Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • I have no idea what am looking at...
    • i never asked for this
  • grafiku vidím jako problém, exteriery vypadaji hut nez ve wow.
    • walltar
      Jo to musím souhlasit ... stahle stylizace se mě vyloženě hnusí. Hlavně když si vezmu, že to je sci-fi MMO.
      • stylizace se mi libi jen ty exteriery ve videu vypadali slabe no ale mozna se to časem zlepší. ona i stylizovana grafika ve wowku se mi libi, co mi na nem vadi jsou posledni dobou jien veci
  • Hmm, probuzení z limba zní dost dobře. Takže zombie, že? Aneb opět někdo používá výrazy, o jejichž významu má asi dost vzdálený pojem :)

Trailer pecka!
  • Tak hezký a roztomilý trailer jsem na MMO ještě neviděl :-) Fakt super.... :)
    • Trailery bohužel hru nedělají.
  • Shania
    Letos se opět bude na MMO sceně dařit: Wildstar a Neverwinter
    • "Letos se opět bude na MMO sceně dařit". Hah to jako myslíš že se minulej rok MMO dařilo ? GW2 naleštěná nuda, datáč k WoW potřetí zprznit dokonalou hru to gratuluju. Jak to dopadlo se StarWars ani nemluvím a jedíný opravdový přínos podle mě měl secret world na který lidi nemají koule stejně jako kdysi neměli na Warhammer online. .... Jinak na Neverwinter a TES se těším, ale beztak to dopadne tak jak všichni, kromě naivních optimistů, čekají.
      • Shania
        No ja to vidím tak, že GW2 jsou fine hra, MOP mě vyloženě bavil a po patchi se tam asi zas podivam, datac v lotru jsme si koupil za nasetreny lifetime body, akorat nebyl cas si to zahrat a znovu me chytlo DDO, takže ja 2012 povazuju za dobry rok pro MMO.

Jedné čeho lituju je, že jsme se nechal strhout a koupil jsem TSW
      • Bohuzel souhlasim :D. K MMO uz se otacim zady me prijde. Jen tak jsem z recese zkusil Wizardry online a musim rict, ze je to nezkutecne zprzneny a nehratelny (alespon podle meho nazoru). Po par rekl bych az jednotkach minut to letelo z disku :).
        A ac jsem pesimista, co se tyce TES a NWN online tak se na druhou stranu na ne tesim. Radeji bych videl zajimavou kooperaci pro TES nez MMO style, kde vsichni jsou ti velci hrdinove.

Jen tak pro odreagovani jsem ted zkousel Star Trek Online a je to neco jineho a nemuzu si zatim stezovat, jen tak pro pobaveni :). Spis postradam v dost hrach moznost opravdove hierarchie spolecnosti.

Fantasy svet: farmari, delnici < vojaci < obchodnici < lordi < aristokracie < kral
        Scifi: soucasti posadky, inzenyr, sef inzenyr, vedle toho vedci a tak dale.
        S tim souvisejici to zda vubec muzes mit svoji lod nebo obhospodarujes jen zbranove system, nebo zda mas malou nebo velkou lod atd. :)

Vsude je model ve stylu: farmar ze ktereho se stane hrdina a lisi se jen equipem :D
        • Pokud chceš takovou nějakou hiearchii, skus Eve online, tam veškětý herní události a ekonomiku dělaj hráči, neni to sice, že jeden se stará o motor atd. ale někdo je třeba šéf nějaký aliance, má nějaký žoldáky, potom tu sou třeba lidi co těžej matroš a prodávaj mu to a tak dál.
        • walltar
          Tak ono to není zase tak lehké s hierarchií ... pokud omezíš počty lidí, kteří sou to či ono tak se ti fóra utopí ve flejmu a nikdo to nebude hrát, pokud to neomezíš tak všichni budou aristokrati.

A s tím scifi to je to samé ... dost těžké vytvořit pozici engineera tak aby někoho bavila. Protže stát u konzole a hrát minihry nikdo dlouho nebude. A potom se stane to, že každý bude kapitán a nebude moct sehnat posádku.

Uvědom si, že ostatní nejsou NPC sou to lidi a pokud si nebudou v MMO víceméně rovní v tom co můžou dosáhnout tak si začnou závidět a místo kooperace začne forum flame a obviňování. Hierarchii by mohl mít nějaké hradcore MMO pro pár fanoušků, ale u větších projektů to není realizovatelné.
          • Proc by mel hrat mini hry? Nyni jsme s kamosema hrali Star Trek online a vsichni jsme se shodli na tom, kdyz jsme to zkusili poprve, ze by nam vybec nevadilo hrat vsichni na jedne lodi. Kde by nekdo ovladal motory, dalsi by se stara o stity a zbrane, jiny by mel na starost posadku. Nerikam ze je to jednoduche, ale rozhodne realne..
            Co se tyce dalsi moznosti je Scifi, alias atari (zx spectrum) hra Elite. Nyni se po delsi odmlce vraci v podobe Star Citizen a Elite Dangerous. Pro nektere jeste zname jako Frontier. Kde lidi hraji za obchodniky nebo piraty, mercenery nebo policii. Nekdo ma velkou lod, ktera ma v sobe stihace a lidi, kteri obsluhuji kanony. Co je na te predstave tak spatne. Vselicos jde. Zalezi jen na tom, zda opet chceme oslovit casual hrace (resp. hrace vsechn narodnosti, ras a "inteligence") nebo zda se zamerime na nejaky segment.

Dyt i v soucasne dobe, se nektere firmy zabyvaji konkretnim segmentem prave proto, ze tech obecnych je proste hodne :)
            • walltar
              Pokud máš hru jako elite, tak to není tak problematické vymyslet náplň hry pro obchodníka nebo piráta nebo klasického bojového pilota ... všichni budou lítat stejným vesmírem a dělat velice podobné věci.

Ale zkus vymyslet náplň hry pro člověka co se bude starat o motory lodě ... třeba 4h vkuse. Buď bude běhat od konzole ke konzoli, kde bude pohybovat posuvníkama a semtam si zabojuje s nepřítelem co se mu portne do místnosti. Člověk co se stará o posádku už to bude mít lepší protože už bude mít mapu lodě a bude tam pohybovat vojáčkama ale taky 4h v kuse to bude celkem vopruz. Já už o tomhle vím celkem dost, protože sem byl v betě STO a zrovna o tomhle se tam vedli sáhodlouhé diskuze. I vývojáři řekli, že se tomu nebrání ale musí najít způsob jak zajistit pro každého člena posádky zábavu.
        • Wizardry online jo tak tenhle odpad nemá cenu ani zmiňovat :D. Bohužel ve mě jenom vyvolal chuť spáchat rituální sebevraždu kancelářskou sponkou.
          • Chudak spona :( Ale presne tak jsem se citil :D
    • walltar
      Ještě bych tam přidal Elder Scrolls MMO ... bych řekl, že taky bude minimálně hratelné.
      • Tak hratelný je i GW2, že jo...
        • walltar
          Já sem se u GW2 celkem bavil ... Narozdíl od GW2 by ale ESO mělo mít i endgame obsah. Takže by mohlo i nějakou dobu vydržet. Každopádně než začne beta a budou nějaké solidní informace tak je těžko soudit ... já osobně věřím, že ESO bude dobrá hra, ale ten názor je založený na pár lidech co hráli pre alpha verzi a na rozhovorech takže ho nějak moc nemůžu prezentovat jako podložený.
    • Jo, dva themeparky na projití za dva měsíce každej. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit