Přejít na výpis diskuzí

Markýz John

HUDEBNÍ SKUPINA 17.3.2007 
25 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já si pamatuju Honzu Vršeckýho a bubeníka Pavla Hlavatýho,znala jsem je osobně,prima kluci.
  • Ahoj lidi, libí se mi od Markyze jedna písníčka, ale ani starý mazáci mi nedázali říct jak se jmenuje. Zpívají tam bílej šantán, každý ví o jakou píseň jde, ale bez názvu nejde najít. Díky za pomoc :-)
  • Mám též jejich dva singly

Mám též jejich dva singly, na jednom je zmíněná Vánoční, druhý obsahuje skladby Paleta a Sacramento. Jsou to jedny z mých vinylových klenotů !
    • Re: Mám též jejich dva singly

já jsem sehnal zatím jen jednu a jsem za ní rád.ono je vůbec těžký sehnat nějakej bigbeat těch méně znamejch beatovejch kapel z přelomu 60.-70 let jako je metronom,albatros,junior,speakers.. ..
  • Dotaz

Nevíc si pamatuji Láďu Růžka s jeho přezdívkou Srnec a Honzu Vršeckýho dobří kluci dobrá muzika v té době i aparát čili výborný zvuk zvučili nám rokfesty za totality mám dotaz od koho je v originále píseň Raz dva tři pětv cvičíme hubeňoury chcem se rázem stát pak se náhle svalíme.....................
    • Re: Dotaz

nazdar andy posílám ti odpověd na dotaz 1-2-3-5 cvičíme Tom Robinson Band - 2-4-6-8-Motorway *5*
      • Re: Re: Dotaz

díky za odpověď *14*
  • kde jsoun ty časy

Doznívající smích mám dodnes na vinylovém singlu a přestože byl přehráván nesčetněkrát na různých"přístrojích",je to stále hratelný a hlavně neskutečně nadčasový song - alespoň pro mne
  • kde sehnat

ty skvely stary pisnicky jako napr. Vzpominky na pritomnost? Chodila jsem na ne hodne pravidelne kolem roku 82 v Praze na Novodvorskou...raz,dva,tri,pet-cvic ime:), a Honza Vrsecky - proste trida.
    • Re: kde sehnat

Ahoj,koukni se ULOŽ TO.CZ - jsou tam 3 starý věci od M.J. Taky jsem chodil na Novodvorskou - každou středu tam byly rockový parkety M.J.Byla to paráda.... *3*
  • Co dnes ví málo kdo

Existuje od roku 1966. Založil Jan Vršecký - klávesový kouzelník.
    • Re: Co dnes ví málo kdo

Nevíte někdo z "historiků" kde by se nechaly sehnat singly týhle skupiny z počátku 70. let? (Vánoční, Paleta, Doznívající smích atd.(
      • Re: Re: Co dnes ví málo kdo

Dobrý den Milado, mohu nabídnout píseň Vánoční. Mám ji v mp3 ale nic moc kvalita. Máte-li zájem, napište mi na mail

Mám doma singl s písničkou Vánoční ale sháním také zda někdo nemá něco dalšího jako např. Dopis a td. *5*

Já je mám nahraný docela kvalitně 4 hodiny z roku 1986 - jedno z posledních živých vystoupení s p. Vršeckým. To ještě zpíval Jan Prachař - zpěvák ve skupině do dneška nepřekonaný.

To máš úplnou pravdu....

tak to máš doma normální poklad, kterej ti si myslím závidí každej fanda markýzáků, měl jsem kdysi kazetu s konzertem mj z Tuchoraze nahranou na ten strašnej kazetak s pomerančovejma čudlíkama, ale bylo to skvělí až jednou sem to půjčil a už sem to neviděl. tak skvělej poslech ti přeje Komín
        • Re: Re: Re: Co dnes ví málo kdo

Jo, to byla sqwjělá nahrávka a navíc přímo z mixáku(!!!)
          • Re: Re: Re: Re: Co dnes ví málo kdo

Nemáte někdo náhodou nahrávky z koncertů do roku 1986, kdy odešel můj táta Karel Váňa?
            • Re: Re: Re: Re: Re: Co dnes ví málo kdo

Ahoj :-)

Zkus kontaktovat Pepu Šídu...Smokie Revival Praha, Pepa byl zvukař Markýzů v této době a pamatuji si, že měl jejich nahrávky na kotoučáku :-)

Tvůj táta byl frajer a podle mě toto bylo to nej období Markýzů!!!!

Měl bych vážný zájem o tyto nahrávky jestli je to možné. V osmdesátých letech jsem byl jejich velky fanda. Předem díky.
        • Re: Re: Re: Co dnes ví málo kdo

Ahojda Pegas,koukám,že stále nic,že se nikdo neozývá.Já se ti to pokouším hledat taky všude možně,ale zatím bezvýsledně.Musíme zkoušet dál.

měl bych zájem o tuto nahrávku bylo by to možný

Dnes ji táhne Vladimír Růžek - kytarista
      V kapele mu na klávesy hraje jeho syn Jakub.

Nazdárek :-) Nejsi to náhodou Ty Pepo?? Zvukař od Markýzů...t.č. Pepa Chris ŠÍDA?
        ......
        věrná fanynka..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit