Nejčastější chyby, které lidé dělají, když si kupují auto
-
V tomto s vámi souhlasím, také jsme s tím u našeho starého auta měli problém. Bohužel se to projevilo až po koupi. Když jsme si auto kupovali, tak bylo všechno v pořádku. Stejný příběh je například i s autorádiem. To po nějakých třech měsících odešlo. Manžel se to pokoušel opravit, ale bylo to zbytečné, tak nakonec tady sehnal nové.
-
Jestli se můžu podělit o svoji zkušenost, tak u některých aut často dělá problémy automatická převodovka, takže pokud kupujete ojetinu, je to určitě dobré nechat prvně překontrolovat. Já jsem se takto právě bohužel spálil. S autem jsem jezdil asi dva měsíce a převodovka pak odešla. Naštěstí to šlo opravit, ale musel jsem sáhnout pěkně hluboko do kapsy.
-
No tak hlavně je potřeba si rozmyslet, jestli se koupě auta vůbec vyplatí. Pokud najedete míň než 10 000 kilometrů ročně, tak je výhodnější si auto půjčovat. Nemusíte se starat o pojištění, výměnu pneumatik, dálniční známky a spoustu dalších blbostí. Navíc si pro každou cestu můžete vybrat, jakým autem pojedete - na víkend menším, na dovolenou rodinným kombíkem.