Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je neuvěřitelné, čím se zabývají! Měla jsem plný inv. důchod na tzv. záda. po mnoha hospitalizacích a nakonec i operaci páteře. Znenádání jsem však byla dle ministra , myslím, že Drábka, najednou zdravá, přestože lékařské zprávy a můj stav, toto naprosto vylučoval. Posudkový lékař mi jen lakonicky sdělil, že se mám soudit. To jsem odmítla a tak jsem nuceně nastoupila do předčasného důchodu, abych měla z čeho žít. Takže se ptám - co to tedy oni řeší? Že by si úředníci chystali další příjmy!?
  • Ajeje, tak to už nebude pracovat vůbec, ale vůbec žádný menšinový spoluobčan a to od ZŠ (nebo že by od MŠ - kdo ví...) *5*
  • Je nutno se i zamyslet jaký je substrát bolestí zad - pokuď jde o výhřez ploténky, není o čem diskutovat. Pokuď je důvodem ochablost svalstva, které především udržuje správné postavení a stabilitu páteře, pak lze toto napravit a bolest zad odstranit. Ovšem místo užívání Paralenu, Ibalginu a podobných svinstev to che věnovat denně cca 30 minut cvičení, zaměřenému na posilování svalů - všech svalů v celém těle! Činky se cca 10% (ideální = výška - 100) tělesné hmotnosti si může opatřit každý - 80 kg člověk tedy dvě 4 kg činky. Podložka na cvičení (karimatka) je běžně k dostání. Sestavy cviků jsou k nahlédnutí na všech internetových stránkách, touto problematikou se zabývajících. Je to stejné, jako se zubním kazem - problém vznikl z 90% naší vlastní vinou!
    • Možná máte pravdu, ale už vidím padesátníka dělníka nebo skladníka co po šichtě skočí doma na karimatku a začne blbnout s čínkama.
      • Já po šichtě skočím na pár piv. *2* *2* *2* *2* *2*
        • - a já myslel, že na nějakou babu - to zádům svědčí!
          • vanhorne
            To je fact pravda.
      • Navozovat podobný životní styl v 50 letech je poněkuď pozdě - ale zde se bavíme o osobách, majících sedavé zaměstnání - což jsou zpravidla intelektuálové. Onen dělník potřebuje především dostupný plavecký bazén a pravidelné cvičení v něm pod dohledem instruktora. Ono plavání samo o sobě je nejkomplexnější cvičení. A "blbnout s činkama" doma není to pravé ořechové, to je až sekundární záležitost po poučení v hodinách, kde toto cvičení probíráme.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit