Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Za mě je důležité vědět jak a co funguje. Mamka dělala dědictví přes https://www.cikr.cz/sluzby/dedicke-pravo/ jelikož je nás v rodině víc a se svojí mladší sestrou si zrovna nemáme moc rádi

  • Příjde mi, že dědické řízení s sebou nese spoustu byrokracie a papírování, takže jsem přemluvil prarodiče, aby projistotu majetek převedli do svěřeneckého fondu, který jsme založili u https://www.alphacitizen.com/cs/ 

  • Zemrel mi bratr, je bezdetny a rozvedeny , zustala zit maminka a tri sestry , kdo po nem ze zakona bude dedit
  • Po narození dcery si můj bývalý manžel našel jinou ženu. Rozvedli dvě manželství, v každém byly dvě malé děti. O dceru z prvního manželství nestál a nikdy se nezajímal. Syn ho občas navštěvoval i když v tom bránila jeho druhá žena.Nyní nečekaně zemřel a děti z prvního manželství se dozvěděly ještě před jednáním notáře,že je vydědil a vše zdědí syn z druhého manželství. Nebyl k tomu jiný důvod, jen,že si to druhá žena nepřála,aby dostaly něco první děti.Jak je to po právní stránce? Měli by dědit všechny jeho děti ze zákona, ne?Díky za odpověď.
  • Bratr zemrel a zanechal po sobe dve deti kdo ma narok na dedictvi jestlize jsem zustal jako jediny syn otce/bez zaveti/dekuji Fanda
  • Hlavně notáři se pěkně nazobají z dědictví...
  • Ma byt polozena otazka ...ma rodic za povinnost pamatovat pri odkazovani majetku zanechat majetek neopomenutelnym dedicum? I kdyz uz jsou dospele? Neplnoletym odkazat ano,ale detem ,ktere zivil rodic do ich plnoletosti ,rodic si svoje upiral v prospech deti a ted kdyz je stary tak ma trebars nekoho kdo se o nej postara ,tak je to jeho vule komu to odkaze.
  • Chci jen napsat 6 let jsem pecoval o matku bral jsem na ni opatrovne 4000 Kč měsíčně toto jsem ji musel však odevzdávat celých 6 let prej na opravu rodinného domku kde bydlíme ale nedávno jsem se dozvěděl. Že napsala cely dum na mou sestru do závěti i kdyz jsme 4 sourozenci máme v dome trvaly pobyt a ja se o ni staral 6 let jezdil sni po doktorech koupal a tak dal sestra dostane po jeji smrti dum je to teda nespravedlivi kdo mi vrati ty peníze který jsem ji dával na opravu rodinného domu ?
  • Prijde mi, ze nekteri neumi cist. V clanku je jasne napsane, ze se jedna pouze o pripady bez zaveti nebo dedicke smlouvy, kdy jde o zakonne rozdelovani. Pokud nechcete, aby nektery z Vasich pribuznych dedil, tak si napiste zavet a nenadavejte na zakon, ke kteremu se pristupuje az jako k posledni moznosti.
    • to ma byt direktivne rozhodovani o mem majetku?
      Proc me stat nuti mit za povinnost napsat vydedeni. Jake debilne zakony .Proc mam mit povnnost muj majetek zanechavat potomkum? Proc mam mit povinnost pamatovat na dospele deti0-takzvanou neopomenutelnosti. Nereknu o deti ,ktere nejsou jeste dospele a nedovrsili rok dospelosti.
      Kdyby cely zakon se zjednodusil tim ,ze nema byt povinnosti vypisovat vydedeni-kdyz se dotycna osoba bude odvolavat a protahovat ,tak to bude akurat zneprijemniovat zivot ,tem co rodic neco odkazal.
    • Není to tak jednoduché.Vyděděný dědic ze Závěti se může odvolat a vše zkomplikuje.
  • Mam dvě děti,které jsem už několik let neviděl.Vubec mě nenavštěvují a nejeví zájem o mě.Chtěl bych aby po mě nic nedědili,takže jim odkážu každému po stokoruně.Mám přítelkyni,která se o mě stará a proto bych jí chtěl zbytek odkázat.Slo by to takhle napsat do závěti,aby to platilo?Předem děkuju za radu.
    • Rada je jednoduchá, dojdi si k notáři a nech si sepsat závěť. Ten by ji měl umět, aby nebyla zpochybnitelná a byla uložená v centrálním registru, aby se neztratila.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit