Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • My jsme si koupili takový straší domek a udělali jsme z něho roubenku :-) . Přizpůsobili jsme tomu i vybavení a celý interiér, takže jsme si nemohli koupit tepelné čerpadlo a na střechu umístit fotovoltaiku :-D . Koupili jsme si pěkná kachlová kamna a topíme po staru dřevem :-) .

  • Dobrý den, já už delší dobu zvažuji jakou krbovou vložku pořídit do našeho nového domu, který už máme pod střechou. Chtěl bych určitě teplovodní krbovou vložku, která bude mít dostatečný výkon. Můžete mi někdo poradit jak ji vybrat?

    • Tady je nejlepší si nechat poradit od někoho kdo tomu rozumí. Já jsem obešel hodně prodejců a v podstatě nejlíp vycházela teplovodní krbová vložka od https://www.krby-bef.cz/cz Mají po republice spoustu prodejců. Krbová vložka má velmi dobře řešené spalování, takže ze dřeva dostanete maximum možného tepla. Navíc na krb nemusíte ani dlouho po objednání čekat.

  • My tepelné čerpadlo doma máme už pár let a nemůžeme si to vynachválit. Naštěstí jsme na něj dostali i dotaci, takže nás to nevyšlo až tak draho. Teď jsme ale řešili jak budeme topit na zahradě, kde bychom rádi trávili čas i přes zimu. Tam by tepelné čerpadlo asi bylo zbytečně komplikované řešení. Místo toho spíše zvažujeme třeba něco jako sálavá kamna nebo něco podobného. 

  • Taky zrovna řeším, jak v budoucnu řešit vytápění mého nového domu a zatím mi největší smysl dávají tepelná čerpadla. Pořizovací cena je sice vyšší, ale náklady na provoz jsou vážně skvělé. V kombinaci s dotací se pak podle mě jedná o ten nejlepší možný zdroj tepla.

    • Je to tak, náš soused si koupil tepelné čerpadlo někdy před dvěma lety, tuším že na to dostal i dotaci a hodně si to pochvaluje. To my tuto topnou sezónu začali doma topit dřevem. Máme krbová kamna tady odtud a musím teda říct, že z finančního hlediska to taky vychází dobře. Snad dřevo tento rok nepůjde s cenou nahoru.

  • joskadevatej

    Abych pravdu řekl, tak některým těmto mýtům jsem také věřil. Hlavně těm, které se týkají tepelných čerpadel. Změnit na ně názor mě přinutil až můj soused, který si právě minulý rok tepelné čerpadlo pořídil. Zatím si ho prý nemůže vynachválit. A ta úspora je prý také skvělá.

    • Právě o pořízení tepelného čerpadla také uvažuji. Podle toho, co jsem četl by se mi to vyplatilo. Zatím ale nevím od koho tepelné čerpadlo pořídit. Díval jsem se po nějakých firmách a docela se mi zamlouvá třeba tato https://www.m-klima.cz/ Neznáte někoho, kdo by s ní měl zkušenost?

  • Kvalitní klimatizaci a tepelné čerpadlo s montáží a servisem. www.frostik.cz

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit