Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prohnilá společnost-dejte všem důchodcům provaz...
  • Určitě požíváme důchodu déle, ale proč je důchodový systém v deficitu, o tom se mlčí.
    v poslední době je málo slyšet názor, že deficit v důchodovém systému způsobila pravicová vláda tím, že zastropovala odvody vícepříjmovým, už vůbec nehovořím o těch co daní v daňových rájích.Navíc i tak mizerné důchody se přepočítávají tak, aby byly ještě mizernější pro skupinu nízkopříjmových (t. zv.malá důchodová reforma), neb jeden emeritní soudce si stěžoval u ÚS, takže jeho kolegové mu vyhověli na úkor již zmíněných nízkopříjmových. ÚS to zdůvodnil zásluhovostí. Další počet malých důchodů lze očekávat až půjdou OSVČ do důchodu, neb si platí nízké "důchodové pojištění"..to u pí. Jílkové zaznělo...většina jich budr mít důchod cca 4000 Kč. Leč ani tito nezemřou hladem, stát jim to dorovná v příspěvku na bydlení... PS: jen krátce, proč myslíte, že se hospodští, brání evidenci tržeb, řemeslníci očekávají jak to dopadne, ale do skupiny OSVČ patří také advokáti, lékaři, poradci...ti raději mlčí..
  • Se Sobotkou máme bohaté zkušenosti už z dob kdy vedl min.financí.Nic nového nepředvádí.Dluhy, se kterými se bude muset budoucí vláda úspornými balíčky vyrovnat a které se voličům líbit nebudou využije Sobotka ke kritice a všude bude roztrubovat jak za socanů bylo líp.Nyní korumpuje státní aparát a předpokládá,že nebudou ti neužiteční byrokratičtí mamlasové neuznalí a pomůžou mu se dál vyvalovat ve sněmovně.On ten růst HDP nebude trvalý. Může být klidně i záporný a co potom? Po socansku si na další prožírání půjčíme.Jaký to bude mít dopad si jeho voliči spočítat neumějí.Se socialisty vyrovnaný rozpočet? A obzvláště s takovými jako je Sobotka? Dnešní voliči socialistů by se měli vzpamatovat,může se stát že jim jejich potomci budou chodit močit na hroby.
  • Pořád se kope jen do důchodců, že jsou pro ekonomiku země zátěží, mladým prý ujídají z chlebíčka, přitom svou prací si svůj důchod předplatili. Nikdo už ale ani nevzpomene kolik nás např. stojí stálé rostoucí byrokracie. Ač jsme malá zemička, tak máme byrokracii srovnatelnou se zeměmi velikostí Francie. Nikdo se nepozastavuje, proč třeba máme jeden z největších počtů policistů na počet obyvatel na světě a to ještě mají jejich počty přibývat. Dále živíme stále rostoucí armádu nepřizpůsobivých a také kolem 130 zbytečných začleňovacích neziskovek. Teď ještě nám chce EU vnutit k výkrmu tisíce imigrantů a s nimi jistě budou vznikat další a další neziskovky. Je zajímavé, že na to všechno se miliardy pokaždé najdou a schvalování vždy proběhne hladce, ale jak se má přidat důchodcům je to neřešitelný problém.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit