Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • At ta marxová jde uz do p**e..... Nevídím žádný důvod proč bych měl doplácet za druhé ... to že já a moja přítelkyně nemáme děcka neznamená že musíme doplácet za druhé ....tsssss až desetitisice ročně v tento den a v této zemi je mít děcko luxus mě už obtěžuje že sem musel na STK s autem a nedokáži si představit děcko *16*
  • Díky zdravotnictví jsem 4krat potratila. Tak budu platit na jiné. Taky demokracie že?
  • Je to trošku moc sprostě. Pracuji od 15 let. Tak že opětné budou zvýhodnění cikáni a jiná elita že? Může snad člověk za to že je bezdětný? Děkuji fakt prima zakony
  • A ty peníze, co dám do systému jako nadprůměrně vydělávající zaměstnanec... ty jako rozfrcáme????když nemám vlastní děti????, neber mi je a já po státu nebudu chtít ani K a budu si žít jako důchodce královsky, podívejte se Tamaro na výplatní pásku zaměstnance, porovnejte superhrubou mzdu a čistou mzdu a z tá si ještě odečtěte 21% a dostanete tu částku, která zůstane jenom Vám...
  • Souhlasím , i bezdětní budou chtít důchod , tak ať si na něj dávají do systemu peníze , nemají děti ,nebude mít na ně kdo dělat .
  • Lidičky,je na každém z nás kdo si založí rodinu : přemýšleli jste, ale vůbec na kolik vás vyjde početí potomka ? první rok nula - nula prd .A od 1 roku do 18let to prosím dělá 2 000 000kč . Tak, když na to nemám dítě si nepořizuji nebo si koupím kondom,který stojí 30kč. Víte co by jste měli za 2 000 000 kč krásný baráček nebo autíčko . *1* i když děti jsou potěšením a umí rozesmát,když nemáme náladu.

    Když jsme 2.na světě ČR že umíme rychle tisknout bankovky,tak proč chtějí peníze po nás,kteří vyděláváme minimální mzdu a ještě musíme vstávat 3:00h to je prostě vtip ne ? *16*
  • Co je tohle za argument?! Názor je napsaný slušně a pokud jste proti, máte právo nesouhlasit a protiargumentovat. Ale ne urážet!
  • kdo nemůže mít vlastní děti, tomu stát přidělí černouška nebo arabátko

    Wir schaffen das!
  • Přesně tak, budu klidně platit jako zaměstnanec, ale chci od státu:
    - zaplatit auto, nájem, energie, telefony a notebook
    - placenou dovolenou, svátky a nemocenskou do třetího dne
    - garanci úhrady nesplacených faktur od klientů (do měsíce po splatnosti)
    - uhradit a zajistit školení BOZP, řidičů, požární školení
    - uhradit veškeré náklady na pracovní pomůcky
    - zajistit klienty na dobu neurčitou s pravidelným garantoveným obratem
    - převzetí odpovědnosti, když něco podělám
    - stravenky, PHM, STK, a taky firemní propisku
  • Nechápu, co je na "progresi" normálního.
    Matematicky už přece víc platí, protože ze 100Kč je daň 15 a z 1000Kč je to 150.
    Kdyby to mělo být z 1000 podle Vás 250, tak to stejně stát prošustruje, a OSVČ aby neplatil tolik, tak zisk možná raději utratí investicí (například materiál na sklad), což nakopne ekonomiku. A když mu peníze necháte (zůstanete na těch 150) tak je také utratí, ale né přes firmu, nýbrž jako spotřebitel a stát tím získá DPH, plus tu nakopnutou ekonomiku.
    Nevím jak Vy, ale mě vychází, že 21% DPH je víc, než navýšení daně z příjmu o 10%.
    Po zavedení EET navíc neschová nikdo ani korunu.
    Daňová progrese je socialistický demotivující a zlodějský prvek, který uznává pouze neschopná lůza, která nemá mentálně na to, uživit se vlastní hlavou nebo rukama.
    Bojujte raději za snížení zátěže zaměstnanců. Zůstane Vám více peněz, nebo se naopak uleví firmám a při stejném nákladu na Vaši mzdu budete mít v kapse víc peněz.
    Víte kolik za Vás odvádí zaměstnavatel? Přitom to jsou Vaše peníze!!!
  • ...a no ták, to není argument.... *9*
  • Takže další systém, jak z lidí vytahat prachy... peněz v systému je dost a dost, jenom to "hospodaření", v tom je óbr problém
  • To jsme ale už zas v socialismu. NIKDO nemá právo druhého sankcionovat za to, že žije tak, jak uzná za vhodné. Někdo děti nechce, nebo má zdravotní potíže a nehodí se to, a je to čistě jeho věc. Jakmile se začne takhle "přerozdělovat", je to celkově cesta do pekel. Začne to trestáním bezdětných, pak budou trestáni ti, co mají nebo nemají třeba psa nebo vlastní byt či domek, a skončí to ve všeobecné závisti a proplácení všech možných blbostí vůči státu. Děti nejsou o tom, že mám zaručenou nějakou životní úroveň, to je moje starost; my vychovali děti, postavili barák a dnes žijem ve svém statku na venkově a děti mají zajištěné bydlení v tom domě ve městě. A taky jsme neměli žádné velké příjmy, prostě se rozebraly domy na demolici, stavělo se vlastníma rukama a půjčku jsme neměli. A nejsme Rotschildi. Jen se musí chtít a hledat jiné hodnoty, než v penězích....Zdravé děti se dnes berou jako samozřejmost, jen pořád ten mamon se bere jako měříto. Furt samé "máme právo"...a povinnosti mizej někde v mlze. No a makat. A to jsme vysokoškolák a středoškolák, holt jsme po práci dělali manuálně, neubylo nás.
  • spravedlivý idiote: souhlasím s podmínkou, že OSVČ budou od státu dostávat stravenky, stejně jako zaměstanci, placenou dovolenu od státu v délce 5 týdbnů-stejně jako to mají zaměstnanci, placené svátky-stejně jako zaměstnanci, nebudou si muset sami hledat práci a zákazníka-stejně jako běžní zaměstnanci atd atd. Pak bude vše nastaveno spravedlivě.
  • idiote
  • No a ve finále ještě pěkně potrestáme ty rodiče, co už děti odchovali, nyní jim přispívají na jejich děti a ještě budou platit státu za to, že už jsou starší a další děti si rozhodně už nepořídí. To je pěkně praštěný. Kdo bude trestat navíc ty, kteří by děti měli rádi,nemohou a ještě lítají po doktorech a jsou zoufalí. Tak ať si ještě připlatí....My za chvíli budem v důchodovém věku, přispíváme mladým, protože je to -ano, je to - dnes pro ně náročné, důchod budem mít tak na vyžití, čili místo spoření na něj budem dávat státu ještě prachy za to, že už nám děti vylítly z hnízda! A co bychom si teď vyskakovali, zase zaplatíme, že stát není dobrý hospodář. To je celé kouzlo, nic víc v tom není. Stát hloupě rozhazuje a kouká, koho by ještě nějak mohl oškubat.
  • Nechápu, proč se tolik lidí rozčiluje. Nikomu se snad nic nezvýší, jen těm s dětmi by se ulevilo. Teď donesou domů 2x 25 tisíc. A to musejí mít štěstí, že mají práci oba a za průměrnou mzdu, minimálně polovina populace rodin s dětmi ani takový příjem nemá! To je při třech dětech příjem 10 tis. na člena rodiny. Kdyby měli platit nižší odvody, měli by měsíčně čistého tak o 3000 víc, tj. 10600 na hlavu, to je pořád sotva polovina příjmu bezdětného páru. Příjmy nižší, výdaje pro bezdětné nepředstavitelně násobně vyšší a pořád někdo bude křičet, že bezdětní krmí cizí děti.
  • Jak dojemné, mladí muži se nechají lovit ženami které chtějí být zbouchnuty, jsou donucení je zbouchnout a jen čekají kdy budou moci platit nenormálně vysoké alimenty (skočné).
    Pokud čekáte,že se stát postará o to, co jste zanedbal, jste pp nesvéprávný.
    Vymývání !!!
  • Ať se konečně vrátí k v demokratickém světě naprosto normální daňové progresi, omezí paušály pro OSVČ, odvody OSVČ nastavit tak, aby tito platili do systému stejně jako zaměstnanci, zavést daň z bankovních transakcí, a peněz bude dost.
  • Váš omyl je v tom že předpokládáte že ty daně a vyšší sociální odvody opravdu půjdou tam kam mají *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit