Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Žádná škoda.

Firma která podle finančních výsledků za prvních 14 dní od uvedení produktu dělá takováto rozhodnutí nemá na trhu co dělat. Akor u takovéhoto produktu.Místo vyvíjení další hry, která je mimochodem jako přes kopírák by měli spíš věnovat čas a úsilí vylepšení stávající hry a přilákání dalších hráčů. 

Vzhledem k tomu, že noname studia mohou nabídnout jen svoji reputaci, tak tohle jim dobrou reklamu neudělá. I kdyby jejich další hra vypadala sebelépe, tak obezřetný zákazník bude s koupí čekat, jestli to zase nezaseknou, takže to se svým přístupem za 14 dní zase odpískají. 

Sečto podtrženo tahle noname vývojářská společnost jen vyhazuje svůj čas a život tím dalším titulem. Otázka je spíš jestli to je pro herní průmysl dobře nebo špatně (ještě by taky mohli jít někam jinam a pokazit něco jinde. xD)

• I kdybych našel pro tyhle kroky pochopení, nechápu, že se pouští do další online hry. Tu si určitě nekoupim, protože pokud svou první hru zařízli prakticky hned na začátku, tak rozhodně v další online hru nemám důvěru a tedy si ji nekoupím ani náhodou... A určitě nebudu sám

• zx_spektrum

Na Steamu vyšlo 18 tisíc her? 18 tisíc něčeho určitě, ale zrovna nazývat to hrami, když naprostá většina budou absurdně plytké asset flipy nebo kreslené interaktivní čuňačiny...

• jindra.veliky

Extrakční hry jsou už mrtvý, konečně 

• Proč konečně?

• A co že jsou konkrétně extrakční hry? 

Asi už jsem trochu herní fosilie :D 

• To jsou hry, kde se objevíš někde random na mapě a musíš přežít a odejít z nějakého bodu na mapě, kde je východ. Jinak přicházíš o vše, co v té hře najdeš. Někde i rovnou o postavu a nějaký progress na ní (perky, level postavy apod.).

Příkladem může být Hunt: Showdown nebo třeba Escape from Tarkov. Plno z těch her jsou PvPvE. Takže kromě klasický hráčů tam jsou i NPC nepřátelé, někde i bossové. V Huntech se pak přetahuješ o trofej z bosse. 

• twicer

A nebyla by to škoda? Dle mého tento žánr má stále potenciál vytvořit něco nového a zajímavého.

• Pussyeater69

Každý týden vychází nějaká tahle hovadina, týden to hrajou nějací pitomci na streamu, bezmozci na to hleděj a ještě jim posílaj peníze, je to podle nich nejlepší hra historie, a pak to umře protože kromě pár desítek streamerů to nehraje nikdo. Jestli tenhle žánr měl potenciál vytvořit něco zajímavého a nového, nějak se jim to nepodařilo.

• twicer

Neházel bych to do jednoho pytle s battle royale.

Pokud vytvoříš generickou hru bez nápadu, tak je samozřejmě dost velká šance že to pojde, ale to se stane bez ohledu na její žánr.

• Takovych her je hodne, ale vracet penize? Sami jsou nejspis v dluzich nebo prinejlepsim nekde okolo nuly takze zkuste realistictejsi pozadavku

• Pussyeater69

Riziko podnikání. Vrácení peněz je fér. 

• Riziko nákupu. Nebýt nevzdělaná jitrnice je fér. 

• Riziko nákupu. Nebýt nevzdělaná jitrnice je fér.”

Zkus jako podnikatel někoho podvést a uvidíš co se ti stane. 😀

Podnikání je pro tebe asi zatím moc složité. Tak když si koupím nový telefon, tak taky nepočítam s tím, že mi za 14 dní přestanou chodit updaty a skončí mi podpora. 20€ není úplně malá častka za takový časově omezený “demo”. 

• Pussyeater69

Koupíš produkt který je určený k tomu aby fungoval jak má delší dobu. Ne 2 týdny. Tahle zodpovědnost je na vývojářích/prodávajícím.

Zrušením podpory by měli být zákazníci oprávnění k reklamaci a vrácení zboží/peněz.

• Produkt funguje, servery poběží a na updaty rozhodně žádné vysostni právo nikdo nemá. 

• Tohle nic není. Horší je když to provede takový Ubisoft. Např. u Might & Magic X.

• Hru jsem zkoušel, když byl Steam Next Festival. Vypadalo to celkem zajímavě a i jsem ji měl ve wishlistu. Takže mě to celkem mrzí. Extraction hry typu The Hunt: Showdown, EFT, Gray Zone Warfare nebo Lethal Company jsou stále populární a konkrétně u Huntu jsem strávil stovky hodin.

Ale asi to nebylo takový terno, když to hrálo tak málo lidí. Ovšem cenovka 20€ by mě celkem mrzela. Snad vrátí peníze nebo aspoň dají lidem slevu na novou hru. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit