Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ivannavratil386

    Tomu, že řemeslníci berou tolik se popravdě vůbec nedivím. Přecejen je jich čím dál méně... A těch dobrých opravdu dobrých ještě méně, protože většina odchází za prací do zahraničí, kde je jejich práce podstatně lépe oceněná. Mimochodem, před pár dny jsem narazil na tento článek, který se právě tímto tématem zabývá. Doporučuji přečíst.

  • A co takhle napsat který řemeslníci dostávají víc než vrcholoví manažeři... ono jedna věc je "lákat" druhá platit (viz zde uvedená tabulka, kde dělníci na stavbách mají PRŮMĚRNĚ 14 250kč.
    Třeba jeden vyučený automobilový klempíř s praxí u nás dělá Hlídače... dle jeho slov mzda o vyšší a bez buzerace.

    Ono totiž proti řemeslnickým profesím je hodně i ta "tajnost mezd". Kdyby bylo jasný že programátor si vidělá stejně jako řemeslo, tak by jste viděli kolik těch kluků by šlo raději něco dělat rukama. Jenže teď to je samé "programátor/manažer/doktor" podle toho jak hodně si věří.

    Když už na IT vysokých školách profesoři dostávají speciální instrukce aby nediskriminovali dislektiky a disgrafiky, tak to už je fakt bída. Pro lidi mimo obor, IT je práce s počítačem, s informacema... když má někdo problém pochopit psaný text, nebo se sám vyjádřit formou psaného textu na úrovni lékařské diagnozy, tak co sakra studuje Technologie kde se pracuje s informacemi. Po obrazovce mu lítají písmenka a nesmíte ho ohodnotit špatně, když ani nepřečte co mu ten počítač píše... na IT škole :D
    (doufám že v lékařských školách nebo na peďáku ještě antidiskriminační pravidla nejsou... nebyl bych rád, kdyby děti učil číst dislektik (v pohádce je to možná sranda)... u doktora ani domyslet.
  • A když se to hodí do pytle a zprůměruje tak nám vyjde průměrná mzda 29 tisíc.Je dobytčárna jedna z největších.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit