nakonec hrál asi hodinu. Xbox nakonec v rodině zůstal, protože je tam Game Pass, ale je jasné, že v další generaci už si Xbox nekoupím a raději zůstanu u tandemu SONY a Nintenda, kde ty dobré hry prostě jsou.

    • unicz

      Forza je dobrá hra. Není na Sony a Nintendu.

      Tak, a teď co s tím, s tvým narativem?

      • frank.horigan

        Forza je dobrá hra, ale rozhodně to není hra co donutí davy nakoupit konzoli - tím spíše, když jim tam parazituje PC. 

        Není hra, kvůli které by člověk utíkal pro xbox.  Navíc to celé Filip dost silně podělal s "S" verzí xboxu, pro hráče je dokonalý entry stroj, ale vývojáři to nenávidí.

        A dost požná u následující her část z nich dá od xboxu ruce úplně. 


    • Konečně rozumný názor. 

  • a kedy naposledy pán Makal spustil svoj XBOX series X ? :) vidim to na hodne dlho (ale ozaj HOOOODNE)

    • Pavel Makal

      Pár týdnů zpátky jsem si zahrál Dante's Inferno ve zpětné kompatibilitě :)) Ale jak píší diskutující ve vlákně, když má člověk k dispozici PC, ztrácí Xbox v podstatě smysl, kdybych počítač neměl, bude to jiné :)

      • vonTossis

        Xbox určitě neztrácí smysl. To zjednodušení je velmi zavádějící. Já mám obojí. Na Xboxu si sednu k televizi, večer - pohoda, nohy na stole. Nebo hrajeme s přítelkyní hromady couch co-op her, ať už na PS5 nebo Xboxu (třeba Don't Starve Together, kde máme asi 600 hodin),  což je lepší než se mačkat u PC na monitoru.  Nebo si ona může sednout na PC k Sims 4 nebo Dave the Diver a já hraju na Xboxu Prince v pohodlí gauče. :-) Navíc v případě ložnice = "herna/pracovna",  to znamená, že když se tam spí, málo se tam hraje.  Není to jen o tom, že si na PC a Xboxu zahraju prakticky totéž. Těch "jůs kejsů" je více než dost. 

        • frank.horigan

          Já mám PC u TV (malá skříň za televizí) - s gamepady, s 2x Wii motion+, s klávesnicí s myší. 

          Jak píše Pavel, vlastnit xbox pokud má člověk delší dobu počítač je jako by sis koupil dvě televize a dal je na sebe. 

          Nedává to žádný smysl a argument že jen u konzole sedíš v gauči neexistuje. 


        • Pavel Makal

          Jasně, můj use case je specifický, mám pro sebe na hraní celou místnost a PC mám kousek od televize, takže když budu chtít, můžu si to tam přepojit, to ale samozřejmě není běžný standard. 

          • honcka

            Jinak člověk může hrát hry přes steamlink (teda ne ty z gamepass) pak stačí mít pc klidně v pracovně a u tv nějaký androidbox / appletv, nebo tv s googletv

          • frank.horigan

            Je to úplně normální :)  

            Jen musí člověk chtít. Pokud pořád většina chce u PC sedět jen za stolem jako ve škole je to je rozhodnutí toho jedince. 

            • vonTossis

              Moc to zjednodušuješ.  Já si vybral tento setup na základě mých požadavků a vyhovuje mi perfektně. Takže můžeš žít dále ve své představě. :-) Respektive v tom setupu máme ještě další herní i neherní laptop, PS5 i Switch. 

              • frank.horigan

                Reakce na příspěvek:

                Jo v pohodě, ten setup si fakt může nastavit každý jak chce, pro někoho určitě xbox smysl neztrácí, ale ten někdo není zas tak podstatný.

                Podstatné je, jestli má ještě xbox smysl pro Filipa Spencera, hlavouny z MS, vývojáře her a podobně.

                Já tvrdím, že za deset let bude značka "xbox" ikonkou ve Windows tak, jak tě tam otravuje už dnes a celý xbox vesmír se přenese do Cloudu alá GeForce NOW.  Bude to nahrané v televizích a "hardware Xbox" bude steamovací krabka s ARMem, WIFI6 a trochou paměti. 

                PS: Lidi s PS4,PS5,Xboxem,Switchem,herním,neherním bookem a podobně chápu jako sběratele, ne klasické spotřebitele. To by musel být supr bizár. 


    • Pavel Makal ma herny NTB aj herny PC. V takom pripade je naozaj zbytocne vlastnit aj Xbox, ak clovek ma aj PS5.

      Pracujuci clovek nema snad problem kupit aj vsetky konzoly a absolutne ignorovat kto ma vacsi pipik, ci Sony alebo MS...

      • unicz

        NTB je PC 😉

      • +1

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit