Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morraw

    Ano, pryč s exkluzivitami. Nic to  hráčům nepřináší. Sony, Epic, Rockstar, Nintendo a další sou jen žebráci 😠

    • Hezká myšlenka. Ale jak zakážeš, že se hry nesmí vydávat na jednu platformu?

    • Naopak MkrvoSoft jsou mrzáci. Jen ať sypou. Ale jim nedáme vůbec ale vůbec nic. 

  • Nehledě na nějaký osobní dojmy a preference jsem teda i hodně zvědavej jak to oznámení hodlaj cely pojmout. Protože to se jim bude asi těžko představovat jako nejakej benefit pro Xbox komunitu. Bude to teda namířeny na hráče ostatních platforem, což by se asi Xbox hráčům moc nelíbilo? Nebo to bude nejaka “omluva” jejich komunitě ve stylu “museli jsme to udělat”? Nebo to zvládnou zaspinovat nějak tak, aby si i hraci, co koupili Xbox řekli “to je super nápad”?

    • Derp_1337

      Samozřejmě se jejich PR marketingové oddělení pokusí tu změnu nějak zabalit do hezkých slov, které ošálí některé hráče.

      Ale když si to pak přebereš, tak zjistíš, že hráči Xboxu na tom "nevydělají". Jenže M$ počítá s tím, že těch spokojených lidí bude víc než
      nespokojených hardcore Xbox hráčů.

  • vonTossis

    Jsem zvědavý. Ať bude rozhodnutí jakékoliv, doufám, že bude ve prospěch hráčů. Nějaké hraní si na "moje konzole je ta lepší, béé" když je to jen pitomá krabice, mě vždycky rozesmívá. Ve finále je to jen o hraní. Takže je mi úplně jedno, jestli budou nebo nebudou dělat krabice, klidně ať mi nabídnou něco jiného, nějakou jinou hodnotu pro hráče. 

    Je zajímavé, jak mnozí přemýšlí. Namísto toho mít radost, že Microsoft zpřístupní své hry všude, tak je za to "výsměch", že Microsoft zpřístupní své hry všude. Jen absurdní a vášnivé boje za nějakou krabici a firmu.

    Přitom výstup tohoto rozhodnutí je v zásadě prohráčský.

    • Nexus.six

      Souhlas, ale palec nahorů už jenom za profilový obrázek. Fanda Arcade fire? :)

      • vonTossis

        Ano, velký fanda a už hodně dlouho. :-) 

        • Nexus.six

          Nápodobně. Někdy od Neon bible. Na koncertè jsem byl zatím 2x a snad se nještě někdy zadaří. Pardon že s tím otravuju, ale mám vážně radost. Na fandu AF člověk v čechách narazí dost vzácně. Snažím se je propagovat co to jde, ale je to běh na dlouhou trať.Alespoň že manželku jsem obrátil "na víru" :))

          • vonTossis

            Mě to neotravuje, mám taky radost, protože narazit na fanouška Arcade Fire u nás se moc nepoštěstí. Souhlasím. :-) Na koncertě jsem byl jen jednou, v Berlíně, 2014. Ale určitě to není naposledy. 

    • No tak PC je vlastně taky "pitomá" krabice, jen je to víc "pitomých" krabic poskládaných k sobě 🙂

      • vonTossis

        Je tak, prostě další krabice. :-) 

  • ZOLLINO

    Sony nemozu porazit exkluzivitami uz len kvoli user base, ktoru ma PS ovela vacsiu a svedcia o tom tie cisla predanych konzol. Preto sa rozhodli ze Xbox as service (xbox hry, game pass, xbox hry pre PC) rozsiria kade len mozu a preco nie rovno nepreniest na uzemie protivnika? Tzn. priamo na PS? Dava to logiku a pomoze to v buducich akviziciach Microsoftu. Prakticky MS nejde na zarobok zo systemu (konzole) ci jednej hry, ale na male zarobky na niekolkatich sluzbach, konzolach... 


    Ked uz je dnes jedna architektura, uz tie exkluzivity nedavaju zmysel. V com sa utrvdilo aj Nintendo asi na  priklade Palworld a absencii Pikachu a spol na inych platformach.

    • 0011

      A fakt myslíš že je ohrozí absence kopírky jejich IP na jejich platformě která je navíc v early accessu? Smysl nedává to, že zmiňuješ nesmyslnost exkluzivit díky jednotné architektuře a následně uvádíš nintendo které se sakra liší. Nejrozšířenější a nejvýdělečnější herní platforma jsou mobilní telefony a tam Pikachu je minimálně ve 2 hrách o kterých vím a obě jsou velmi úspěšné.

      • Jasně že ne, vždyť ty poslední Pokémoni prodali obrovskej počet kusů. Navíc Nintendo má asi logicky nejmenší zájem na tom aby jejich exkluzivity vycházeli i jinde. Ty hry jim prodávají hardware, který narozdíl od Sony a Microsoftu nedotují. Navíc nějaký port ze Switche by pravděpodobně vypadal konkurenční konzoli nebo PC líp než u nich a to by celej ten jejich ekosystém postupně pohřbilo. Takhle vydělají na konzolích i 1st party hrách, který se prodávají trvale za 60€ v podstatě bez slev.

        • Byla dotována pouze první verze ps5 ty další už ztrátové nebyly.

  • No, myslím, že to nevěděli ani oni. Stejné dotazy dostávali už dlouho a v průběhu času se narativ různě stáčel jinými směry. Věřím tomu, že není úplně easy game pass model postavit tak, aby fungoval. Ale třeba v tom bude ještě něco nebo bude realita zcela jiná.

  • Jestli chtějí z Xboxu mít jenom software/cloud/službu/cokoliv, která bude dostupná kdekoliv, tak je to fair enough. Jenom je škoda, že jsem to nevěděl, když jsem se rozhodoval, jakou krabičku si pořídím pod televizi.

    • Ja mam vsetky tri krabicky, co je idealna situacia. Ale najviac sa (az teraz na Talos Principe 2, ktory si davam na PS5) hram na Xboxe, kde mam Game Pass, a mozem "ochutnat" mnozstvo hier a vybrat si, ktore ma bavia. Toto mi PS ani Switch neposkytuje a, pre mna osobne, je to skvela value for money.

      • Jasný, chápu, že lidem co mají všechny systémy to může bejt vlastně jedno. Hráli všechno doteď, budou hrát všechno i pak. Ale když jsem si vybíral konzoli někdy v tom listopadu 2020 tak to prostě pro mě bylo buď si nezahraju God of War, Horizon, Spider-Mana nebo si nezahraju Fable, Halo, a další hry od studiíí, který Microsoft skupuje. Vybral jsem si na základě toho Xbox. Ale tohle pro mě potom trošku mění situaci.

        • Dle mého nemusíš smutnit. V únoru bude prohlášení a pak nějaká perioda, kdy se tohle začne realizovat. Než se tak naplno stane budeš nejspíš řešit nákup nové konzole... :)

          • Tak já to nejspíš budu v tom případě řešit hned 😀 Na co investovat ještě něco do knihovny her na Xboxu, když vím, že pak přejdu ke konkurenci. Nejsem nějakej nadšenej konzument toho, co mi MS zrovna předhodí v gamepassu, jsem zvyklej kupovat za plnou cenu hry co zrovna chci hrát. Takže pro mě to pak už nebude mít u Xka moc význam.

    • medveddd

      Radši bych teda, kdyby Sony nějaká konkurence zůstala, ať si nemůžou dělat úplně co se jim zachce.

      • Tak ono jedinou skutečnou konkurencí jim je Nintendo, co prakticky drtí Sony i s MS  :)

        • osobne si myslim ze Nintendo je samostatny trh a nie je v priamej konkurenci s PS/XBOX

          • medveddd

            Podle mě je pravda někde mezi.

            Nintendo si na jednu stranu jede svoji linku technicky zastaralejších, ale o to nápaditějších a "hravějších" her, ale mezi jejich zákazníky a zákazníky Sony/MS je podle mě i tak velký překryv.

            A ti zákazníci nemají nekonečně času i peněz, takže určitě existují lidi, co se rozhodují, jestli si k Vánocům udělají radost Zeldou nebo Spidermanem.

          • Je to tak, Nintendo nebude tlačit Sony k tomu vyvíjet vykonější hardware a technicky vytribenejsi hry. To si jde úplně jinou cestou.

            • Derp_1337

              Ale Xbox se bude prodávat dál. Ta konkurence nezmizí.

              Akurát na exluzivity nemůžou Playstation porazit, tak se obrátili na metodu předplatného.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit