Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Za tohle se zemřel Palach?
  • josef.chmela

    To jsou pouze hry s čísly a pavlačové kecy staré Blažkové. Pro českého důchodce bezvýznamná statistika.

  • sony

    Že se u nás v důchodech nerozevírají nůžky, je důsledek rovnostářství mezd zděděné z komunismu a v podstatě uplatňované i v současnosti. Je smutné, když si musí všichni příliš hlasitě říkat, že chtějí mít přidáno. A pokud si to přece jen vymůžou, hned to vrací i s úroky zásluhou inflace a zvýšenými životními náklady. To je samozřejmě u důchodců markantnější ještě víc. Proto je urážkou prostých lidí, když se vlády, ale i statistici honosí proklamacemi, že u nás roste životní úroveň. Už bylo dost času na to, aby se rozlišovali od sebe poctivci a podvodníci, pracanti a flákači, vzdělanci a hlupáci, odborníci a plebejci a především zaměstnanost potřebná a umělá. Ale v tom tady nebude pořádek nikdy.

    • Máte pravdu. Často se píše, že důchodci "dostali" přidáno. 

      NEDOSTALI NIC!! Každou korunu své penze si museli poctivě odmakat. Když vezmete průměrný starobní důchod kolem 12 tisíc a to, že na něj lidé pracovali průměrně 40 let - vyjde Vám "odměna" 300 Kč za rok práce. To je mnoho????

      Statisíce zdravých a práceschopných lidí se válí doma a DOSTÁVAJÍ od státu miliardy!!!

      Zásluha není dárek!!! Za nějaký čas (pokud se ve zdraví dožiju) půjdu také do důchodu - a nemám pocit, že by mi někdo něco daroval. Na účet mi přijde žebračenka. Za poctivou práci - ne válení se v úřadu. 

  • Winston Spencer Churchill kdysi pronesl, že věří jen statistice, kterou sám zfalšoval. To není výčitka statistikům. Oni pracují s čísly. Ale reálný život se do nich často nevejde.

    Chtělo by se říct, jak jsme tedy na tom dobře, co ti naši senioři pořád chtějí? Demografický a ekonomický pohled už tak potěšující nebude. Zkoušeli jste vážení žít z důchodu 12 000 v Praze jako samostatná osoba? Při takovém důchodu jste asi neměli peníze na koupi domu a jste odkázáni na nájemní bydlení. Tedy pokud jste "po komunistech nezdědili nějakou tu králíkárnu na sídlišti." To potom máte to privilegium umírat hlady v domácím prostředí. 

    Praha se tak za čas stane městem relativně bohatých mladých, bohatých starých (restituenti, kteří jsou dááávno díky airbnb za vodou) a potom cizinců, kterým se u nás pořád žít vyplatí. To už není tak nažehlený pohled. 

    Abeceda má 29 písmen a statistici někdy končí u "D." I můj příspěvek nepracuje se všemi proměnnými. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit