Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pakliže takto uvažují - měli by se po získání nějakých zkušeností vrátit - nebo vrátit daňovým poplatníkům výlohy za jejich vzdělání.
  • 1.vysokou školu si každý uchazeč zaplatí-(půjčka)
    2.požadavek jednotlivých zdravotnických zařízení na počet lékařů a specializace
    3.minimální praxe v uvedeném oboru a zařízení,které si o lékaře zažádalo 5let
    4.plat se nemůže srovnávat,koruna je neustále v pr...za stejně odvedenou práci
    by musel mít stejnou hodnotu odměny a ne Euro a naše Kč.Když bude ve všech státech
    za stejnou práci a mzdu stejné živobytí, pak je to EU?
  • KDYŽ REDAKCE NAPÍŠE "A", MĚLA BY NAPSAT TAKÉ "B" - PROČ ODCHÁZEJÍ! ANI ZDALEKA NE KVŮLI PENĚZŮM! Zásadním problémem je jen a jen systém postgraduálního vzdělávání, který znemožňuje lékařům získat plnou kvalifikaci - tj. možnost pracovat samostatně, bez "dozoru" již kvalifikovaného lékaře - dříve, než minimálně za pět let po ukončení studia. Tedy cca ve 30 letech (viz § 44, odst. 1, věta 1.–5. zák. č. 95/2004 Sb.) - dle nově navržených právních předpisů . Do té doby pracují za minimální plat, vymetou s nimi všechny služby ve špitále. Nově navíc ono školení před atestací musí prodělávat na "certifikovaných pracovištích" - na těch necertifikovaných asi pacienti stůňou jinak, že! V cizině získávají plnou kvalifikaci za tři roky, žádné certifikované pracoviště jim nikdo nepředepisuje, náročnost zkoušky je shodná s naší. A JE ZAJÍMAVÉ, ŽE REDAKTOR NENAPÍŠE, ŽE JEJICH VÝDĚLEK BUDE PUTOVAT STEJNĚ Z VELKÉ ČÁSTI DO ČESKA - podpora rodičů, zabezpečení majetku (platby za dům, byt, polnosti)!
    STUPIDNÍ JE I ROZDĚLENÍ ATESTACÍ NA "KMEN" A TEPRVE POTÉ MOŽNOST ATESTOVAT V OBORU, KTERÝ JSEM SI ZVOLIL - dle Vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č.185/2009 Sb., platném znění, jsou zavedeny společné dvouleté kmeny, tedy zkoušky ze základních oborů (interna - chirurgie - dětské lékařství - gynekologie a porodnictví - hygiena a epidemiologie), po jejichž absolvování se teprve lékař začíná připravovat na vlastní obor. TAKŽE NÁPLNÍ TOHOTO KMENE JSOU ZKOUŠKY Z OBORŮ, ZEKTERÝCH STUDENT BĚHEM STUDIA MEDICINY UŽ JEDNOU V.Y.K.O.N.A.L S.T.Á.T.N.Í Z.Á.V.Ě.R.E.Č.N.É Z.K.O.U.Š.K.Y!!! Proč tedy nejsou ony "státnice" už vykonány v rozsahu, ve kterém je ten "kmen" už obsahem státních závěrečných zkoušek přímo na lékařské fakultě? Je sice pravda, že po absolvování "kmene" může lékař vykonávat praxi "obvoďáka", ale jinak smysl uniká - to je výuka na fakultách mediciny tak nedostatečná? NIKDE V CIZINĚ PODOBNÁ STUPIDITA NEEXISTUJE!
    • MUDr.A.Janák,pokud lékař studuje i za mé daně,tak chci lékaře mít v ČR.Jinak ať studuje za peníze svých rodičů,tak jak studovaly moje dcery.Každý semestr jsem zaplatila,.Musela jsem setsakramentsky dřít ,abych to jako samoživitelka dokázala.Tak se neohánějte jak šíllené požadavky jsou kladeny u nás na začínající lékaře v ČR.Všichni chcete být bohatí,pacientům se nevěnujete,dáváte jim pěkně vyžrat ,že obtěžují.K zubaři si pomalu netroufnu jít,za bílou plombu si řekne 4000,-Kč a co ty ostatní náklady...Páni doktoři studujte za své peníze a ne za peníze nás daňových poplatníků ,na které stejně kašlete a pak jděte klidně pracovat kam chcete!!!Pokud odejdete chci od vás své peníze zpět!
      • Všichni studenti mediciny studují za své peníze a peníze, které do systému vložila a stále vkládá jejich rodina - a nakonec i oni (ve fomě daní, které odvádějí ze svých příjmů, i když pracují v cizině)! Za bolševika bylo vyvážení lékařů (a to lékařů plně kvalifikovaných, nikoli těch těsně po studiu) prostřednictvím Polytechny mnohem masovější, než dnes. Zejména naftou bohaté státy platily královsky, byl to i jejich zájem tam vyjet - i když odváděli 40 - 60% svých tamních příjmů státu prostřednictvím "povinných odvodů" Polytechně - takto státnímu podniku zahraničního obchodu (s lidmi). Z těch Vašich daní se na VŠ dostane hodně malé procento. Daleko více zaplatí medik a jeho rodina - jak jsem psal formou daní, ale i přímo (nákupem předražených studijních materiálů, pomůcek ke studiu atd., atd.)
    • Milý doktore,i my ostatní vysokoškoláci(stavaři) jsme byli povinni absolvovat zkoušky zvláštní způsobilosti,abychom se pod dílo mohli podepsat.Pokud organizace neměla alespoň 50% takých absolventů,nesměla podnikat.A to nemluvím o penězích.Podle mne by vám neměly být házeny klacky při odcházení do ciziny.Nahradí vás doktoři z Východu a Jihovýchodu.Myslím,že je to normální a bylo tomu tak i dříve.A neustálá rétorika,že nám utíkají lékaři je vydíráním společnosti.Já bych řekl-táhněte a vraťte se poučeni.
    • Pokuď se podíváme na konkrétní čísla, tak v ČR bylo v roce 2015 - poslední relevantní statistiky dle ÚZIS (Ústav zdravotnických informací a statistiky Ministerstva zdravotnictví ČR) bylo evidováno 41 290 lékařů, v BRD působilo 921 lékařů - tj. ubohých 2,23% stavu lékařů v ČR. V ostatních zemích se jedná o zlomky procentaBylo-li v roce 1995 v ČR 10 572 427 obyvatel, tak na jednoho lékaře připadá v průměru 256 obyvatel! Do této statistiky nezahrnuji zubaře, ani lékárníky. . TAKŽE - PŘESTAŇTE LIDI STRAŠIT PODOBNÝMI, NIC NEŘÍKAJÍCÍMI ČLÁNKY!
  • Teď si trhněte nohou.
  • Medicína je náročné studium, na brigády není časový prostor, snad jen po skončení semestrální zkoušek má konci studijního období. My jsme studovali vesměs zadarmo a také jsme museli nastoupit na předem určená místa za pár korun. Pravda byl nějaký příplatek za práci v příhraničních oblastech a hlavně za přesčasy. Nyní si myslím, že jsme jen vraceli dluh těm, kteří nám to svou prací umožnili. Bylo to snad nespravedlivé? Snad očima dnešního člověka.
    Jsem proto, aby nynější absolventi LF zùstavali několik let pracovat ve prospěch našich lidí.A už slyším demagogy o tom, jak se plíži totalita..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit