Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Aby se finanční trhy udržely, musí do nich investovat reálná ekonomika. Tzv. Penzijní fondy jsou v tomto směru ideální bankovní produkt. Stačí jen přesvědčit vlády. Následně prostřednictvím spřátelených bank tečou každoročně z reálných ekonomik, přesněji státních pokladen, stovky miliard dolarů, euro a dalších měn, mezi nimi i miliardy korun, do virtuálního světa finančních trhů. Bez mohutného přílivu peněz z reálné ekonomiky ekonomická bublina v podobě finančních trhů nemůže existovat. Prostě by praskla, stejně jako mýtus o císařových nových šatech. Stačil by k tomu také pouhý výkřik jedné malé holčičky, jejíž pohled není zamlžen mýty, které dospělí chápou jako nevyvratitelné. Například mýtus o nutnosti spoření na stáří pro všechny.
     
    Penzijní fondy jsou bankovní produkt, který umožňuje brokerům hrát na burze s miliardami korun ve vlastní prospěch, na základě cizího rizika. Rizika drobných spořílků, kterým je ze zákona znemožněno, z letadla s názvem penzijní fondy, vystoupit.
     
    Pokud kdokoliv z nás chce hrát na burze jako burzovní makléř (broker), a zajistit si takovým způsobem svoji budoucnost, je to jeho svobodná volba. Měl by tak činit na vlastní riziko a nikoliv na účet možného vzniku škod pro ty druhé.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit