Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Normální rodina 70-100k měsíčně? To by mě upřímně zajímalo, jak je to možný, když údajně 80% lidí nedosáhne ani na průměrnou mzdu...
  • Já když se občas dívám na ty ceny, které stojí jenom u mimina, tak je to podle mě ještě málo když se bavíme o částce 8 milionů. Lidé si vůbec neuvědomují že také musí shánět třeba dětské zábrany. A ty se nevyrobí sami. Stejně jako že se musí pro něco dojet do obchodu. Vše je jen o penězích.

  • Myslím si že na přípravu na střední školu je dobré si vyzkoušet čas od času přece jenom ty přijímačky nanečisto  na které dnes najdete reklamu na každém rohu. Ono totiž není žádné hrdinství jen tak přijít někam do místnosti a na jeden pokus tam vyzkoušet přijetí na střední školu, víme?

  • Tohle se přece na peníze ale nepočítá... My už také čekáme a hodně se se ženou těšíme. Ted vybíráme vybavení pro miminko a já bych chtěl koupit dobrou chůvičku k miminku. Zvládne mi někdo proadit co vybrat? S čím máte zkušenost? 

    • Víte jak jsem dbře vyřešil chůvičku k miminku? Místo klasické jsem koupil prostě wi-fi online kameru. To znamená, že pokud máte doma wi-fi připojení, tak kameru připojíte a můžete pak obraz i zvuk sledovat třeba přes mobil. Je to mnohem pohodlnější, než se starat o další přijímací zařízení, protože mobil máte u sebe pořád. 

      • Jakou kameru jste teda k miminku vybral? Můžu se na ni třeba i někde mrknout? 

  • To je hodně sporné. Záleží, jestli je miminko kojené, to je první velké ušetření. Pak domácí příkrmy, hračky atd. těch věcí, kde se dá ušetřit je hodně. Já na synovi šetřit nechci a naštěstí ani nemusím. Jde mi o kvalitu, ne o cenu, takže příkrmy vařím sama, jsou levnější a zároveň kvalitnější a oblečení mu kupuju zásadně jen z bio bavlny z https://www.tamaiti.cz/detske-a-kojenecke-obleceni-z-biobavlny/ , protože v tom materiálu dětského oblečení je sakra rozdíl.

  • macinan

    Je pravda, že výchova dítěte není levná. Zvlášť pokud jde studovat. Náš syn třeba teď půjde na střední. Trochu se bojím kolik to celé bude stát. Teď nedávno jsem mu například zajišťovala takové ty přijímačky nanečisto https://www.to-das.cz/ a abych pravdu řekla, tak to také nebylo zrovna levné.

  • ivanka386

    Mít v dnešní době dítě rozhodně není levná záležitost. O tom sama vím své. Na druhou stranu v dnešní době je prostě všechno drahé, takže se není čemu divit. Stačí se podívat kolik stojí například dětské boty nebo oblečení. Ty ceny jsou občas šílené

    • Toto je bohužel pravda. Malé dítě potřebuje spoustu věcí. Myslím si ale, že dost se dá ušetřit například nakupováním věcí v bazaru. Tak jsme to udělali my. Jen teda dětskou chůvičku jsme kupovali novou, protože tu se nám v žádném bazaru tehdy najít nepodařilo. Nakonec jsme ji tedy objednávali odtud: http://www.chuvicky-monitory-dechu.cz/

    • V tomto s vámi souhlasím. Zvlášť to kojenecké oblečení je dnes šíleně drahé. Když se mi narodila moje malá, tak jsem na tom finančně nebyla zrovna nejlépe, takže jsem to v té době řešila tak, že jsem většinu oblečení pro ni nakupovala přes tento dětský secondhand: https://www.ptace.cz/Kojenecke-Obleceni-c17_0_1.htm

  • Vychovávat děti v domácnosti s omezeným rozpočtem je výzva. Naštěstí jsem našla bezpečnostní zábrany https://www.luceda.cz/bezpecnostni-zabrany-pro-deti/  pro děti, které jsou cenově přijatelné a snadné na instalaci. Jako maminka, která je na vše sama, to pro mě bylo skvělé řešení.

  • Nedávno se nám narodilo dítě a musím říct, že ty vysoké ceny dětské výbavy mě celkem zaskočily. Nemáme zrovna peněz na zbyt, a tak jsme museli vymyslet, jak někde ušetřit. Nakonec jsme objevili https://www.onlinesekac.cz/ , kde je dětské oblečení za super ceny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit